HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen snakt naar de winterstop

FC Boshuizen snakt naar de winterstop

-

Eerste klasse B (zondag)- Een sterk gespeelde tweede helft van de ploeg van FC Boshuizen trainer Stefan Roodakkers tegen het bezoekende VELO was niet voldoende om de 0-3 opgelopen achterstand vanuit de zwakke eerste 45 minuten ongedaan te maken. De blauwgele kadebewoners die in een mindere fase zitten ,hadden een zege nodig om nog enigszins in het spoor te blijven van koploper Leonidas. De Wateringers die een moeizame start kenden, behaalden uit de laatste zes wedstrijden zestien punten. Zondagmiddag konden de bezoekers weer drie punten bijschrijven aan hun totaal. De mannen van trainer Albert van der Dussen wonnen met 2-3 na  een 0-3 ruststand.

,,Het is verbazingwekkend hoe slap de ploeg aan de wedstrijd begon. Vooral de wijze waarop we de goals tegen kregen was beschamend”, sprak de zwaar teleurgestelde Roodakkers na de nederlaag. De gastheren verloren de wedstrijd in de eerste vijfenveertig minuten , waarbij de thuisclub geen antwoord had op de gedreven en sterk spelende bezoekers. ,,We kwamen steeds een stap te laat en de tweede bal uit een duel was regelmatig een prooi voor de elkaar sterk coachende Wateringers”.

De 0-1 viel al in de openingsminuut van de wedstrijd. Brent Biesheuvel kon ongedekt in het centrum doelman Dennis Roosendaal passeren. De sluitpost moest korte tijd later vol aan de bak om een snelle 0-2 achterstand te voorkomen. Zelden kwam de equipe van Roodakkers in de buurt van de vijandelijke veste van VELO-doelman Mark Jacobs. Het eerste schot tussen de palen van Sammy Zandbergen was op slag van rust . Het was veelzeggend voor het teleurstellend optreden van de gastheren. De in het wit gestoken brigade van Van der Dussen was daarvoor nog tweemaal doeltreffend geweest. Eerst was het Reinier Maartense die een hoekschop geheel vrijstaand op de borst mocht aannemen en vanuit een halve draai mocht scoren (0-2). Met de 0-3 van Niels Roderick Meinema leken de bezoekers op rozen te zitten. Bij die treffer ging een collectief falen van de bijna complete Leidse verdediging aan vooraf. ,,Ongelooflijk dat onder druk van de tegenstander niet voor de lange bal werd gekozen”, mopperde Roodakkers.

Na rust zag het publiek een herboren FC Boshuizen binnen de lijnen. Ron de  Roode kon zich niet revancheren voor zijn matig optreden in het eerste bedrijf (Rayvano van Alphen was zijn vervanger).  Na amper één minuut in de tweede helft verkleinde de goed spelende Sean Armitage de achterstand. Het was de thuisclub die daarna de lakens uitdeelde. Mike Bekooij die zich herstelde van een eveneens povere eerste helft strafte in de zestigste minuut een fout van een Wateringer bekwaam af (2-3). Even later ging een vrije trap van Bekooij rakelings naast . Met vooral opportunistisch voetbal ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker, de ingevallen Lorenzo Pengel kwam een schoenmaat te kort om een vrije trap binnen te schieten. In een hectische slotfase lukte het de gastheren niet om alsnog de verdiende gelijkmaker op het scorebord te doen verschijnen.

Roodakkers: ,,We hebben met opportunistisch voetbal en met werklust geprobeerd om de schade te herstellen, dat is niet gelukt. We hebben vanmiddag teveel fouten gemaakt tegen deze sterke tegenstander. Vooral onze aannames in de eerste helft waren bedroevend. Ik had niet zo een slechte eerste helft verwacht, hier viel niet tegen op te coachen.”

FCBoshuizen-VELO 2-3 (0-3). 1. Biesheuvel 0-1, Maartense 0-2, Meinema 0-3, 46. Armitage 1-3, 60. Bekooij 2-3.

Boshuizen: Van Roosendaal,  Siere, Armitage, Nomen, De Roode, Zandbergen, Beijersbergen,  Kluivers,  Bekooij, Cabrera Ortega,  Bart-Jan Neuteboom.