Het zesde Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 27 september voor 22 uur!

 • Donderdag 22 september is er geloot voor de districtsbeker en dat heeft het volgende resultaat opgeleverd voor onze regioclubs: Quick Boys 2-Xerxes/DZB, ARC-SHO, RCL-FC Boshuizen, Heinenoord-DoCoS, SC Feyenoord-Ter Leede, Alphense Boys-Noordwijk, SJC-Spijkenisse, VVSB 2-Westlandia (za), Laakkwartier-UVS, Valken’68-DRL (zo). Dit voor wat betreft categorie 1. En de uitkomst voor categorie 2 is als volgt: SVV (zo)- Voorschoten’97 (zo), Warmunda-HMC, avv Alphen-Kagia, Zwammerdam-VCS, Alphia-Maasstad Tediro, DRL (za)-VV Leiden.
 • Voorschoten’97 zit qua voorzitter in een overgangsfase: ,,In de ALV van 31 mei 2016 gaf Voorzitter Bruno van Dunné aan per november 2016 zijn driejarige termijn als voorzitter niet te verlengen. Door drukte op zijn werk heeft Bruno de operationele taken al overgedragen aan Niek de Jong, drie jaar geleden ook de voorganger van Bruno.”  In november wordt de nieuwe voorzitter gekozen.
 • Recent plaatste onze redactie een verzoek om Vriend te worden van Leidenamateurvoetbal.nl. Dit als particulier, bedrijf of anderzijds. Het verzoek staat nog steeds op de homepage en zal daar terugkerend een plaats krijgen. De reden is simpel: zonder steun van onze lezers, volgers en sympathisanten komt onze toekomst in gevaar. Ons team werkt keihard en doet dit graag, maar ook wij hebben te maken met onkosten. Om ons werk te kunnen blijven doen en verder te professionaliseren is er financiële steun nodig. Onze website kan gratis worden gevolgd. Een betaalsite lijkt ons niet geplaatst. Dat neemt niet weg dat wij niet louter kunnen voortbestaan met schouderkloppen. Ons team hoopt dan ook dat u het voorbeeld volgt van enkele bedrijven en particulieren die eenmalig voor dit seizoen een zetje hebben gegeven in de rug!!!! Samen hebben we een toekomst..
 • De Grote Clubactie gaat snel weer van start! Dat betekent dat door de clubs loten verkocht gaan worden waarvan de opbrengst ten goede komt aan de vereniging zelf. Voorschoten’97 en UDO kondigen dit al aan op hun sites. Andere clubs zullen wel snel volgen. De kopers van de loten steunen zo hun favoriete club én maken kans op mooie prijzen. Houd de site van je favoriete club in de gaten.
 • De jeugdvoetbalopleiding organiseert op het complex van DoCoS, in Leiden, tijdens de herfstvakantie, een uniek voetbalevenement:de jeugdvoetbaldagen. Alle kinderen uit de JO07 – JO15 jeugd van 6 tot en met 15 jaar kunnen hier aan deelnemen. Zie ook een andere bericht hieromtrent met de contactgegevens.
 • Triest nieuws op de site van UVS: ,,Heden bereikte ons het trieste nieuws van het overlijden van de heer Joop van Es. De heer van Es is op 13 september jl. op 74-jarige leeftijd overleden. De heer van Es is 62 jaar lid van UVS geweest en was nog elk jaar een trouw bezoeker van de ouderen reünie bij UVS.”  Het is je amper voor te stellen: 62 jaar lid van een club. Hij zal gemist worden.
 • Zoals iedere dag in het leven zijn er contrasten. Op dezelfde site lazen we: ,,In het weekend van 14/15 januari 2017 gaat UVS JO15-1 voor een trainingskamp naar Barcelona. De derde voetbalvereniging in Barcelona – CE Europa met stadion in hartje Barcelona – heeft het UVS team uitgenodigd om een drieluik te komen spelen. Dit zal zijn tegen CE Europa JO15-1 en tegen een team bestaande uit een selectie van getalenteerde Chinese JO15 spelers die gedurende een jaar in Barcelona verblijven voor studie en voetbal. Het initiatief voor deze trip is afkomstig van een van de ouders van het team.” Wat een reis voor de jonge spelers!
 • LSVV’70 meldt: ,,De eerste Traditional van het seizoen staat komende donderdag op het programma. LSVV’70 neemt het op tegen vv Koudekerk. Het duel zal in Koudekerk worden gespeeld en twee dagen eerder dan gepland, aangezien aanvoerder Wouter Huisman komende zaterdag in het huwelijksbootje stapt. Reden om uit te pakken met het laatste vrijgezellenduel van de roodwitte held. De aftrap in Koudekerk is om 20 uur.
 • Dinsdagavond 27 september speelt Noordwijk een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Leidse UVS. Hoofdsponsor Horesca Horecavo is zowel bij Noordwijk als bij UVS een belangrijke sponsor. Van oudsher hebben Noordwijk en UVS al vriendschappelijke banden met elkaar. Door het sponsorschap van de bekende horecagroothandel zijn die banden nog verstevigd. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Plaats van handeling: Sportcomplex Kikkerpolder.
 • Op de website van ASC is het aftellen begonnen naar de aftrap op het nieuwe Sportpark Overveer. Op het moment van schrijven nog 340 dagen, 1 uur en 46 seconden, 45, 44, 43….
 • Alarmerende berichten vanuit Oegstgeest en Warmond: een schimmel zou het gras aangetast hebben en voetballen was voorlopig verboden. (Er werd zelfs gevreesd voor scheurgras, dat in de jaren tachtig vooral in Den Haag heerste. Het was alleen te bestrijden met neutronenkorrels (https://www.youtube.com/watch?v=I-OQzpH9Apc). Woensdag kwam echter het verlossende bericht: niet een schimmel is de oorzaak van de problemen, maar het weer van de laatste maanden. Constant inzaaien en besproeien is het devies. Of er zondag gevoetbald mag worden bij UDO en Warmunda is onzeker, maar lijkt wel waarschijnlijk.
 • Dat het niet goed gaat met het Nederlandse voetbal is akelig duidelijk. Dit geldt niet alleen voor het nationale team of de clubs die meedoen aan Europese toernooien. Ook met de jeugd dreigt het mis te gaan. Ze keren veel jeugdleden hun clubs de rug toe. Ook in Duitsland heeft men dit probleem onderkend. In het ‘Laatste Nieuws’ van Roodenburg een artikel over deze materie.
 • Iet giet oan: de bouw van de UVS gaat beginnen en dat op drie oktober nog wel. De vlag kan uit in de Kikkerpolder.
 • Ook SJZ let op de kleintjes: ,, Herfstkamp E- en F-pupillen. Van dinsdag 18 oktober op woensdag 19 oktober 2016 heten wij alle E & F pupillen van harte welkom op SJZ. Hier hebben wij leuke activiteiten voor jullie en blijven we met zijn allen een nachtje slapen in het clubhuis van SJZ! Dit jaar doen wij het een beetje anders en nemen wij jullie mee naar …….” Waar de kleine SJZ-ers heen gaan staat op de site van de club uit Zoeterwoude.
 • Zondag werd met tal van festiviteiten het nieuwe kunstgrasveld van Lugdunum (en LSVV’70) met tal van festiviteiten in gebruik genomen. Jong en oud hadden een fantastische dag. Zowel op de site van Lugdunum als op leidenamateurvoetbal.nl is er een link naar een videoverslag van deze memorabele dag.
 • Onze redactie deed eerder een oproep om selectiefoto’s en individuele foto’s (met namen) te delen. In augustus was de fotograaf nog niet overal langs geweest, maar dat zal nu toch wel zover zijn? Van diverse clubs ontvingen we dan ook de kiekjes, waarvoor dank! Nu de andere clubs nog! Het is in uw eigen voordeel!