Zaterdag Vierde Klasse (Dames)- Waar het in de competitie weinig potten kan breken, gaat het in de beker fantastisch. De vrouwen van VV Oegstgeest bereikten na een overwinning op VV Oegstgeest 2 de halve finale van de KNVB Beker.
Op dinsdag 12 april om 20:00 was het eindelijk zover voor de ploeg van sportpark De Voscuyl. De halve finale van de KNVB beker stond op het programma tegen het eerste dames elftal van RCSV Zestienhoven uit Rotterdam. Op maandagavond kwam de ploeg van Henk Beekman en Gerard Duindam nog één keer bij elkaar om het volledige strijdplan door te nemen. Zo werd er ook getraind op penalty’s, want bij een gelijkspel zou dit de doorslag geven wie zich finalist mag noemen op de finaledag bij VV Foreholte in Voorhout. Deze compleet verzorgde finaledag zal plaats vinden op zaterdag 28 mei.

Een imposante reeks van overwinningen zorgde ervoor dat de ploeg van Beekman en Duindam zich op mocht maken voor de halve finale in Rotterdam. Zo werden de vrouwen ongeslagen eerste in de poulefase, tegen respectievelijk Rijnsburgse Boys, FC Rijnvogels en fusie partner VV UDO werden goede zaken gedaan.

IMG_5909 (Small)

Om klokke acht rolde de bal voor het eerst op Sportpark AGE & Zestienhoven. Beide ploegen stonden nog nooit eerder tegenover elkaar en wisten dus niet wat ze konden verwachten. Dit gegeven resulteerde in een zeer vermakelijke en open wedstrijd. Binnen vijf minuten lag de eerste de bal al in het net, na knullig balverlies op het middenveld van de geelroden kon de spits van Zestienhoven vrij ingespeeld worden, die de bal vervolgens netjes in de verre hoek schoof. Ondanks de achterstand bleef de ploeg uit Oegstgeest verzorgd spelen. Dit mondde uit in een aantal goede mogelijkheden voor de voorwaartsen van de bezoekers. Maaike de Bruyn raakte de paal, en schoof de bal naast in een één op één situatie. De uitblinkende Evienne Schoenmaker zag haar pogingen over en naast het doel van Zestienhoven belanden.

Toch verscheen na een half uur spelen de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Een prachtige vrije trap van Hannah Westhuis toucheerde de onderkant van de lat maar belandde volgens de leidsman niet achter de doellijn. De alerte Evienne Schoenmaker was als eerste bij de bal en bracht zo haar ploeg op de verdiende 1-1 stand. Vlak voor rust was het toch weer Zestienhoven die het net wist te vinden, na een goed uitgespeelde aanval hoefde de spits de bal van dichtbij alleen nog maar in tikken. Na 45 minuten stond het 2-1 en konden beide ploegen aan de welverdiende thee.

De tweede helft was minstens zo vermakelijk als de eerste helft, en misschien nog wel meer dan dat. Waarbij Oegstgeest via alle mogelijkheden manieren langszij probeerde te komen, was het Zestienhoven dat de grootste kansen kreeg in het begin van de tweede helft. Iedere keer stond daar sluitpost Anneloes om te voorkomen dat de achterstand werd uitgebreid.
Na een uur spelen was daar dan toch eindelijk de hernieuwde gelijkmaker, na een goede voorzet van Maaike de Bruyn kopte Evienne Schoenmaker knap binnen en bracht zo haar ploeg langszij. Erop en erover dachten de meegereisde supporters uit Oegstgeest maar Zestienhoven rechtte de rug en binnen één minuut na de gelijkmaker was er daar weer de voorsprong voor de ploeg uit Rotterdam. Een solo binnen het zestienmetergebied werd beheerst afgemaakt en liet de sluitpost van Oegstgeest kansloos. De ploeg van Beekman en Duindam deed er alles aan om nog langszij te komen en gooide hiermee alle deuren wagenwijd open.

Waar Zestienhoven solide bleef verdedigen en Oegstgeest kleine kansjes kreeg, was het 10 minuten voor tijd toch weer Zestienhoven dat scoorde. Een goed uitgespeelde counter over rechts, waarna de spits van Zestienhoven andermaal van dichtbij kon afwerken;  4-2. In de resterende tien minuten probeerde Oegstgeest van alles. Er waren kleine kansjes voor de goed spelende Lotus Rooijakkers en Evienne Schoenmaker had een valse hattrick op haar schoen. Kort voor tijd was het Renate Giliams die nog de paal raakte, maar helaas bleken alle inspanningen voor niets. De ploeg van Beekman en Duindam strandt in de halve finale van de KNVB beker. De trainers in koor: ,,De meiden verdienen een groot compliment en hebben het echt fantastisch gedaan.”

Volgend seizoen gaat het roer volledig om bij de vrouwenafdeling van VV Oegstgeest. De club merkt dat het vrouwenvoetbal in de lift zit, de club telt op dit moment 8 meisjesteams en twee vrouwenteams en dit aantal blijft groeien. Om VV Oegstgeest ook aantrekkelijk te houden wanneer deze meisjes & vrouwen goed kunnen voetballen wil de club hogerop. Ook met het oog op de aanstaande fusie met dorpsgenoot VV UDO loopt er straks genoeg kwaliteit rond om minimaal één klasse hogerop te komen.
Om deze ambitie te verwezenlijken zal er selectievoetbal worden ingevoerd, wat zal betekenen dat Beekman en Duindam zullen kiezen voor de in hun ogen beste speelsters. Het tweede elftal zal onder de hoede van Fred Lubbe blijven, die er alles aan zal doen om ook het tweede elftal op een hoger plan te krijgen. Tevens heeft de club Steven Pattiapon aangetrokken als Jeugdcoördinator. Aan hem de taak om binnen de jeugd en meisjes afdelingen één filosofie en speelwijze in te brengen. Dit ook met het oog op de al eerder benoemde fusie.