HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen (zo) ziet VELO in extra tijd ‘handig’ langszij komen

FC Boshuizen (zo) ziet VELO in extra tijd ‘handig’ langszij komen

-

Eerste klasse B (zondag) – ,,Je weet dat koploper IFC een makkie heeft aan laagvlieger TAC’90 en dat VELO een sterke fysieke tegenstander is die thuis in Wateringen veel punten pakt. Dan zitten we in deze eerste klasse B een beetje in de rol van Ajax t.o.v. PSV. Winst was dus geboden vandaag. Geven we vanmiddag toch tot drie keer toe, net als vorige week één keer tegen IFC, direct na een doelpunt de voorsprong weer uit handen. En over die 4-4 gelijkmaker van VELO in de 92e minuut wil ik het helemaal niet meer hebben”, aldus spits Mike Bekooij van FC Boshuizen.

Met het 2-2 gelijke spel van vorige week zondag tegen koploper IFC bleef de Leidse ploeg op één punt achterstand met 44 uit 18 (45-23) op een tweede plek. Vandaag wachtte aan de Wateringse Noordweg het altijd stugge VELO waar thuis nog wel met 4-2 van werd gewonnen. Deze Westlandse ploeg, vierde op de ranglijst, is thuis zeker moeilijk te verslaan. Dus voor trainer Steef Roodakkers was het belangrijk om geen punten te laten liggen. Hij moest echter voortijdig al besluiten om topscorer Mehmet Güngör met elf doelpunten buiten de basis te laten om disciplinaire redenen. Zijn vervanger in de Leidse aanvalslinie was Brayan Caicedo  Mosquera die dit seizoen al meer invalbeurten op zij naam kreeg.

Bekooij: ,,Laat nu diezelfde Mosquera de bal al na twee minuten achter de VELO-doelman in het net doen laten belanden. Op een steekpass van mij vertrok hij van eigen helft, omspeelde fraai de doelman om alle meegereisde Leidse supporters te laten juichen. Dat hadden ze daar nooit verwacht bij VELO, zo snel een tegendoelpunt. Het was weer een prachtige gelijkenis met Ajax dat vanmiddag uit bij PSV ook zo snel de 0-1 liet aantekenen. Maar bij ons Leidenaren liep het vanmiddag toch even anders. Er was zeker geen sprake van ‘lucky Boshuizen’.”

Want kort na deze treffer was het VELO dat direct de gelijkmaker liet aantekenen en iedereen ging er langs de lijn eens goed voor staan of voor zitten op de royale groene of rode kuipstoeltjes op de tribune. FC Boshuizen zette weer aan en het was spits Bekooij die zich op de rand van de zestien prima opstelde om daar een voorzet van rechts van vleugelaanvaller Lars van Bommel binnenkant voet binnen te tikken, 1-2. ,,Die zat er zeker lekker in en het was alweer mijn twaalfde dit seizoen. Je pept elkaar als team weer op als VELO aftrapt om niet weer een snelle tegentreffer te incasseren. En verdorie, dan is er een scrimmage voor ons doel en ligt die bal toch weer ineens achter onze doelman Dennis van Rosendaal, 2-2 dus. Dat het dan weer zo snel gebeurde, was echt ongelofelijk”, aldus de verbaasde Leidse puntspeler.

Beide teams deden er alles aan om een korfbaluitslag te realiseren want ook bij VELO hadden ze het lek in de defensie nog niet boven. Het was de Leidse middenvelder Rick Arnoldus die de hartslag verhoogde van alles wat FC Boshuizen een warm hart toedroeg met de derde  treffer, 2-3. Bekooij: ,,Het was een mooie goal. En als kort voor rust VELO weer met 3-3 op gelijke hoogte komt, dan weet je dat je met elkaar in de rust onder de thee wat te zeggen hebt tegen elkaar. Het sleutelwoord en meest beluisterde woord in onze kleedkamer was ‘concentratie’. De trainer gaf het ook duidelijk aan, gewoon een schepje er bovenop dan moest het wel lukken. Zeker als je weet dat koploper IFC bij rust met 0-1 achter staat tegen negen spelers van TAC’90”, aldus de topscorer van FC Boshuizen.

Bekooij en ploeggenoten zagen hun uitgesproken voetbalintenties ongeveer een kwartier in de tweede helft handen en voeten krijgen met de 3-4 van Van Bommel. Op een schitterende steekpass van Arnoldus kwam hij vrij voor de VELO-doelman en wist hij dit buitenkansje koelbloedig te benutten. Bekooij: ,,VELO bleef fel in de duels en door dat spel waren er ook af en toe kleine verbale en fysieke opstootjes binnen de lijnen. Voor ons was het zaak om het hoofd koel te houden. Bij de tegenstander had naar mijn idee een speler zelfs met rood het veld af gemoeten toen hij gevaarlijk met gestrekt been in kwam. Maar hij kon blijven staan”, liet Bekooij weten.

Bekooij had het hier over de VELO-jubilaris Dennis Blom die voor de wedstrijd nog ‘gestruikt’ werd en een oorkonde kreeg voor zijn 150e gespeelde wedstrijd. En deze speler zou in de slotminuut nog zeer prominent in beeld komen. Bekooij: ,,We kregen best nog kansen het laatste half uur van deze pot. En met de negentig minuten op de klok denk je ook dat de buit binnen is in deze zware uitwedstrijd. Maar ze bleven gevaarlijk bij dode spelmomenten en zo belandde uit hun laatste vrije trap de bal bij onze tweede paal. Daar stond dus hun rechtsback Blom, de jubilaris, die probeerde te koppen maar zo met zijn handen de bal het doel inwerkte. Onze grens zag het perfect, zijn vlag dus loodrecht omhoog, evenals vele aanwezigen langs het veld en spelers in het veld. Maar scheidsrechter Rampersad was onverbiddelijk. Hij wees naar de middenstip en ging niet meer bij onze grensrechter langs. Dus in de 92e minuut werd het 4-4 en die scheids floot na wat opstootjes direct af. Ongelofelijk zeg, wat een drama!”

De sportverslaggever van de regionale omroep WOS.NL vermeldde op hun website ook bij Dennis Blom als doelpuntenmaker, zijn tweede deze wedstrijd: ‘dat deed hij met zijn handen’. Maar daar koop je niks voor als Leidse achtervolgende ploeg, want met de uiteindelijke 6-1 zege van IFC werd de achterstand op de koploper drie punten. Bekooij: ,,Iedereen was er stil van na afloop, wat moet je nou zeggen als je zo onterecht drie punten misloopt? Maar aan de andere kant hebben we ze ook wel elke keer snel laten terugkomen. De trainer heeft ons voor maandag daarom ook vrijaf gegeven. De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas zondag 3 april thuis tegen het laaggeplaatste TAC’90.”

Er resteren nog vijf wedstrijden, waarvan vier aan de Boshuizerkade. ,,En IFC krijgt nog een paar pittige tegenstanders, dus het kan echt nog alle kanten op. We hebben natuurlijk de eerste periode in de knip, maar het is duidelijk dat we voor meer gaan. Ik hoorde vandaag ook dat bij een gelijke stand na 24 wedstrijden het doelsaldo niet telt maar dat er dan een beslissingswedstrijd wordt gespeeld. Ik zou dus tegen alle Leidse voetballiefhebbers die FC Boshuizen willen steunen zeggen dat ze moeten komen kijken. Die steun hebben we deze laatste vijf wedstrijden meer dan nodig”, sprak de doelpuntenmaker enthousiast.

VELO – FC Boshuizen 4-4 (3-3). Scheidsrechter: M. Rampersad.

Basisopstelling FC Boshuizen: Van Rosendaal, Kluivers, Bart-Jan Neuteboom, Jesper Neuteboom, Armitage, Cabrera Ortega, Arnoldus, Maria, Mosquero (Güngör), Bekooij en Van Bommel.