Derdeklassers ASC, Zwammerdam en Kickers’69 kunnen zich nog plaatsen voor de volgende ronde van de districtsbeker. Deze ploegen wacht nog een beslissend duel tegen respectievelijk De Ster, Dilletant en Slikkerveer. Diverse andere regionale clubs werden, al dan niet roemloos, uitgeschakeld en kunnen zich volledig gaan focussen op de competitie. Zestien teams plaatsten zich echter wel en gaan straks op voor de knock-out fase.

Vanuit groep 1 (met eerste-en tweedeklassers en straks ook hoofdklassers) hebben zeven clubs de groepsfase overleefd. Daarbij was de prestatie van RCL en Valken’68, beide acterende in de tweede klasse C op zaterdag, het meest in het oog springend. De Leiderdorpers en de Valkenburgers wonnen hun drie duels. RCL versloeg onder meer Alphense Boys en de formatie van Arie van Duijn liet FC Boshuizen en Voorschoten’97 in het stof bijten. Ook ARC bleef ongeslagen, maar speelde maar twee wedstrijden vanwege het wegvallen in de poule van Meerburg.

In groep 2 overleefden de reserveteams van Quick Boys en VVSB de poulefase met gemak. Het tweede team van FC Rijnvogels werd wel verrassend uitgeschakeld. VV Leiden bleek in die poule namelijk de beste en versloeg de Katwijkers met 3-2. Kagia was drie keer de baas over de tegenstanders en Warmunda ging daar waar het was gebleven: niet verliezen en veelal winnen. De zondagtak van Voorschoten’97 plaatste zich eveneens voor de volgende ronde, mede omdat HVV foutief was ingedeeld in deze poule.

Naar de knock-out fase vanuit groep 1 in willekeurige volgorde: UVS, RCL, Alphense Boys, Valken’68, FC Boshuizen, ARC en DoCoS.

Naar de knock-out fase vanuit groep 2 in willekeurige volgorde: Quick Boys 2, Alphia, VV Leiden, Kagia, Altior, Voorschoten’97 (zo), VVSB 2, avv Alphen en Warmunda.

Binnenkort meer berichtgevingen over de loting voor de volgende ronde, de topscorerslijst en meer achtergrondinformatie. Het uitslagen-en standenblok werd reeds geplaatst.