Het was een vreemde gewaarwording. In de gehele regio werd nauwelijks gespeeld, terwijl de weersomstandigheden zich juist zo leenden voor een lekkere pot voetbal. UVS en Valken’68 hadden in onderling overleg bepaald om deze zaterdagmiddag wel te spelen en wel voor de Koetshuis Cup. Er kwamen aardig wat toeschouwers op de tweestrijd af en zij kregen een boeiend schouwspel voorgeschoteld, waarbij de doelpunten veelal van grote schoonheid waren. Uiteindelijk won UVS met 4-3, terwijl Valken’68 nog met 0-2 en 2-3 aan de leiding was gegaan. UVS deed zo prima zaken voor het bereiken van de volgende ronde, terwijl de eersteklasser het niet meer in eigen hand lijkt te hebben om zich bij de laatste acht te spelen van dit toernooi.

IMG_5295 (Small)

Onder een strak blauwe hemel en een voorjaarszon werd er afgetrapt en Valken’68 liet direct zien snel te willen handelen en af te rekenen met de thuisploeg. UVS werd vastgezet op eigen helft en moest de bal vooral laten aan de tegenstander. Op zich was dit geen probleem voor de manschappen van Arnold Overdijk en Hans van Leeuwen, want de ploeg speelt graag uit de reactie. Daar kwam evenwel in de openingsfase niet al teveel van. De ploeg van Jaco van Staalduinen combineerde vlot en er zat veel beweging in bij de eersteklasser.

IMG_5306 (Small)

Binnen twee minuten kreeg Valken’68 al twee keer de gelegenheid te scoren. Een voorzet van Robbert van Delft kon maar net over het doel worden getikt door Niels van den Burg en kort daarop teisterde Ronald Kuijt de lat. De eerste speldenprik van UVS werd uitgedeeld door de jonge Isi Adima. Zijn inzet na een rush ging voorlangs. Het leek er dus op dat er zeker gescoord zou worden en dat kwam ook uit. Na twaalf minuten had Kuijt een vernuftig passje in huis, die op waarde werd geschat door Mathijs de Mooij: 0-1.

Vijf minuten later was het weer raak. John van Rhijn toonde zich handig door een vrije trap snel te nemen en daarmee de UVS-defensie te verrassen. Van Delft wist wel raad met de geboden kans en met de 0-2 deed Valken’68 dus inderdaad snel zaken. Geleidelijk aan klommen de blauwwitten echter in de wedstrijd en kwam er meer balans tussen de twee ploegen. Rob van der Plaat kon halverwege de eerste helft de 1-2 laten aantekenen, maar de aanvaller raakte het leder niet goed. Dezelfde Van der Plaat zag even later een inzet gekraakt worden, terwijl dat aan de andere kant ook gebeurde op een inzet van Kuijt en een reddende actie van Bas Smit.

In de slotfase van de eerste helft was Valken’68 het even kwijt. In die fase scoorde Van der Plaat wel en het werd op slag van rust zelfs 2-2 na een mispeer van Arjan Haasnoot. Nu was het Cenny Scheffer die de trekker overhaalde. Op basis van het eerste gedeelte van de eerste helft was de gelijke stand op zich wel opzienbarend. De Valkenbburgers hadden het duel immers al vroegtijdig kunnen beslissen.

IMG_5298 (Small)

Na de rust kwam UVS juist boven te liggen. Van het vlotte combinatiespel van de geelhemden was plots niet veel meer over en de thuisploeg werd brutaler en toonde zich nu de meer voetballende ploeg. Over en weer was er druk gewisseld in de rust en bij UVS pakte de veranderingen duidelijk beter uit. Toch kwam Valken’68 nog een keer aan de leiding. De ingevallen Sven Boonstoppel opende op Rens van Klaveren, die het zichzelf moeilijk leek te maken. De aanvaller was echter overtuigd van zijn eigen vaardigheden en hij liet Van den Burg en een verdediger kansloos bij zijn actie om vervolgens koeltjes af te ronden. De 2-3 mocht er derhalve zijn.

IMG_5304 (Small)

Het werd daarna echter enkel maar mooier. Maar nu voor de thuisploeg. Op randje zestien kwam Daily Hoogkamer aan de bal en hij zorgde op zeer fraaie wijze voor de 3-3. De jongeling leek een medespeler te zoeken, maar had een lob in huis waarop Erwin van der Nagel het antwoord schuldig moest blijven. Een heerlijke goal voor de ware fijnproever. UVS wilde vervolgens meer en kreeg dat ook. En dat was op basis van de tweede helft ook terecht te noemen. Een aanval die bij Barcelona niet zou misstaan leverde de winnende treffer op. Cenny Scheffer, Bart van der Weijden (die ook nog een fantastische pegel in huis had met dito redding van Van der Nagel) en Rob van der Plaat hadden ieder hun aandeel en Rico Westdorp was het eindstation. Qua aanval zal dit nu al tot wellicht de fraaiste mogen worden gerekend van de eerste editie van de Koetshuis Cup. Juweeltjes dus van doelpunten en zo kregen de bezoekers het gelijk aan hun zijde. Zij konden er getuige van zijn en de handen warm klappen met al dat fraais. Wederom reclame voor het voetbal en dus de Koetshuis Cup. Met dank aan UVS en Valken’68.

IMG_5308 (Small)

Scoreverloop: 12. 0-1 De Mooij, 17. 0-2 Van Delft, 38. Van der Plaat, 44. Scheffer 2-2, 64. Van Klaveren 2-3, 75. Hoogkamer 3-3, 82. Westdorp 4-3.

Basisopstelling UVS: Van den Burg, J.Maaskant, Van Vliet, Boogmans, Van der Voort, Smit, Hoogkamer, Mink, Van der Plaat, Scheffer, Adima.

Basisopstelling Valken’68: Van der Nagel, Binnendijk, Heemskerk, A.Haasnoot, Van Rhijn, Disseldorp, De Mooij, Kuijt, Van Klaveren, Driebergen, Van Delft.

Na afloop sprak onze verslaggever Remco Mentink nog met Daily Hoogkamer en Erwin van der Nagel, hier te beluisteren:

Excuses voor de geluiden van de wind..

IMG_5317 (Small)

Bij de strafschoppen werd het 4-4. UVS won vervolgens bij het onderdeel om en om.