Het dertiende Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 15 november voor 22 uur!

 • Bent u inmiddels Vriend geworden van Leidenamateurvoetbal.nl? Nee? Hoe dat wel kan? Zie de homepage rechts bovenin. Binnenkort kan er ook online een geste worden gedaan. Waarom? Samen de toekomst in. Uw club, u als lezer en onze redactie!
 • De redactie van Leidenamateurvoetbal.nl organiseert samen met De Snookerij- gevestigd aan het Utrechtse Veer in Leiden- een koppeltoernooi snooker. Dit zal gebeuren in de winterstop en wel op zondag 15 januari 2017. Want hoe gek we ook zijn op voetbal…er zijn meer leuke sporten. Koppels kunnen zich aanmelden bij redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Per tweetal speel je een toernooi, dat zal plaatsvinden tussen 12 en 17 uur. Je schrijft je in als team van een club en dat hoeft niet per se van een eerste elftal te zijn (mag wel uiteraard). Er zijn zes tafels beschikbaar die middag en er kunnen maximaal 24 koppels deelnemen. Het toernooi zal doorgaan bij een deelname van minimaal 12 koppels. De inschrijving komt uit op 15 euro per koppel. Drankjes en hapjes zijn voor eigen rekening. Misschien een begin van een nieuwe traditie onder de benaming ‘Snookertoernooi voor Voetbalclubs’. Aanmelden kan tot en met 10 december. Wanneer het toernooi doorgaat zal nadere informatie volgen via de bij ons bekende emailadressen.
 • Er is een tijd van komen en een van gaan. Dat laatste doet de meeste voetbalclubs verdriet, zeker als het om echte clubmensen gaat. Bij Voorschoten’97 stopt een prominente medewerker getuige het volgende bericht van de site: ,,Het bestuur heeft eerder deze week het bericht ontvangen dat Simon Stolk per 1 januari 2017 zijn functie als kantinebeheerder wil beëindigen. Het bestuur uiteraard respecteert zijn verzoek en is hem dankbaar voor al het werk dat hij voor de vereniging heeft uitgevoerd.” Natuurlijk is men op zoek naar een nieuwe kracht. Help de club uit de brand!
 • Multitasken bij dezelfde vereniging. Op de site een portret van de penningmeester Arthur Pinkse. Behalve het beheren van de centjes van de grote club uit Voorschoten volgt hij maar liefst nog drie studies: Economie, Rechten en Civiele Techniek. Hoe hij dat doet en wie Arthur Pinkse nu is valt te lezen op de site
 • Bij ASC telt men letterlijk de dagen en uren af. De club kan niet wachten op de opening van het nieuwe Sportpark Overveer. Het bouwen vordert gestaag. Een fotoreportage van Maarten Taalman is op de site het bekijken meer dan waard!
 • Een oproep aan de leden van UDO en Oegstgeest: ,,Met de aanstaande fusie van vv UDO en vv Oegstgeest ontstaat er een nieuwe vereniging. Natuurlijk moet deze vereniging ook een nieuwe clubnaam krijgen. We willen graag met elkaar tot een nieuwe frisse, sprekende naam voor de nieuwe vereniging komen. Op zaterdag 12 november is er de mogelijkheid om jouw idee voor de nieuwe naam in de speciaal hiervoor gemaakte doos te doen. In beide kantines zal op die dag een kraampje staan met pen en papier en natuurlijk de ideeëndoos waarin jij jouw leuke idee kan achterlaten!” Het lijkt ons een uitdaging van de eerste orde. De nieuwe club die een door jou verzonnen naam gaat dragen. Dat is wel héél speciaal.
 • Het mag dan met het vlaggenschip van UVS niet zo goed gaan, in een ander opzicht gaat het crescendo: ,,Het ledenaantal van UVS zit in de lift. Waren dat er vorig seizoen nog 916 en dit seizoen (tot heden) 961! Een nieuw record voor UVS begrippen. Zoals het er nu uitziet gaat het aantal F teams na de winter naar 13 en ook dat is een nieuw record. Fijn om te constateren en daarmee wordt het harde werken van een ieder beloond.”
 • Meegaan met de tijd gaat soms gepaard met wat hindernissen. Neem nou de site van Valken’68: ,,Geachte leden, sponsors  en fans van Valken’68. De website is nog onder constructie en zal in de komende twee weken qua inhoud en leesbaarheid worden geoptimaliseerd. Excuus dat het op deze manier moet maar even […]”
 • In het vorige Lopend Vuurtje werd het al aangekondigd: er komt een special waarin alle feesten, speciale avonden, kerst- en nieuwjaarsacties worden vermeld. Daarvoor struint de redactie van leidenamateurvoetbal natuurlijk de sites af. Alle informatie is ook welkom op reactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • De Sint is weer in het land met, dat kan niemand ontgaan zijn, de Pieten. Verschillende clubs hebben de Goedheiligman uitgenodigd om speciaal voor de allerjongste leden langs te komen. Volgende week een overzicht van de data en de clubs.
 • Voor de volgers van FC Rijnland en dan met name de zaterdagafdeling: ,,FC Rijnland zaterdag 1 gaat van 06 t/m 09 januari 2017 naar Barcelona in Spanje. Reis en verblijf betalen we zelf. We zoeken nog sponsoren voor leuke team activiteiten. Mocht u een bijdrage doen dan komt u op onderstaande lijst te staan als sponsor.” Voor vragen en/of donatie kunt u terecht bij Richard Heruer. Namens FC Rijnland Zaterdag 1 hartelijk dank !!!”
 • Het hoofdveld van Voorschoten’97 biedt nog steeds een desolate en troosteloze aanblik. Een tijdje is er weinig activiteit te bespeuren geweest, maar volgende week komt daar verandering in. De dertien bomen tussen het hoofd- en tweede veld worden gerooid. De vergunning was al lang verleend, maar nu gaat het dus daadwerkelijk plaatsvinden. Rücksichlos bomen neerhalen mag niet zomaar. Per boom moet de club een bedrag betalen dat terecht komt in het bomenfonds. Dat fonds financiert de aanplant van nieuwe bomen en dat is een goede zaak.
 • Van de site van FC Rijnvogels: ,,Een jaar vliegt om en de Jaarveiling komt er al weer aan. Het is een goede en gezellige traditie geworden binnen onze vereniging. Uiteraard is er voor elke beurs, smal of goed gevuld weer voldoende aanbod uit een paar honderd kavels. Voor elk wat wils uit het ruime aanbod waar wij de schenkers van de producten, hebbedingetjes, reizen, verzorgde trips naar belangrijke voetbalwedstrijden, diners en al wat dies meer zij, zeer dankbaar voor zijn.” Wat er precies ter veiling wordt aangeboden is op de site van de Katwijkse club te vinden.
 • Vorige week berichtten we al over de landelijke verkiezing van Clubheld. Voorschoten’97 bericht hierover: ,,Tussenstanden per gemeente van de Landelijke titel Club held van de Amateursport zijn bekend. Cor van Ipenburg staat op dit moment aan kop bij de gemeente Voorschoten!!! Een geweldig resultaat. Om Cor de landelijke titel te bezorgen moeten er echter nog wat stemmen bij.” Voor alle Voorschotenaren die nog niet gestemd hebben; doe dit alsnog!