Eerste klasse B (zo)- Elke voetballer kent het: je schiet op het doel en je weet zeker dat het een doelpunt is. In gedachten word je omhelsd door je teammaten en zie je jezelf terug in het wedstrijdverslag bij de doelpuntenmakers. Bij FC Boshuizen golden er zondag andere wetten.

Op het moment dat de bal in de kruising zou verdwijnen was daar De Hand. Van keeper Erwin van Trigt van PFC wel te verstaan. Onpasseerbaar leek de goalie lange tijd. Zonder overdrijving kan er gesproken worden van twaalf serieuze kansen zonder dat er een afgemaakt werd. Weergaloos keeperswerk was hier de oorzaak van, maar Lars van Bommel stak ook de hand in eigen boezem: ,,Natuurlijk stond daar een geweldige doelman, maar het ligt ook aan ons dat er niet gescoord werd. We hadden hem gewoon kansloos moeten laten.”

Die mening werd ook gedeeld door rechtsback Mohammed Berdai. ,,Het ging soms te gehaast of alleen maar hard waar een geplaatste bal met de binnenkant van de voet een betere keus was geweest.” De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Feit is wel dat een vrije bal tot het enige doelpunt in de eerste helft leidde: Mehmet Güngör krulde de bal fraai in de uiterste hoek. PFC stelde daar helemaal niets tegenover. De ploeg oogde hulpeloos en ook de oud-speler van Boshuizen, Marciano Gangadin, kon daar weinig aan veranderen. Als excuus kan aangevoerd worden dat door ziekte spelers moesten invallen die dezelfde ochtend nog een hele wedstrijd bij het tweede van de club uit Geervliet hadden meegedaan.

De tweede helft bood minder spektakel. De thuisploeg begon slordiger te spelen en PFC haalde opgelucht adem. Opwinding was er wel toen Lars van Bommel beheerst scoorde na een pass van Michael Schouten. De grensrechter had buitenspel geconstateerd en scheidsrechter Dam reageerde op het vlagsignaal. Het bleek echter uitstel van executie. Van Bommel zag indirect zijn sleurwerk beloond. Zijn voorzet leek aanvankelijk weggewerkt te worden. De bal belandde echter voor de voeten van Rick Arnoldus die met een droog schopt dan eindelijk Van Trigt verschalkte. Niet veel later kopte Güngör binnen op een voorzet van Michael Schouten vanaf de achterlijn. Met de drie nul nederlaag mochten de bezoekers hun handen dankbaar dichtknijpen. Boshuizen haalde een ruime zege, maar kwam niet dichterbij koploper IFC, dat een 2-1 achterstand uiteindelijk omboog naar een 3-2 zege.

,,De wedstrijd thuis tegen IFC wordt beslissend”, zei invaller Jermaine Fitz James na afloop. ,,En die winnen we.” IFC leek absoluut ongenaakbaar. De laatste wedstrijden komen ze echter moeizaak tot winst. FC Boshuizen kan daar moed uit putten voor de wedstrijd van 13 maart. Dan moeten de mannen van Steef Roodakkers wel blijven winnen natuurlijk, ook de inhaalwedstrijd tegen GDA volgende week.

FC Boshuizen-PFC 3-0 (1-0),  35. Güngör 1-0, 77. Arnoldus 2-0, 80. Güngör 3-0.

Boshuizen: Van Rosendaal, Berdai (70. Fitz James), Armitage, Cabrera Ortega, Güngör (82. Rijssel), Arnoldus, Van Bommel, Schouten, Kluivers (60. Bekooij), Jesper Neuteboom, Bart-Jan Neuteboom.

PFC: Erwin van Trigt, Van der Graaf, Belghar, Kot, Moeken, Edir, Gangadin, Nick van Trigt, Van Dam, Spencer Salomao, Poldervaart.

Scheidsrechter: Dam. Toeschouwers: 50.

Note red: beluister ook het interview met Van Bommel op onze app!!!!