Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse- FC Boshuizen dacht het varkentje wel even te wassen. De eerste twintig minuten spartelde Alphense Boys echter heftig tegen. Boshuizen werd wakker geschud en nam vervolgens stevig het heft in handen en won uiteindelijk met 3-2. Eerder was in Alphen al met 0-1 gewonnen en dus loopt het seizoen voor Steef Roodakkers en de zijnen nog minimaal een week door.

De objectieve toeschouwer had zondag een matte vertoning gezien bij de heenwedstrijd die in de slotminuut door Lars van Bommel werd beslist. Alphense Boys had verrassend weinig tegenstand geboden terwijl Boshuizen toch echt noodgedwongen met een enigszins fantasieopstelling had gespeeld. Wellicht had dit de Leidenaren in slaap gesust want in het eerste deel van de wedstrijd werd de ploeg van Roodakkers keer op keer afgetroefd door het onverwacht felle Alphense Boys.

Snel leidde een moment van te traag reageren van de later uitstekend spelende Michael Schouten tot een doelpunt van de bezoekers. Schouten liet zich aftroeven en keeper Dennis van Rosendaal kwam te vroeg zijn doel uit. Het resultaat was dat Bilal El Yacoubi de bal met een lob in het doel kon deponeren. Het duurde even voor Boshuizen doorkreeg dat de Boys uit Alphen wel degelijk een strijdvaardige ploeg bleek. Boshuizen vermande zich en kreeg langzaam maar zeker grip op de wedstrijd. De gelijkmaker na een half uur was een fraaie: Lars van Bommel speelde zich knap vrij en gaf de bal voor bij de tweede paal. Kleinste man van Boshuizen Mehmet Güngör stond daar om met een tegendraadse kopbal in de verre hoek de keeper te passeren. Het scheelde bijzonder weinig of Boshuizen had het duel al in de resterende tijd voor de rust al beslist. Dat doelpunt viel echter niet en alles leek nog mogelijk met de 1-1 ruststand.

In de tweede helft was er vervolgens geen enkele twijfel meer wie de beste ploeg was. Boshuizen was heer en meester en het wachten was op de concrete resultaten in de vorm van doelpunten. Spits Mike Bekooij won donderdagavond alle kopduels en na een daarvan belandde de bal voor de voeten van Rick Arnoldus. Met de buitenkant van zijn voet schoot hij de bal in de uiterste hoek waarbij keeper Menno de Jong alleen maar verbijsterd kon toekijken.

De 3-1 was voor de weer van een schorsing teruggekeerde Güngör. Hij nam een afgeslagen bal in een keer op de pantoffel. Uiteindelijk scoorde Alphense Boys, via Patrick Krop,  nog een keer, maar dat kon de stemming niet bederven. Het thuispubliek had in de tweede helft kunnen genieten van een uitstekend spelend Boshuizen. Namen van uitblinkers zijn moeilijk te noemen ook omdat de kadebewoners als collectief sterk speelden. Die kwaliteiten zal de ploeg hard nodig hebben in de volgende horde in de vorm van SJC. De Noordwijkers zitten in een geweldige flow en winnen keer op keer. Boshuizen heeft echter nog een appeltje te schillen met SJC. Recent werd in competitieverband met 0-3 verloren. Het is een wedstrijd om naar uit te zien.

Boshuizen-Alphense Boys 3-2. 0-1 El Yacoubi; 1-1 Güngör; 2-1 Arnoldus; 3-1 Güngör; 3-2 Krop.

Boshuizen: Van Rosendaal, Maachou, Armitage, Cabrera Ortega, Güngör, Arnoldus, Van Bommel (87. Calcedo Mosquera), Schouten, Kluivers, Bekooij, Fitz James.

Alphense Boys: De Jong, Van Schaijik, Nuytinck (70. Kerkhof), Bauman, Fecunda, Stiphout, Ouwendijk (65. Van der Plank), Yacoubi, Krop, Nouwens (70. Loveccio), Cameron.

Scheidsrechter: Erkens. Toeschouwers: 250.

Comments are closed.