Met ingang van volgend seizoen is Wim Bouckaert de nieuwe hoofdtrainer van de vrouwen van FC Rijnvogels. De 51-jarige Lissenaar komt over van topklasser Ter Leede. Bouckaert was in het verleden onder andere actief bij FC Lisse en UDO. Per 1 juli 2016 volgt hij huidig hoofdtrainer Gert van Iterson op.

wim bouckaert (Small)

Met de oefenmeester haalt FC Rijnvogels een echte voetbalman in huis. Tijdens zijn eigen voetbalcarrière acteerde Bouckaert in de top van het amateurvoetbal en in de zaal schopte hij het midden jaren tachtig tot international. In totaal kwam Wim driemaal uit voor het Nederlands Elftal. Als trainer was hij minstens net zo succesvol. De trainer heeft zijn opleiding genoten bij de KNVB en bij René Meulensteen (Manchester United). Wim speelde bij FC Lisse een belangrijke rol als hoofd jeugdopleiding en was assistent bij het eerste elftal. Daarnaast is hij eindverantwoordelijke geweest bij topklasser Ter Leede. Een jaar geleden streek Wim neer bij de dames van UDO waar hij uit een schier onmogelijke positie promotie afdwong naar de 1e klasse. Het komende half jaar is Bouckaert wederom actief bij Ter Leede, waar hij als ad-interim het seizoen zal afmaken.

Daarnaast runt Bouckaert in het dagelijks leven zijn eigen voetbalschool Soccer Skills in Lisse. Onder andere de jeugdige talenten van Quick Boys, Foreholte, Ter Leede en Noordwijk zijn aangesloten bij het bedrijf. Naast zijn huidige werkzaamheden als in- en verkoper bij Info Networks is hij ook actief bij Allsport4you, een webshop in sportartikelen.

De technische commissie is blij te melden dat het een trainer heeft gevonden die het goede werk van Gert van Iterson kan voortzetten en uitbouwen. We heten Wim welkom en wensen hem heel veel succes bij onze mooie vereniging. De komende weken buigt de technische commissie van de damesafdeling zich over de invulling van de rest van de staf.

P. van den Eijkel