De dag voor de kerstdagen stond dit jaar de strijd om de Zijl Cup gepland. Acht Leidse clubs waren vertegenwoordigd, waarbij FC Rijnland en Roodenburg participeerden met hun zaterdag-en zondagtak. In de poulefase bleken Roodenburg (za) en FC Rijnland (zo) de best presterende teams. Opvallend was dat Lugdunum drie keer verloor en volgens schema moest uitkomen tegen de nummer een uit de andere poule. Uiteindelijk bereikte de ploeg van Henk de Cler alsnog de finale waarin het, niet toevallig, FC Rijnland (zo) tegen kwam.

De formatie uit de Morsch won de eindstrijd en werd zo de opvolger van LSVV’70. De studentenclub figureerde ook dit keer allerminst en eindigden keurig als derde, nog voor UVS. Bij het team van Freek Jansen was Peter Rozenbeek aangesloten en hij liet duidelijk zien waarom hij onderdeel uitmaakt van het Nederlands zaalvoetbalteam. Na de groepsfase had de goalie evenwel andere verplichtingen en zo moest Richard Guffens de handschoen oppakken en dat deed de spits ook al met verve. De individuele prijzen gingen uit naar twee spelers van FC Rijnland (zo). Martijn van Leeuwen werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en Mario van der Pluym was nauwelijks te passeren tussen de palen en weer zo de beste doelman van het toernooi. Sipan Khalid van Roodenburg (za) scoort niet alleen op het veld de nodige goals, maar ook in de zaal bleek de aanvaller nadrukkelijk uit de voeten te kunnen en dat leverde hem de titel van ‘topscorer van het toernooi’ op.

Na afloop werd er nog gezellig na gekeuveld en werden Trudy en Siem Hamerling even in de schijnwerpers gezet vanwege hun jarenlange inzet. Het tweetal gaf eerder aan te stoppen met hun werkzaamheden bij De Zijl. De leiding op het veld was in handen van Herman Slootweg, Nico Mos en Rob Waleveld, ofwel door de wol geverfde scheidsrechters. De prijzen werden uitgereikt door Wim Pikaar, voorzitter van FC Rijnland, en Remco Mentink van Leidenamateurvoetbal.nl. Namens de redactie van LAV toonden Ruud Fray en Tom Mentink zich bereidwillig om de tafel te bemannen, terwijl Hidde de Meij nog een reeks foto’s maakte. Een deel daarvan is bij dit verslag meegenomen. Een serie van zijn hand volgt nog! Zie hieronder alle uitslagen en wat wetenswaardigheden.

Poule A:

FC Rijnland (za)- Roodenburg (zo) 2-0 (De Haas, Yagin)

Roodenburg (za)- VV Leiden 3-3 (Khalid 2, Belkir/ Middelkoop, Fokkema, Donders)

VV Leiden-Roodenburg (zo) 1-0 (Donders)

FC Rijnland (za)- Roodenburg  (za) 0-4 (Khalid 3, Bayrak)

Roodenburg (za)- Roodenburg (zo) 3-1 (Dzulakian 2, Khalid/ Mouchih)

FC Rijnland (za)-VV Leiden 1-1 (Yagin, Coll-Reig)

  1. Roodenburg (za) 3-7- 10-4
  2. VV Leiden 3-5- 5-4
  3. FC Rijnland (za) 3-4-3-5
  4. Roodenburg (zo) 3-0-1-6

Poule B:

UVS-FC Rijnland (zo) 0-2 (Van Leeuwen, De Rooij)

Lugdunum-LSVV’70 0-1 (Ebbing)

Lugdunum-UVS 0-1 (Verdoes)

LSVV’70- FC Rijnland (zo) 0-0

UVS-LSVV’70 1-1 (K.Maaskant, Leugering)

Lugdunum- FC Rijnland (zo) 2-3 (Sebrechts, Maayad/ Van Leeuwen 2, De Rooij)

  1. FC Rijnland (zo) 3-7-5-2
  2. LSVV’70 3-5-2-1
  3. UVS 3-4-2-3
  4. 4.Lugdunum 3-0-2-5

Kwartfinales:

Lugdunum-Roodenburg (za) 2-0 (eigen doelpunt, Maayad)

UVS- VV Leiden 0-0 (UVS w.n.s.)

LSVV’70- FC Rijnland (za) 2-2 (na 0-2 tussenstand, Loos 2/Bardaa, eigen doelpunt, LSVV’70 w.n.s.)

FC Rijnland (zo)- Roodenburg (zo) 5-0 (Van Leeuwen 2, De Groot, De Bolster 2)

Halve finales:

Lugdunum-LSVV’70 2-0 (Maayad, Karasahin)

FC Rijnland (zo)- UVS 1-0 (Koelink)

3e en 4e plaats:

LSVV’70- UVS 4-1 (Van Kessel 2, Bardaa, Kok ?)

Finale:

FC Rijnland (zo)- Lugdunum 1-0 (De Bolster)

Beste speler toernooi: Martijn van Leeuwen- FC Rijnland (zo)

Beste keeper toernooi: Mario van der Pluym- FC Rijnland (zo)

Topscorer toernooi: Sipan Khalid-Roodenburg (za)

Sterrenteam: Van der Pluym (FC Rijnland zo), Maayad (Lugdunum), Van Leeuwen (FC Rijnland zo), Khalid (Roodenburg za), Leugering (LSVV’70).

Foto’s: Hidde de Meij (er volgt meer).

Beluister hier nog de podcast na afloop van de finale van Remco Mentink met Van der Pluym (FC Rijnland,zo) en Kevin Wassenaar (Lugdunum)