Na dit seizoen zullen, zoals eerder bekend werd, de wegen van Gerard de Geus en Valken’68 gaan scheiden. De huidige trainer heeft evenwel een opvolger aangesteld, zo maakte het bestuur van de eersteklasser bekend. Katwijker Arie van Duijn (op archieffoto) zal volgend seizoen plaatsnemen op de bank op sportpark ‘t Duyfrak. Van Duijn is dit seizoen nog werkzaam bij Quick Boys, waar hij zich richt op het beloftenteam van de club waar hij zelf eerder als speler naam maakte. Daarvoor was Van Duijn onder meer hoofdtrainer van Woubrugge, vv Oegstgeest, Voorschoten’97 en ook had de bevlogen trainer KRV en later FC Rijnvogels, toen nog eersteklasser, onder zijn hoede. Het bestuur van Valken’68 laat weten uitermate content te zijn met de gevoerde gesprekken en heeft er alle vertrouwen in dat Van Duijn op zijn plaats zal zijn bij de club uit Valkenburg.

Arie van Duijn archief

Van Duijn heeft nu al zin om als hoofdtrainer aan de slag te gaan, maar zet eerst alles op alles in de tweede seizoenshelft om meer spelers klaar te stomen voor de A-selectie bij Quick Boys. ,,Dat laatste is vanzelfsprekend. Ik heb een contract voor een jaar getekend en er ligt nog genoeg werk op me te wachten. Er staat een geweldig leergierige groep en er zit veel progressie in. Met hen wil ik nog meer stappen gaan maken. Graag had ik het tweede onder mijn hoede gekregen op en zeker moment, maar die kans is verkeken (Sjaak Polak gaat door bij de Katwijkse club, red.). Voor de kerst kwam Valken’68 op mijn pad. Het eerste gesprek was ronduit heel positief. Vervolgens ben ik gebeld tijdens onze vakantie in Egypte. Men wilde er graag een vervolg aan geven en dat is recent ook gebeurd. Ik heb meteen ook kennis gemaakt met wat spelers, de assistent-trainer en de TC en tijdens dat vervolggesprek heb ik mijn verhaal kunnen doen. Dat is kennelijk goed bevallen. Niet veel later die avond ben ik gebeld en was het beklonken. Ik had er ook al een heel goed gevoel over. De klik was er wel. Ik denk goed in te kunnen schatten dat de club Valken’68 bij mij past en andersom.”

Valken’68 kende een moeizame eerste seizoenshelft en bivakkeert in de onderste regionen van de eerste klasse B op zaterdag. Er kleeft dus een risico aan dat de Valkenburgers kunnen terugvallen naar de tweede klasse. ,,Daar ga ik niet vanuit. Volgens mij is er genoeg kwaliteit en uit alle gehoorde geluiden maak ik op dat ze er alles aan gaan doen om zich in veiligheid te spelen. Dat vertrouwen is er. Vervolgens zou ik er minimaal een stabiele eersteklasser van moeten maken. Gaat het wel fout dan is de taak even zo schoon: zo snel mogelijk terugkeren naar de eerste klasse. Maar wat ik zeg; dit Valken’69 hoeft niet te degraderen. Ik zal geleidelijk aan meer en meer gaan kijken, nadat de wedstrijd van mijn team op Nieuw-Zuid gespeeld is. Zo kan ik zien wat de groep kan en ik straks goed beslagen ten ijs kan komen. Al met al ben ik er trots op dat deze club straks ook op mijn palmares staat. En ook wel lekker: het sportpark ligt op drie minuten met de auto van mijn huis. Dus eigenlijk in onze achtertuin.”