Eerste klasse B (zondag)-Na zes seizoenen FC Boshuizen en vijf tropenjaren GHC verruilde trainer Dennis Olman vorig seizoen het “Leidse” voor de Haagse regio. Het Loosduinse G.D.A. (Gabriël  Dell  Addolorata) werd de nieuwe werkgever van Olman. Het huwelijk tussen de no- nonsense  Olman  en G.D.A. blijkt geen stand te houden en einde seizoen is het exit.

Zondag iddag was de Hagenaar met zijn pupillen te gast bij zijn oude werkgever voor het inhaalduel tegen titelkandidaat Boshuizen. De Loosduiners hebben de punten hard nodig om uit de gevarenzone te geraken, terwijl de ploeg van Stefan Roodakkers moest winnen om het gat met koploper I.F.C. nagenoeg te dichten (1 punt). De missie van de geelblauwen om de drie punten in eigen huis te houden slaagde, maar daar is dan ook alles wel mee gezegd.

Wil de ploeg van Roodakkers het gevecht om de titel met het Ambachtse  I.F.C. winnen dan zal er stukken beter gevoetbald moeten worden dan tegen het onderaan bungelende G.D.A. het geval was. De gastheren wonnen mede dankzij een arbitrale blunder uiterst moeizaam met 2-1. ,,Een schande, één grote schande”, brieste Olman na afloop over het buitenspelmoment. De bevlogen oefenmeester had een punt, zeker drie meter in buitenspelpositie mocht Mehmet Güngör doorgaan, de keeper omspelen en inschieten. Via een verdediger, die een uiterste reddingspoging ondernam, verdween de bal tegen het dak van het doel en kwam de zege tot stand.

,,Laat ze lekker thuisblijven die neutrale grensrechters”, liet Olman overduidelijk nog maar eens horen. Van een groot verschil op de ranglijst was met name in de tweede helft weinig te merken: te veel spelers van Boshuizen haalden hun niveau bij lange na niet. De ploeg voetbalde meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Ook de 1-0 na een fraaie kopgoal van Jesper Neuteboom in de 25e minuut bracht daar geen verandering in. De bezoekers waren  zeker niet naar Leiden gekomen om alleen maar tegen te houden. Binnen tien minuten moest doelman Dennis van Rosendaal zijn ploeg behoeden voor een achterstand, na een snelle omschakeling van de gasten.  Alleen Mehmet Güngör was met enkele afstand schoten nog het dichtst bij een Leidse treffer.

Een hoekschop vlak voor rust leidde de gelijkmaker in. Van Rosendaal redde in eerste instantie nog fenomenaal, maar was vervolgens kansloos in de rebound 1-1. Kort daarop had Mike Bekooij de 2-1 op zijn schoen, de jonge spits miste de opgelegde kans. Na rust werd het spel van de thuisclub er niet bepaald beter op en viel er bar weinig te beleven. Rick Arnoldus had na een fraaie steekpass van Güngör de wedstrijd weer op gang kunnen brengen. Het eigen doelpunt van G.D.A. speler Marvin Moreira, na de grove blunder van de neutrale grensrechter bracht weer leven in de brouwerij. De Loosduiners gingen op zoek naar de gelijkmaker waardoor geelblauw voldoende ruimte en kansen kreeg om de wedstrijd op slot te gooien, maar weigerde de trekker definitief over te halen. De thuisclub hield daarmee de tegenstander in de wedstrijd zonder echter averij op te lopen.  Door de winst van de kadebewoners ligt het gevecht om de koppositie geheel en al open.

Olman: ,,Ik heb het verschil in deze pot niet kunnen zien, bij vlagen vond ik ons zelfs beter dan Boshuizen, zij konden in ieder geval het verschil op de ranglijst niet waarmaken. Laten we het erop houden dat het ons vandaag niet heeft meegezeten, maar het komt zeker goed met dit elftal.”

FC Boshuizen: Rosendaal, Armitage, Cabrera Ortega, Güngör, Arnoldus, Van Bommel, Schouten, Kluivers, Bekooij, Jesper Neuteboom, Bart-Jan Neuteboom.

G.D.A. : Vermolen, El Menhali, Lubout, Moreira, Yilmaz, Sellier, Bouzidi, Rust, Van Maren, Sietsma, Van Alphen.

Beluister voorts de vraaggesprekken van Ruud Fraij met Güngör en Roodakkers op onze app of bij dit verslag.