Niemand kan zich herinneren dat FC Rijnvogels in haar nog relatief korte bestaan na drie competitiewedstrijden nog puntloos onderaan bungelden. Gewoon omdat dit nog nimmer is voor gekomen. Maar de realiteit leert dat dit de keiharde waarheid van het moment is. In en tegen Huizen, dat ook nog naar de eerste punten snakte, gingen de roodwitten weer met forse cijfers onderuit (4-1). Reden voor paniek? Daarvoor is het nog veel te vroeg in het seizoen, maar het wordt langzamerhand wel tijd dat er in competitieverband een succesje gaat worden geboekt. Winnen in het bekertoernooi is wel leuk, maar het brood moet in de competitie op de plank komen.

HU 2 (Small)

Beter dan in voorgaande duels was de start op het fraaie sportpark De Wolfswinkel. Maar na een minuut of twintig was de glans er af. Zeker toen Guido de Graaf de 1-0 had aangetekend. De Katwijkse defensie, vorig seizoen nog goed voor elf wedstrijden zonder tegentreffers bleek ook nu weer kwetsbaar. Het verschil met opponent Huizen was dat er daar verdedigend veel resoluter werd opgetreden al verdient dat niet altijd de schoonheidsprijs maar het is wel uitermate effectief. De Vogels willen het soms fraai voetballend oplossen, maar kregen ook nu weer de rekening gepresenteerd. Na drie wedstrijden moet het onderhand toch wel duidelijk zijn dat je van een schoon bord niet kunt eten. Slecht wegwerken was de basis waarop de gastheren voort konden bouwen en de 2-0 van Zakaria El Biyar was dan ook een logisch gevolg.

HU 7 (Small)

Voordien zag Jaap van Duijn een vrije trap met moeite door doelman Johan Verkerk gekeerd maar Arno Dijkstra leek er met zijn beheerste treffer weer een wedstrijd van te maken. Koud drie minuten later was het gejuich alweer verstomd. Mart Spierdijk wist het leer nog van de lijn te halen alvorens de bal na een nieuwe inzet zo vrij als een vogel door Siemen Eijkemans simpel kon worden binnen getikt.

HU 1 (Small)

Dus een zware opgave om na de hervatting de zaken recht te trekken. Hetgeen ook niet zou lukken. Wel dienden er zich een paar mogelijkheden aan maar Romano van der Stoep was niet gelukkig in de afwerking. Het duel was in balans maar de cijfers vielen in het voordeel van de Huizenaren uit. El Biyar mocht vanaf de middencirkel aan een solo beginnen en geen roodwit been belette hem de doortocht naar 4-1. Het verschil tussen voor honderd procent en meer gaan dan en apathisch voetballen. De basis van het spelletje begint met inzet dan komt de rest vanzelf. Als Rudy Etwi in de slotminuut een vrije kans niet naast had gepeerd zou de schade nog groter zijn geworden. Nu bleef het bij 4-1, een uitslag die wederom tot nadenken stemt. .

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Mart Spierdijk, Kevin Wijmer, Joey Zandbergen (80.Thom de Vries), Pieter van den Breggen, Sander van der Horst (46. Ogun Kaya), Romano van der Stoep, Jim Havenaar (68. Niels van Veen), Arno Dijkstra, Jaap van Duijn.

Auteur: Piet van Kampen

Remco Mentink sprak na afloop met respectievelijk middenvelders Pieter van der Breggen en Sander van der Horst, hier te beluisteren:

HU 24 (Small)

Note redactie: later op de avond werd geloot voor de KNVB-beker. Het lot heeft bepaald dat FC Rijnvogels gastheer zal zijn van Cambuur Leeuwarden. Het duel zal gespeeld worden op 20, 21 of 22 september.