Op het zonovergoten voetbalcomplex van UVS-Leiden vond op vrijdag de 13e mei een spectaculair voetbaltoernooi plaats. De Stichting Life Goals uit Zeist organiseert 4x per jaar een evenement waarbij voetbal een hoofdbestanddeel is. Bij dit evenement had de organisatie ervoor gezorgd dat er meerdere activiteiten naast het voetbal plaats vonden. Zo was er i.s.m. Leiden Atletiek een sprint-estafette georganiseerd. De KNVB had 2 sportinstructeurs afgevaardigd die met de teams allerlei bewegingsvormen uitvoerden. Stichting Life Goals had allerlei sessies voorbereid waarmee gewerkt werd aan de samenwerkings-componenten.

Toch nam het voetbal een zeer belangrijke plaats in. Van 10.00 tot 15.00 uur werd er in twee poules gestreden om de finale te bereiken. De teams ontliepen elkaar niet veel en menig wedstrijd ging gelijk op. Opvallend was dat er tijdens de wedstrijden de sportiviteit hoog in het vaandel stond.

Uiteindelijk stonden de teams van Utrecht en JV Oegstgeest in de finale en het werd een zinderende partij. JV Oegstgeest kwam op een 2-0 voorsprong maar Utrecht maakte in de laatste minuten alsnog gelijk. Penalty’s moesten uiteindelijk de beslissing brengen en daar was Utrecht wat sterker in. Zij mochten uiteindelijk de beker in ontvangst nemen.

FC Utrecht op toernooi (Small)

FC Utrecht

De sportiviteitsprijs, welke misschien nog wel belangrijker is, werd overhandigd aan het tweede team van de JV Oegstgeest. De opvallendste speler van het toernooi, een prijs die nieuw was, werd uitgereikt aan een speler van Apeldoorn die bereid was om een ander team te complementeren. Dat is op zich niet zo bijzonder maar door een ongelukkige blessure miste hij de laatste wedstrijd van zijn eigen team en dat was heel spijtig voor hem.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd toernooi en is het zeker voor herhaling vatbaar. Met dank aan de vrijwilligers van UVS-Leiden, de amicale spreekstalmeester, de organisatie van de Stichting Life Goals en natuurlijk de scheidsrechters.

Jos van Alphen