Het negende Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 18 oktober voor 22 uur!

 • Dinsdagavond 11 oktober was onze crew aanwezig bij de wedstrijd in de Koetshuis Cup in Lisserbroek tussen Kagia en DoCoS. Nu was al bekend dat Kagia een sympathieke, warme club is maar dat werd nog eens ruimschoots bevestigd. De deur stond wagenwijd open, de vriendelijkheid spatte er vanaf en voor de inwendige mens werd ruimschoots gezorgd. Doodzonde dat de club dit seizoen uitkomt in West I. Dat moest er even uit.
 • Per abuis heeft onze verslaggever Gerard Bol in zijn verslag geschreven dat Bryan Hilders de 3-1 op zijn naam bracht in de wedstrijd Van Nispen-Voorschoten’97 (5-2). Een foutje is uiteraard menselijk. De doelpuntenmaker bleek Robbert Toret te zijn. De routinier klom direct, terecht ook, in de pen. De vraag van onze redactie luidde of het zijn eerste doelpunt ooit was. Een verweer van de kant van Toret: ,,Nee joh. Ik heb aardig wat jaartjes op het middenveld en voorin gespeeld en zelfs wel eens de dubbele cijfers gehaald. Dat was onder Arie van Duijn in een grijs verleden. En als rechtsback scoor ik gemiddeld eenmaal per seizoen.” Zo, dat foutje is rechtgezet.
 • RCL won afgelopen zaterdag met 3-5 bij DoCoS en dat na een 2-0 achterstand halverwege. De band tussen de beide clubs is al geruime tijd dik in orde en dus werd er na afloop nog flink na gesproken onder het genot van onder meer een biertje. Diep in de avond ontving onze redactie een foto vanuit de selectie van RCL met de mededeling dat RCL de kantine wel zou afsluiten. De foto willen we wel even delen…

img_8146-2-small

 • Volgers van onze website die leuke filmpjes, doelpunten van het eerste elftal of andere belangrijke gebeurtenissen uit wedstrijden vastleggen en insturen dingen mee naar op regelmatige basis uitgeloofde leuke prijzen! Kom maar op!
 • Oproep aan alle LAV-clubs die nog geen foto van de selectie en van de individuele spelers doorstuurden om dit alsnog spoedig te doen!
 • Dit seizoen is er ruimte voor bij Leidenamateurvoetbal.nl aangesloten clubs om interviews aan te vragen voor bij het nieuwe radioprogramma Sport071 van Sleutelstad FM. De club kan daar een podium krijgen om wezenlijke zaken te promoten. Nieuw complex aanstaande? Een speler gaat zijn 300ste wedstrijd spelen? Nieuwe verbintenis met de trainer? En meer van dit soort zaken kunnen reden zijn voor een of meerdere interviews. Verzoeken kunnen ingediend worden via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Wel tijdig melden in verband met planningen!
 • Recent plaatste onze redactie een verzoek om Vriend te worden van Leidenamateurvoetbal.nl. Dit als particulier, bedrijf of anderzijds. Het verzoek staat nog steeds op de homepage en zal daar terugkerend een plaats krijgen. De reden is simpel: zonder steun van onze lezers, volgers en sympathisanten komt onze toekomst in gevaar. Ons team werkt keihard en doet dit graag, maar ook wij hebben te maken met onkosten. Om ons werk te kunnen blijven doen en verder te professionaliseren is er financiële steun nodig. Onze website kan gratis worden gevolgd. Een betaalsite lijkt ons niet geplaatst. Dat neemt niet weg dat wij niet louter kunnen voortbestaan met schouderkloppen. Ons team hoopt dan ook dat u het voorbeeld volgt van enkele bedrijven en particulieren die eenmalig voor dit seizoen een zetje hebben gegeven in de rug!!!! Samen hebben we een toekomst.
 • In een uitzending van ZEMBLA werd vorige week de knuppel in het hoenderhok gegooid wat betreft het gebruik van rubberkorrels op kunstgrasvelden. Een verband tussen deze korrels en kanker werd niet uitgesloten. Op maandag 10 oktober spraken de KNVB en het RIVM met elkaar over de situatie met betrekking tot kunstgrasvelden.  De belangrijkste cnclusie uit het overleg is “dat vooralsnog niet verwacht wordt dat het gebruik van rubbergranulaat op kunstgras leidt tot risico’s voor de gezondheid en er dus gewoon op gesport kan worden.” De reacties van de verschillende voetbalclubs zijn heel divers. Sommige verenigingen stellen zich op het standpunt dat er ionderdaad gewoon op getraind en gevoetbald kan worden, terwijl andere clubs keeperstrainingen of de jeugd er niet op laat voetballen. De onrust, en onduidelijkheid, is groot. Surf naar je favoriete club om te zien wat hun standpunt is en wat zij voor maatregelen eventueel hebben genomen. Vooral voor clubs als Lugdunum en Meerburg is het schokeffect vermoedelijk groot: zij namen zeer recent kunstgrasvelden in gebruik. Duidelijk is wel dat er met smart op nadere onderzoeksresultaten gewacht wordt.
 • ,,Een historisch moment voor het bijna 125 jaar oude ASC was het op 5 oktober toen Matthijs Huizing en Wijnand Klaver de eerste paal sloegen voor het nieuwe clubhuis van Sportpark Overveer aan de Abtspoelweg. Velen waren hier getuige van op deze zonnige middag in Oegstgeest. De genodigden werden welkom geheten door Dick de Bock, voorzitter van Stichting Beheer Sportpark Overveer (SBSO). Hij maakte duidelijk dat naast hoofdgebruiker ASC ook andere partijen, zoals het onderwijs, gebruik zullen maken van het nieuwe sportpark.” Lazen wij op de site van de aloude club. Foto’s en meer nieuws natuurlijk op de site.
 • Lugdunum, LSVV’70 en UVS zijn een paar dagen moeilijk te bereiken vanaf de kant van Oegstgeest getuige het bericht op de site van UVS: ,, Van vrijdag 14 oktober 19:00 uur tot en met maandag 17 oktober 05:00 uur is er een wegafsluiting op de Oegstgeesterweg. Vanaf de rotonde bij Laan van Oud-Poelgeest tot de inrit bij voetbalvereniging UVS vervangt de gemeente onder andere het asfalt op de rijbaan.” Hoe bij de clubs te komen is op  de site van de blauwwitten te lezen.
 • ,,Swansea City’s Dutch starlet Tom Plezier shines as Under-32s beat Feyenoord.” Lovende kritieken op Walesonline over het optreden van de jonge Leidse linker vleugelaanvaller. De streep van 25 meter (met rechts!) mocht er dan ook zijn. Het doelpunt is ook op YouTube te zien. Op 30 mei was er een exclusief interview met Plezier te lezen op de site van Leidenamateurvoetbal
 • Leuk en sportief bezig zijn in de herfstvakantie: Op 20 en 21 oktober zijn er de voetbal-fundagen voor alle meisjes en jongens van 5 tot en met 12 jaar. Elk kind op haar niveau succesbeleving laten ervaren, waardoor het plezier toeneemt en het zelfvertrouwen groeit. Schrijf je nu in op www.sportleisure.eu! 17 en 18 oktober bij Voorschoten’97, 19 oktober bij de vv.Leiden en  20 en 21 oktober bij RCL.img_0581-small