Valken’68 is er niet in geslaagd om de knock-out fase te bereiken van de strijd om de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. De Valkenburgers wonnen dinsdagavond wel met 0-3, na een 0-1 ruststand, van de zondgatak van Leidsche Boys, maar dat was te weinig om Lugdunum van de tweede plaats in de poule te verdringen. De Leidse ploeg uit de Kikkerpolder is ook nog niet zeker van een plaats bij de laatste acht, maar volgende week dinsdag vallen de laatste beslissingen in die zin.

De eersteklasser had besloten om de hoofdmacht thuis te laten met het oog op bestaande blessures en het feit dat de formatie van Arie van Duijn en Jaco van Staalduinen alle zeilen moet bijzetten om zich te handhaven in de eerste klasse. Trainer Jan Wansink van Leidsche Boys had voorts het verzoek neergelegd bij Valken’68 om met een aangepast team richting de Vliet te komen. Zo kon de score acceptabel blijven. Toch werd het een leuk potje aan de Vliet.

Henk van der Nagel nam plaats op de bank bij de gasten en sprak van ‘een nuttige avond’. ,,We kwamen uit met deels het tweede, enkele A-junioren en een speler uit het vierde. Hoewel Van Staalduinen graag door gebekerd had, leek het ons verstandig om geen risico’s te nemen. Zo kregen andere jongens de kans en kon bijvoorbeeld John van Rijn, speler van 1, minuten maken na een blessure. Ik moet een compliment maken aan het adres van Leidsche Boys. Wanneer het even kon zochten ze de aanval en ze werden best een paar keer gevaarlijk. Daarnaast speelden ze keurig en zo hadden we er allemaal wat aan.”

Collega Wansink: ,,We werden niet afgedroogd op deze manier en hebben geprobeerd om zelf ook wat te laten zien. We kregen een grote kans op 1-0 en die moet er dan eigenlijk in. Misschien loopt het dan anders. Maar het is duidelijk dat ook dit Valken te sterk was. Uiteindelijk was iedereen wel tevreden na afloop en mag er ook een duim omhoog gaan voor scheidsrechter Karel Groenendijk. Hij voelde het allemaal goed aan.”

Van der Nagel zag dat zijn ploeg wel domineerde, maar het regende ook weer geen kansen voor de gasten. ,,Ze hadden het achterin goed staan en het was gewoon moeilijk om er doorheen te breken. Het veld was heel slecht en dat maakt het extra moeilijk. Het duel speelde zich veelal of tussen hun zestien en de middencirkel. Hoe dan ook; het is geen verloren tijd geweest. De opzet van het toernooi is prima, clubs kunnen profiteren van extra wedstrijden.”

Scoreverloop: 0-1 Ardy Vooys, 0-2 Rowdi Redel, 0-3 Bastiaan de Mooy.

Strafschoppen: 3-4.

Spelers Leidsche Boys: Besselse, Van Duyl, De Kooker, Van Haarlem, Wassenaar, Redel, Van der Meer, Velthuis, Streur, Peper, Spasic, Mkaddem

Basisopstelling Valken’68: De Wit, De Vries, Bleijswijk, Dijkhuizen, Van der Nel, Guyt, Van der Ham, Van Duijn, Van Wetten, Vijlbrief, Vooys. Ingevallen: De Rooij, Van Rijn, Redel.