donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen grijpt de winst na turbulente wedstrijd

FC Boshuizen grijpt de winst na turbulente wedstrijd

-

Eerste klasse B (zondag)- In een nogal turbulente wedstrijd, met name na rust, wist FC Boshuizen ook zijn tweede wedstrijd in winst om te zetten. Aan de Kade was Laakkwartier het slachtoffer van de Leidse dadendrang.  Het moet gezegd worden dat de Leidse ploeg de zege louter verdiende op basis van de verrichtingen in tweede helft waarin scheidsrechter De Groot lustig strooide met gele kaarten.

Het meer dan pittige duel eindigde uiteindelijk aan beide kanten met tien man. Het spel van FC Boshuizen oogde net als vorige week vrij stroef en dat was zondagmiddag koren op de molen voor de Hagenaars. Vooral de twee vleugelverdedigers van Boshuizen, Sean Armitage en Lesley Kluivers, hadden hun handen meer dan vol aan de vrij rappe en behendige aanvallers, Omar Hadou Olet en Salaheddine el Mhadi. De bezoekers kregen in dit gedeelte dan ook de beste mogelijkheden om op voorsprong te komen. Gelukkig bleef de ploeg van Stefan Roodakkers op de been dankzij geklungel van de Haagse voorwaartsen.

De thuisclub kon zich enkel beroepen op een echte kans van Sammy Zandbergen. De middenvelder werd na een fraaie actie van Mike Bekooy bediend op de rand van de zestien, maar het prima schot van hem werd vakkundig gepareerd door doelman Wesley Storm. Bovendien kwam FC Boshuizen op slag van rust goed weg nadat andermaal Ouled Haddou Kluivers simpelweg uitkapte maar tot opluchting van de thuisploeg mis peerde. Boshuizen dacht met 0-0 de thee op te zoeken, maar pal voor het rustsignaal  was het alsnog raak voor de bezoekers. Donny Paats haalde verwoestend uit na overigens slecht uitverdedigen van de blauwgelen.

Roodakkers was natuurlijk niet blij met de zaken die zich in het eerste part afspeelden. ,,We leden domweg teveel balverlies doordat we teveel met de bal liepen en we speelden niet zoals we trainen. Ik heb in de rust gezegd dat we ze kapot moeten spelen.”

Zijn elftal voegde de daad bij het woord en begon veel scherper aan de tweede helft.  De 1-1 kon de FC al na een minuut bejubelen. Uit een voorzet van Ronnie de Roode kopte Jesper Neuteboom bekwaam de gelijkmaker binnen. De gelijkmaker gaf de Leidse ploeg een enorme boost waardoor de ploeg vrij snel  nog een aantal goede mogelijkheden kreeg voor de 2-1.  Laakkwartier was geen schim meer van de ploeg van voor de rust, mogelijk als gevolg van de snelle gelijkmaker. De bezoekers vielen eigenlijk alleen nog maar op met pittige overtredingen. De wedstrijd dreigde te escaleren, wellicht door het wat onzekere optreden van de leidsman.

Boshuizen scoorde halverwege de tweede helft de 2-1 via De Roode. Net buiten het strafschopgebied verraste hij met een verdekt schot de overigens uitstekende Haagse goalie. Dat was het beste moment van de ex-Quick Boys speler. Vijf minuten later viel de zoon van de oud prof Ron op in negatieve zin door een rode kaart te pakken. Zijn fysieke verweer was begrijpelijk nadat Giovanni Linnenbank op zijn voeten was gaan staan. Even later raakte Bas Beijersbergen nog het houtwerk.

De voor Brayan Caicedo Mosquera ingevallen Lorenzo Pengel had het treffen definitief in het slot moeten gooien. Hij faalde hopeloos van dichtbij.  De misser kwam de brigade van Roodakkers nog bijna duur te staan. Zo knalde Jael Paas van dichtbij net naast, tot ergernis van Laakkwartier coach Jeffrey Frijters. Al met al werd De Roode matchwinner, de rode prent ten spijt. Na afloop waren de druiven zuur voor met name de Laakkwartier voorzitter. Op heftige toon ging de preses in discussie met de scheidsrechter en bromde dat hij absoluut in beroep gaat tegen een mogelijk hoge straf van een van zijn spelers.

Roodakkers vindt de start van zijn overwegend jeugdige ploeg veelbelovend. ,,Er is nog wel veel werk aan de winkel. Ik kan vandaag alleen maar tevreden zijn over de tweede helft en de drie punten. De Voorschotense coach kijkt uit naar volgende week , naar het affiche tegen topploeg Leonidas. ,,Dan weten we waar we staan.” Matchwinnaar De Roode vond het een leuke wedstrijd maar af en toe veel te hard. Na zijn treffer ging de ploeg volgens hem aanzienlijk beter spelen. ,,Het voelde alsof we vleugels kregen na de snelle gelijkmaker van Jesper (Neuteboom, red.).”

FC Boshuizen; Siere; Armitage, De Roode, Zandbergen, Beijersbergen, Kluivers, Bekooij, Neuteboom, Caicedo Mosquera, Cabrera Ortega, Zandbergen.