Iedere week regent het doelpunten in Nederland. Duizenden keren wordt er in een weekeinde gejuicht. Maar van al die treffers kan er maar één de mooiste van 2016 zijn. Welk doelpunt dat is? De KNVB heeft een top-5 samengesteld van de mooiste doelpunten in de categorieën Oranje, KNVB Beker, amateurvoetbal, zaalvoetbal, Eredivisie Vrouwen en OranjeLeeuwinnen. Van 16 tot en met 25 december kon je stemmen op jouw favoriet van het afgelopen jaar. In de laatste week van het jaar nemen de mooiste doelpunten van iedere categorie het tegen elkaar op.

De redactie van LeidenAmateurVoetbal.nl heeft ondertussen een keus gemaakt en kwam uit bij een geniaal doelpunt van Jip van der Capellen van RCL!!!

Wat uiteindelijk hét doelpunt van 2016 is? Dat maakt de KNVB op oudejaarsdag om 15.00 uur bekend. Je kunt je stem nog uitbrengen via onder meer de KNVB-website. Hier kan je de genomineerde doelpunten ook terugkijken. Iedereen die meedoet maakt kans op mooie voetbalprijzen (o.a. tickets voor Oranje en de games FIFA17, PES 2017)!

Met dank aan de KNVB!