Het achttiende Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 20 december voor 22 uur! Let op: dat is de laatste versie voor 2016!!!

 • Veel clubs gaan op trainingskamp. Soms worden  verre oorden bezocht en soms ook zoekt men het dichter bij huis. In Lopend Vuurtje of elders op de site willen wij een overzicht plaatsen van de clubs en hun bestemmingen. Aarzel niet om ons te berichten waar en wanneer er ‘overwinterd’ wordt.
 • En daarop volgend: er is meestal wel iemand die een log- of dagboek bijhoudt en/of foto’s maakt. Natuurlijk kan dat  materiaal opgestuurd worden naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl zodat we kunnen berichten wat onze clubs doen om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.
 • Ai! Niet meegenomen bij december feestmaand: ,,FC Rijnland: Vrijdag 16 december is er kerstkaarten en sjoelen, aanvang 20:30 uur. Op  woensdag 28 december is er ook nog eens het Oliebollentoernooi. Het gaat hier om zaalvoetbal.
 • In het Laatste Nieuws van Roodenburg duikt men weer in de geschiedenis. Dit keer wordt verhaald over de periode van vlak na de oorlog tot heden en staat de kantine, of wat daar voor doorging centraal.
 • DWO, derdeklasser, zoekt voor zaterdag 14 januari 14.00 een oefenpartner. Het tweede van de club zoekt voor 28 januari een tegenstander. De wedstrijden kunnen bij DWO gespeeld worden. Info bij de wedstrijdsecretaris Peter Vesting, telefoon 06-24608871.
 • Bij FC Rijnvogels komt het laatste clubblad van het jaar uit: leesvoer voor onder de kerstboom. De bezorgers kunnen het blad ophalen in de commissiekamer van de club.
 • Voorschoten’97 heeft een nieuwe kantinebeheerder. Na gesprekken met de gegadigden is Ruud Nolet nu de grote man wat betreft het kantinegebeuren. Zijn ideeën en plannen sloegen het meeste aan bij het bestuur.
 • Voorschoten’97 besteedt ook aandacht aan de eerste kampioen binnen de club: ,,Zaterdag 10 december heeft onze MO15-2 een fraaie prestatie neergezet door hun kampioenswedstrijd tegen Graaf Willem VAC keurig te winnen met 5-0! Hierdoor wisten ze zelfs ongeslagen het najaar kampioenschap binnen te slepen!”
 • Nog een bericht van deze vereniging: ,,Niemand kan het zijn ontgaan. De werkzaamheden voor het kunstgras op veld een zijn begonnen. Na vijf maanden wildernis zit de schop stevig in de grond.” Op de site is een prachtige fotoserie te zien.
 • Veel kantines zijn de komende tijd voor kortere of langere duur gesloten. Houd de site van uw favoriete club in de gaten!
 • Bij UVS is de topscorerslijst allertijden weer bijgewerkt. Een prachtig lijstje met namen komt voorbij. Drie spelers van de huidige selectie zijn wat plaatsen geklommen: Rob van der Plaat, William van Vliet en Bart van der Weijden. Zie de website van de blauw-witten voor de details.
 • Ook vervelend nieuws is nieuws. Van de UVS site: ,, Vandaag heeft onze secretaris Jos van Alphen een fietsongeval gehad en is overgebracht naar het LUMC waar hij momenteel op de intensive care verblijft. Zoals het er nu naar uitziet zal Jos zijn vrijwilligerswerkzaamheden de komende maanden niet kunnen uitoefenen. Wij wensen Jos heel veel sterkte.” Wij van leidenamateurvoetbal sluiten ons hier vanzelfsprekend bij aan.
 • Clubtrouw bij Valken’68. ,,Voor aanvang van de wedstrijd Valken’68 versus Sportclub Monster werden drie spelers door voorzitter Jaap Janssen gehuldigd. Erwin van der Nagel speelde zaterdagmiddag zijn 200e wedstrijd in Valken’68 1, Sven Boonstoppel, pas 21 jaar, was de 150 al gepasseerd. En Ronald Kuijt vierde zijn 100e wedstrijd. Een bloemetje was zeker op zijn plaats voor zoveel passie en ambitie.”. Op de foto voorzitter Jaap Janssen met de betrouwbare sluitpost Erwin van der Nagel:
 • Een welgemene waarschuwing van de club uit Valkenburg: ,,Parkeer niet voor de ingang aan de Duyfraklaan. U riskeert een boete van 90,- Euro.”
 • VV Zwammerdam wil groeien: ,,Onze voetbalvereniging  Zwammerdam gaat werk maken van het uitbreiden van het aantal spelende teams. Er is een groepje aan de slag gegaan om daar in samenwerking met het bestuur en de spelers uit de verschillende elftallen handen en voeten aan te geven. Er worden flyers voorbereid en er worden contacten buiten de vereniging gelegd. Er wordt gemikt op uitbreiding in alle leeftijdscategorieën. Nu al woont bijna de helft van de spelende leden buiten Zwammerdam en dat kan, gezien de ligging van het dorp, best meer worden.”
 • Twee aftredende voorzitters en twee aanstellingen binnen de clubs van leidenamateurvoetbal. Meerburg: ,,Al enige tijd geleden is het aangekondigd: tijdens de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 16 december aanstaande treed ik af als voorzitter van onze vereniging. Dat is met pijn in het hart – ik heb het al die tijd met ongelooflijk veel plezier gedaan”,  zegt Hennie Müller onder ander in zijn afscheidswoord. Nieuwe man is Michiel Cuijpers, ,,Een echte klasbak en verenigingsman. Gepokt en gemazeld in het bestuur.”
 • Op de SJZ site is te lezen: ,,Kees Verzaal is sinds 12 december 2016 de nieuwe voorzitter van SJZ. Hij is de opvolger van Philip van der Ven. Verzaal, woonachtig aan de Ommedijkseweg, was al eerder bestuurslid van SJZ. In de periode 1974-1975 was hij secretaris en vervolgens in de periode 1975-1977 voorzitter. Nu maakt hij dus zijn comeback.”. Leidenamateurvoetbal dankt de heren voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren en wenst Michiel Cuijpers en Kees Verzaal veel succes in hun nieuwe functie.