Striemende regen, een heel zwaar veld, een invaller scheidsrechter die een kwartier te vroeg moest affluiten vanwege een blessure en tel daarbij een 13-0 uitslag op. Heeft dat zin? Is dat leuk? Een volmondig ja op beide vragen is het antwoord.

Voor Jan Wansink was het natuurlijk een merkwaardige wedstrijd: hij is sinds tamelijk kort trainer bij beide teams. Gelukkig had hij in Henk de Cler en Steef van Es collega’s die de zaak voor hem deze avond overnamen. De Cler gaf zijn ‘bankzitters’ een groot deel van de wedstrijd de kans te bewijzen dat ze toch werkelijk in de basis thuis hoorden. ,,Dat is dus al een nuttig aspect van zo’n wedstrijd als vandaag”, gaf De Cler later aan. Er werd dus getest en spelers met kleine pijntjes zoals Adam Atif bleven aan de kant.

De Boys hadden zondag een hele zware, en winnende pot, gespeeld tegen Escamp. Verschillende basisklanten, zoals onder meer Raymond van Es en Jan-Willem Besselse ontbraken. Dat gaf een invaller als keeper Rick (?) van zaterdag twee de kans om te laten zien dat hij zijn mannetje staat. Toch kan ook voor de Boys gezegd worden dat het een zinnige avond was. ,,Een wedstrijd is altijd leuker en zinvoller dan een training, ondanks die grote nederlaag”,gaven verscheidene spelers aan.

De wedstrijd was verder heel erg eenzijdig zoals de uitslag al aangeeft. Het klassenverschil was enorm. Het tekent de groei van Lugdunum dat vorig jaar pas in de nacompetitie uit de vierde klasse ontsnapte en dat niveau duidelijk ontgroeid is. Ozan Isitir leefde zich helemaal uit met fraaie acties en dito doelpunten. Tim de Cler droeg ook nadrukkelijk zijn steentje bij aan het doelpuntenfestival. Lugdunum kwam aan het hoge aantal doelpunten door gedisciplineerd te blijven voetballen. Tot het einde toe bleef men de ruimte benutten die Leidsche Boys hen bood. Op eigen succes uitgaan deed niemand. ,,En daarom was het een hele nuttige wedstrijd”, zei de Cler. Als de organisatie weg is win je met 5-0 en is het een verloren avond. Nu niet.”

De bezoekers werden volledig van de mat gespeeld, maar leken daar niet echt mee te zitten. In de beker had men ook al dik verloren van deze opponent en men had vrede met het feit dat de groenwitten zoveel beter waren. Hulde ook voor het feit dat de Boys tot het einde toe dapper alles deden wat binnen hun mogelijkheden lag. De ploeg ging niet over tot wilde tackles om frustraties te uiten. Dat is zeker een compliment waard. Ook bij de penalty’s trok Leidsche Boys aan het kortste eind: 5-3

Lugdunum-Leidsche Boys (zo) 13-0. Ozan Isitir 1-0, De Cler 2-0, Isitir 3-0, e.d. 4-0, De Cler 5-0, Mizab 6-0, Isitir 7-0 (rust), De Cler 8-0, Isitir 9-0, Schaafstra 10-0, Isitir 11-0, De Cler 12-0, Du Prie 13-0.