De KNVB heeft dinsdag bekend gemaakt dat de kampioen van vorig seizoen in de 4e klasse zaterdag met terugwerkende kracht drie punten in mindering heeft gekregen. Daardoor eindigt Lugdunum één punt boven Foreholte en is daarmee alsnog kampioen geworden. Dat betekent dat Lugdunum dit jaar zal uitkomen in de 3e klasse. Foreholte zal in de 4e klasse gaan spelen.Foreholte vr1 krijgt de punten in mindering vanwege het doorgeven van een fictieve uitslag. Tegenstander Rijnsburgse Boys vr1 kon niet genoeg speelsters op de been krijgen voor deze wedstrijd, waarna werd besloten een uitslag van 3-0 door te geven in plaats van de wedstrijd te verplaatsen. Naast dat dit simpelweg niet is toegestaan, beïnvloedde deze uitslag ook nog eens de race om het kampioenschap: in de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys liet Foreholte twee kostbare punten liggen.

Het seizoen 2015/2016 eindigde daardoor teleurstellend voor de vrouwen van Lugdunum. Na een slechte seizoenstart werd een sterke inhaalrace ingezet. De meeste teams werden met grote cijfers verslagen en zelfs Forholte, dat het hele seizoen aan kop ging, werd met 6-0 van de mat gespeeld. Hoewel Lugdunum wekelijks liet zien over het beste team uit te competitie te beschikken, kwamen de dames aan het eind van het seizoen twee punten te kort om promotie naar de 3e klasse veilig te stellen. Zeker toen bekend werd dat Foreholte drie onrechtmatige punten had verkregen, terwijl het verschil tussen de teams maar twee punten was, zorgde voor grote teleurstelling bij de speelsters.

Aanvoerster Reanne van Kleef: ,,Het voelde voor ons echt als competitievervalsing toen we erachter kwamen dat Foreholte de wedstrijd tegen het sterke Rijnsburgse Boys nooit had gespeeld. We hebben daar zelf twee punten laten liggen en ook Foreholte zelf heeft daar punten gemorst. Foreholte heeft wel een leuk team en wat ons betreft zouden we dit jaar allebei in de 3e klasse kunnen uitkomen. De KNVB heeft echter ander bepaald, gelukkig in ons voordeel. Daar kan ik alleen maar heel blij mee zijn want we hebben een heel goed team en willen ons graag door ontwikkelen.”

Ook de nieuwe hoofdtrainer van Lugdunum Vrouwen, Hans van As, is erg tevreden met deze uitspraak. ,,Mijn eerste succes als nieuwe trainer is al binnen”, grapt hij. ,,Toen we weer werden ingedeeld in de 4e klasse hebben we de doelstelling vastgesteld om kampioen te worden. Twee keer promoveren wordt nu wel een uitdaging. Maar dit team is zeker sterk genoeg voor de 3e klasse en toe aan een nieuwe uitdaging.”

Het team heeft enorm veel zin in het nieuwe seizoen maar is ook zeker van plan het verlate kampioenschap nog te vieren. ,,Als we kampioen werden zouden we op de boot door de Leidse grachten gaan. Ik denk dat we dat gewoon alsnog moeten doen”, aldus Van Kleef.