Vanwege een technisch mankement dit keer geen podcast, maar in vogelvlucht een rondje langs de velden in een tekstuele bijdrage. Wel weer van de vertrouwde hand van Salman Khawaja.

Topklasse Zaterdag

Ter Leede VR1 speelde thuis tegen de beloften van Heerenveen. De Sassenheimse vrouwen boekten een moeizame, maar terechte overwinning van 3-0 met daarin een grote rol voor Anne Sellies (15 jaar) die twee goals maakte in de extra tijd op sportpark de Roodemolen. Sellies was ingevallen en komt normaliter uit in de C1 bij de geelrode jongenstak! Vroeg in de wedstrijd had Daphne in ‘t Veld al het net gevonden tegen de Noorderlingen.

Hoofdklasse Zaterdag

Ter Leede VR2 ging met 3-1 onderuit tegen en in Zwolle tegen de beloften van PEC Zwolle. Op de zege van de ploeg uit Overijssel was niets aan te merken. RCL won thuis van VIOD met 2-0 en gaat samen met Jong FC Twente en RVVH zich opmaken voor de titelstrijd. Jong ADO Den Haag en TL VR2 haken af. Janet Griffioen, coach aan de kant van de Leiderdorpers, vond dat haar ploeg ‘matigjes’ acteerde tegen de defensief ingestelde tegenstander. Met nog drie wedstrijden in het vooruitzicht heeft RCL een achterstand van 1 punt op de genoemde ploegen uit Enschede en Ridderkerk. Die ploegen treffen elkaar overigens nog.

1e klasse Zaterdag

FC Rijnvogels deed goede zaken door punten te blijven pakken en in de positieve flow te blijven richting de bekerfinale. De Katwijkse ploeg won met 1-2 van Wartburgia VR2 op sportpark Driebrug, door twee treffers van Janette van Beelen. De Kooltuin-vrouwen blijven stationair op de vijfde plaats staan met precies gemiddeld twee punten op de teller per wedstrijd.

UDO was vorige week officieel gedegradeerd en dit weekend ging het met 0-4 onderuit tegen de VR2 van Saestum uit Zeist.

1e klasse Zondag

WVC mocht naar Rotterdam om tegen Antibarbari, dat nog vecht tegen directe of indirecte degradatie, aan te treden en kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel.  De fusieclub staat vierde en bevindt zich op de ranglijst in niemandsland.