Zoals eerder aangekondigd op deze website zou er rond deze tijd meer informatie worden gepubliceerd over de tweede editie van de Koetshuis Cup. Dit toernooi kende in het seizoen 2015-2016 een vliegende start en kreeg een waardig slot op de finaledag van het vijfde Event van LeidenAmateurVoetbal.nl bij gastheer FC Rijnland. In de zomerperiode kwamen er 26 aanmeldingen binnen voor het toernooi in het seizoen 2016-2017. De betrokken clubs ontvangen dezer dagen een uitnodiging voor de loting, die zal plaatsvinden op maandag 19 september.

Er zal in de eerste ronde, ofwel de groepsfase, worden gespeeld in vier poules van 5 teams en er is een poule van zes teams. Bij de poules van 5 teams speelt elke club twee keer thuis en twee keer uit. In de poule van 6 spelen de clubs een wedstrijd meer. De deelnemende teams krijgen een nummer in de poule en dat maakt in de poule van zes dat vooraf duidelijk is wie er twee of drie thuiswedstrijden speelt en dus respectievelijk drie of twee uitwedstrijden.

Na de groepsfase vindt de knock-out fase plaats met zestien overgebleven teams. De acht winnaars spelen in een knock-out wedstrijd tijdens de kwartfinale om een plek bij de laatste vier. De twee halve finales worden uiterlijk in de week voor de finale gespeeld. De schema’s worden telkens tijdig bekend gemaakt. Vanaf de knock-out fase heeft de laagst spelende club het voordeel van een thuiswedstrijd, dit tot en met de halve finale. Loten er twee clubs uit dezelfde klasse tegen elkaar dan wordt de volgorde van loting aangehouden. Naast de eerste elftallen speelt er een tweede elftal/spelers onder 23 mee en dat is titelverdediger FC Rijnvogels.

De nummers 1, 2 en 3 in een poule van 5 gaan door naar de knock-out fase (12 totaal). De nummers 1,2,3,4 in de poule van 6 gaan eveneens door naar de knock-out fase (4). Ofwel zestien ploegen plaatsen zich na de eerste ronde.

Schema:

Oktober-Januari: groepsfase

Februari-Maart: knock-out fase

April: kwartfinales

Mei/Juni: halve finales

Juni (dag/ plaats van handeling nader te bepalen, in elk geval op Event LAV)

Het schema is nog onder voorbehoud. Nadere details zullen in de komende weken volgen via deze website! Vanaf oktober zal onze redactie ruimschoots aandacht besteden aan dit toernooi.

Deelnemende clubs/elftallen in willekeurige volgorde:

DOSR, DoCoS, Koudekerk, Kagia, FC Rijnland (za), ASC, VV Oegstgeest, Leidsche Boys, UVS, Roodenburg (za), Voorschoten’97 (zo), Valken’68, RCL, FC Rijnvogels 2/O23, FC Rijnland (zo), Roodenburg (zo), Voorschoten’97 (za), Football Factory, UDO, SJZ, Lugdunum, FC Boshuizen, Foreholte, VV Leiden, LSVV’70 en Meerburg.

Alvast een warm welkom aan deze clubs. Op naar een mooie strijd!