Nino Poulina, trainer van Football Factory, sprak van een ‘handbalwedstrijd’. Zijn ploeg speelde voor de Koetshuis Cup tegen competitiegenoot FC Boshuizen (za) en het treffen eindigde na een pot met een hoge amusementswaarde in 5-5. Daar leek collega Anouar Hamdi het meest tevreden mee te zijn. ,,We hebben vier keer achter gestaan dus daarom roem ik onze veerkracht. Dit was onze eerste serieuze test na de winterstop en daar kan ik niet ontevreden over zijn.”

FC Boshuizen en Football Factory maakten er in competitieverband eerder ook al een open wedstrijd van. Ook toen kwam er met 3-3 geen winnaar. Nu vlogen er dus nog meer doelpunten in aan beide kanten en daar snapte vooral Poulina niets van. ,,Wanneer je vijf goals maakt mag je ervan uit gaan dat dit voldoende is. We waren in de openingsfase van de eerste helft sterker en dat herhaalde zich ook na rust. In beide fasen hadden we dodelijker moeten zijn. Bovenal gaven we de goals te gemakkelijk weg. Zonde, want ook voor ons is dit een serieuze gelegenheid en we wilden gewoon winnen. Onnodig dus dat we gelijk speelden, maar misschien is dit dan toch de juiste uitslag. Dan moet je maar beter verdedigen.”

Hamdi: ,,Ik heb het wel naar mijn zin gehad. Er zijn prima doelpunten gemaakt en iedereen heeft zich vast vermaakt. Voor ons was het zaak om weer wat ritme te pakken en het doet mij deugd dat we, net als in de competitie, vrij makkelijk scoren. Daar kunnen we verder mee. Eigenlijk was het best een soort van spannend en dat is natuurlijk erg leuk voor een toernooi als deze. De teams moeten de toeschouwers vermaken en er zo een succes van maken. Kijken naar de zaterdagtak van FC Boshuizen is wat dat betreft een garantie voor veel goals.”

Voor FC Boshuizen scoorden Armond ‘Bolli’ Dzulakian (2), Hamdi (trainer/speler, red.), Oktay Gezici en Okur. Bij Football Factory was vooral Robert Biller op dreef met liefst vier doelpunten. Thijs de Jong deed ook een duit in het zakje. Scoreverloop bij de ontmoeting tussen de vierde klasse was: 0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3, 4-3, 4-4, 4-5 en 5-5. De thuisploeg won aan de Kade de strafschoppenserie met 4-3.

Al met al staat de teller op 42 treffers na vijf gespeelde wedstrijden in de Koetshuis Cup. Er valt dus genoeg te beleven en de clubs benaderen het toernooi absoluut serieus. Poulina: ,,Zeker, want met winst zouden we een prima stap hebben gezet en hadden we misschien kunnen verrassen in deze poule. Met Voorschoten’97 (zondag) en RCL als komende tegenstanders wordt de klus nu een stuk moeilijker. Maar je weet het nooit; we hebben best een leuk ploegje. Dat hebben we in de vierde klasse ook al diverse keren bewezen.”