zaterdag, april 20, 2024

De vorm is zoek bij FC Rijnvogels

-

Hoofdklasse B (zaterdag)- Nu het einde van de competitie nadert lijkt de vorm van de roodwitten even zoek te zijn. Tegen het bezoekende Noordwijk werd de derde nederlaag op rij geleden (0-3). Het is te hopen voor de mannen van Hein van Heek dat deze bijtijds terugkeert voor het toetje van het seizoen met lonkende promotie. Zoals er zatedagmiddag werd geacteerd -zonder de geblesseerden Mitchel Beijersbergen, Sander van der Horst en Sonny ten Hoope- geeft het te denken. Tegenstander Noordwijk was op alle fronten de baas.

NO 12 (Small)

In de eerste tien minuten ging het gelijk op maar nadat de ongelukkige Sander van der Gugten de bal na een scherpe voorzet in de eigen touwen had gegleden namen de bezoekers het heft in handen. Doelman Peter Messemaker had gelukkig een paar goede parades in huis om een snelle 0-2 te verijdelen. Aan de overzijde had collega Mustafa Amezrine het aanmerkelijk rustiger en moest zich slechts een keer strekken op een knap schot van Martin Onderwater.  Noordwijk voetbalde frank en vrij, combineerde goed en was dreigend met snelle uitvallen. De gasten domineerden en lieten de thuisclub niet in de wedstrijd komen. Van een paar te zachte inzetten van Rob Zandbergen werd Amezrine niet heet of koud. Toen Jaap van Duijn een kleine tien minuten voor de rust met een subtiel hakballetje doelman Messemaker verraste, leek het duel in principe al gespeeld. Nee de vogels konden echt geen vuist maken. Het is dat het vizier van Emiel Wendt niet op scherp stond bij een fraaie uitbraak anders had de thee nog minder lekker gesmaakt.

NO 14 (Small)

Kort na de hervatting had het doek al definitief kunnen vallen maar het was wederom Wendt die de trekker niet overhaalde. Ampele pogingen van de Rijnvogels leidden tot niets ook al bleven zij er wel voor werken om een gaatje in de vijandelijke muur te vinden maar die bleef kaarsrecht overeind. En daar was altijd nog de dit seizoen uitstekende Amezrine die een poging van Wouter Soomer knap uit zijn kooi hield. Een fraaie aanval die Martin Tjon-A-Njoek in stelling leek te brengen verzandde in de niet doortastendheid van de spits waardoor de Noordwijkse sluitpost meester in de situatie bleef. Noordwijk bleef de bovenliggende partij en drukte dit in een derde doelpunt uit. Na een afgeslagen corner werd Jaap van Duijn in de diepte aangespeeld. De razendsnelle spits was niet te stuiten en ook doelman Messemaker had op zijn beheerste inzet geen antwoord.

NO 28 (Small)

Over en uit voor de vogels die niet in hun beste verenpak staken en in eigen nest door een mogelijke titelkandidaat met de neus op de feiten werd gedrukt.  Met 0-3 kwamen zij er eigenlijk nog genadig vanaf. Bovenin ligt de strijd weer volledig open. Quick Boys kwam niet voorbij Hoek (0-0) en Zag Noordwijk tot op twee punten naderen. Er staan nog drie wedstrijden op de rol. Gelukkig voor de Kooltuinbewoners nog vijf..

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Joey Zandbergen, Sander van der Gugten, Kevin Wijmer, Wouter Soomer, Pepijn Kooij, Pieter van den Breggen, Rob Zandbergen, Martin Onderwater (67: Sammy Zandbergen), Niels van Veen, Martijn Tjon-A-Njoek.

NO 19 (Small)

 

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read