Terwijl de nacompetitie er ook bijna op zit voor alle ploegen (op SJC, Voorschoten’97 (zo), Teylingen en FC Lisse (zo) na qua regionale clubs) zijn wij alweer toe aan nummer 38 van Lopend Vuurtje. Van, over en met de clubs uit deze regio. Onze redactie heeft gesnuffeld op websites, kreeg informatie binnen en zette alles op een rij. Wat gemist? Dat kan. Wanneer uw club iets gedeeld wil hebben dan kan dat mee in de volgende editie van Lopend Vuurtje. Deadline voor aanleveren voor de laatste editie van dit seizoen: dinsdag 14 juni, voor 15 uur.

 • Onze redactie is al druk doende met de voorbereidingen op het seizoen 2016-2017. De dit seizoen deelnemende clubs werden reeds op de hoogte gebracht van de plannen en de mogelijkheden. Terugkoppeling werd verzocht voor 5 juni. Wij realiseren ons dat deze datum wellicht te vroeg komt vanwege nog op til zijnde AlgemeneLedenVergaderingen. Derhalve wordt de deadline in deze verlengd naar 16 juni. Dan wil onze redactie echt uiterlijk weten of de samenwerking wordt gecontinueerd. Enkele nog niet aangesloten clubs toonden eveneens interesse en ook voor die clubs is deze datum maatgevend. Mochten andere clubs interesse hebben dan gelieve een emailbericht te sturen aan [email protected]
 • Geïnteresseerde sponsoren kunnen het genoemde emailadres evenzo benutten om zo contact te verkrijgen met onze redactie!
 • Zaterdag 11 juni: vijfde Event van LeidenAmateurVoetbal.nl bij in Leiden. Met onder meer een jeugdwedstrijd, een wedstrijd tussen de beste spelers van onze spelersklassementen (met een ‘special guest’) en de Koetshuis Cup halve finales en finale. Uiteraard ook de nodige muziek. Start van de dag om 12 uur. Officiële gedeelte tot pakweg 17.45, vervolgens feestavond. Een en ander werd al aantal keren belicht en dat zal in de slotweek voor deze dag niet anders zijn.
 • Geïnteresseerde sponsoren kunnen het genoemde emailadres evenzo benutten om zo contact te verkrijgen met onze redactie
 • Vuurwerk en deining in het Leidse voetbal. In de nieuwsbrief van Roodenburg wordt ook melding gemaakt van het feit dat drie clubs, GHC, Leiden en FC Rijnland, niet willen verhuizen naar de Boshuizerkade. Probleem is onder andere het gebrek aan vrijwilligers, zo wordt gesteld. Bij Roodenburg is het aantal van die krachten op dit moment voldoende, maar dit jeugdwerk wordt ‘bedreigd door een club met veel sponsors van buiten de stad’. Volgende week wordt er in de nieuwsbrief uitgebreid aandacht besteed aan deze dreiging onder de kop ‘Leidse fusies kansloos als er niets wordt gedaan aan de dreiging van buitenaf’.  Dat belooft wat. Een knuppel in het hoenderhok?
 • Zondag 29 mei heeft Warmunda  geschiedenis geschreven. Na de overigens moeizame 1-0 overwinning op Stolwijk is promotie naar de derde klasse zeker (pal voor het weekend bleek overigens dat de uitzege al voldoende was voor de platte kar). Felicitaties aan trainers, begeleiders en alle selectiespelers! Bekijk het prachtige materiaal van LeidenAmateurvoetbal.nl op de site van de vereniging uit Warmond.

 

 • ,,Het seizoen is nu bijna echt ten einde. Onze vereniging Meerburg bloeit als nooit te voren, we vieren onder andere het dubbele kampioenschap van de senioren en vele kampioenschappen bij de jeugd. Wij prijzen ons gelukkig met zoveel Meerburgers die zich als vrijwilliger inzetten voor onze club. Eén keer per seizoen organiseren we een bijeenkomst voor al onze vrijwilligers en partners. Als blijk van waardering voor alle inzet, moeite, bloed, zweet en tranen. …. Etc.” Dit lazen we op de site van de club. Lees verder op de site.
 • FC Rijnvogels organiseerde weer een familiedag . Foto’s en een verslag op de site van de Katwijkse club die volgend seizoen te bewonderen is in de derde divisie, de huidige topklasse.
 • Op dezelfde site een dankwoord van de voorzitter, Peter Plug, die terugblikt op een fantastisch seizoen. De moeite van het lezen waard.
 • Het terrein van Voorschoten’97 gaat op de schop en niet zo weinig ook. Een overzicht van alle activiteiten plus de eerste foto’s zijn te vinden op de site van Voorschoten’97.
 • GHC mag een uiterst teleurstellend seizoen achter de rug hebben, de sponsors blijven trouw: Teddy Kids en Ron Hendrikse bestratingen blijven hoofdsponsor komend seizoen.
 • UVS introduceert de nieuwe kledinglijn voor het komende seizoen: ,,Met veel plezier introduceert de kledingcommissie van UVS de nieuwe kledinglijn voor het seizoen 2016/2017. Het bekende sportmerk Nike wordt wederom de leverancier voor alle wedstrijd- en trainingskleding van UVS. Het wedstrijdshirt is speciaal voor UVS …..” Alles op de website van de club uit de Kikkerpolder natuurlijk.
 • Ook DoCoS vergeet de vrijwilligers niet. Op vrijdag 10 juni is er een vrijwilligers BBQ voor hen die zo belangrijk waren voor de rood-witten. Maar natuurlijk beginnen we weer met een vriendschappelijke duel dat er voorafgaand aan de BBQ traditiegetrouw wordt gespeeld. Er gebeurt meer staat op de site lezen.
 • Op 4 juni was de slotdag bij Hazerswoudse Boys.  Het was een wel heel speciale dag voor Bas Slappendel en Dick Smits. ,,Het eindeseizoensfeest van Hazerswoudse Boys. Geheel in traditie ook dit seizoen weer de huldiging van de kampioenen, het stolpklassement en het topscorersklassement. Uiteraard ontbrak de huldiging van de leden, die zich meerdere jaren hebben ingezet voor de vereniging, niet. Nieuw dit seizoen was het jeugd- en seniorentoernooi. Een enorm succes.”
 • Tijdens de afsluiting van het seizoen zijn de beste speler en het talent van het jaar bekend gemaakt bij Kagia. Wie oh woe zijn dat geworden????? Het antwoord vanzelfsprekend op de site van die club.
 • Lugdunum heeft een international onder haar leden: ,, Van 24 mei tot 5 juni 2016 vindt het WK voor het militairen vrouwenvoetbal plaats te Rennes in Frankrijk. Riejette de Roo, speelster in het succesvolle zaalteam van Lugdunum Vrouwen 1, is één van de geselecteerde speelsters en wij volgen haar natuurlijk op de voet.”  Wij van leidenamateurvoetbal natuurlijk ook!
 • UDO en Oegstgeest zitten in een beslissende fase van de fusie. ,, Maandag 13 juni zal tijdens een extra Algemene Ledenvergadering de leden goedkeuring worden gevraagd om de voorbereidingen van de voorgenomen fusie tussen v.v. Oegstgeest en v.v. UDO definitief voort te zetten. Hierbij het fusievoorstel zoals dat is opgesteld door de Fusie-begeleidingscommissie.”  Het voorstel staat integraal in een PDF bestand op de sites van beide clubs.
 • Op 4 juni bestond Woubrugge 70 jaar . Daar ging men bij deze gezellige dorpsclub niet zomaar aan voorbij en terecht. Een feest van jewelste natuurlijk. Foto’s en verhaal op de site van de vereniging.
 • Een enorme aderlating voor derdeklasser MMO. Topschutter Jeroen Disseldorp verlaat de club uit Hoogmade en gaat spelen voor DOSR.
 • Een andere doelpuntenmaker met naam, Kevin Duthler van avv Alphen, vertrekt bij zijn huidige club en gaat spelen op de Roodemolen bij hoofdklasser Ter Leede.
 • Vooruitlopend op de nieuwe indelingen alvast wat zekerheden op een rij. Katwijk en VVSB gaan in de tweede divisie tegen elkaar uitkomen en regionale clubs in de derde divisie zullen zijn: Rijnsburgse Boys, FC Lisse, Quick Boys en FC Rijnvogels. In de hoofdklasse zullen Ter Leede en Noordwijk elkaar blijven treffen.
 • Minder zeker, maar aannemelijke koppelingen van regionale zaterdagclubs: Voorschoten’97 en ARC in eerste klasse, Valken’68, RCL, UVS en DoCoS in de tweede klasse. In 3A waarschijnlijk tegenover elkaar: Kagia, Koudekerk, Zwammerdam, LSVV’70, GHC en Lugdunum. In de laagste klasse onder meer: Roodenburg, vv Leiden, UDO, Oegstgeest, Hazerswoudse Boys en Football Factory. De Leidse clubs FC Boshuizen en Leidsche Boys vervallen met hun zaterdagtak. Over VVSB nog geen nieuws en in de wandelgangen wordt gesproken over het herintreden van DOSR. Volgende week een blik op de zondagclubs.
 • Op 2 juli wordt het speelschema bekend gemaakt van de hoogste amateurniveaus voor het nieuwe seizoen. De eerste tot en met vierde klasse komen al eerder aan bod, te weten op 27 juni. Hoewel onze redactie dan vakantie viert zal de indeling wel worden gepubliceerd en volg ook ons twitter-en facebookaccount in deze!

Ruud Fray en Hennie Kanbier