Derde divisie (zaterdag)- De start van de Kooltuinbewoners in de derde divisie is moeizaam. Na 7 wedstrijden pas 1 overwinning en 1 gelijkspel en ook nogal veel doelpunten tegen, namelijk al 20. Wedstrijden waar men de trouwe aanhang behoorlijk mee teleurstelde. Maar er waren ook knappe partijen bij zoals de schlemielig gelijk gespeelde wedstrijd tegen Scheveningen, waar de ploeg recht had op meer, en de ternauwernood verloren bekerwedstrijd tegen de profs van SC Cambuur. Verleden week werd in Ermelo weer behoorlijk verloren van DVS’33 en nu stonden de 8 plaatsen hoger op de ranglijst staande Friezen van ONS BOSO Sneek op de Kooltuin klaar om het tegen het “van Heekteam” op te nemen.

sn-3-small

De bezoekers getooid met spuuglelijke donkergrijs met oranje afgezette shirts startten dan ook veelbelovend. Het elftal uit het Noorden oogde veel geroutineerder dan de Katwijkse debutant in de 3e divisie. Ze maakten het de defensie van de Katwijkers in het eerste kwartier knap moeilijk. Vijf corners leverde dat op en veel hachelijke momenten, meestal veroorzaakt door spits Yume Ramos. De bal werd door hen vaak achter de verdediging gelegd waardoor het aan Katwijkse kant nogal chaotisch oogde. Als het zo door zou gaan, vreesde men weer het ergste.

Tot de 16e minuut dan. Romano van der Stoep moest even naar de kant voor een blessurebehandeling. Toen hij weer het veld in mocht stond hij even vertwijfeld te kijken, maar kreeg wel plotseling de bal toegespeeld. Hij bedacht zich geen moment en plaatste vanaf rechts een strakke steekbal op spits Arno Dijkstra. De Friese verdediging had daar niet op gerekend en zo kon Dijkstra listig en simpel de score openen. Min of meer tegen de verhouding in, maar wel een lekkere opsteker voor de geplaagde ploeg. Bij Sneek waren ze daarna even de kluts kwijt en de eerst zo geroutineerd ogende ploeg viel terug.

sn-16-small

Nog meer, toen amper drie minuten later na voorbereiding en aangeven van Jim Havenaar spits Dijkstra zijn tweede doelpunt kon scoren. De verdediging van Sneek begon hierna echt te rammelen en er kwamen meer kansen voor de gastheren. Een vrije trap van Rob Zandbergen werd knap gered, keeper Huisman belette de doorgebroken Jop Verhagen om de score uit te bouwen en ook Dijkstra kreeg nog twee grote kansen. De rust brak dan ook aan met de verrassende 2-0 voorsprong.

De tweede helft begon heel hectisch. Sneek-keeper Huisman moest in de eerste minuut redden op een gevaarlijke corner, terwijl keeper Peter Messemaker aan de andere kant in diezelfde minuut Yume Ramos van score af moest houden. Kort daarop moest Rob Zandbergen op de lijn redding brengen. Daarna ebde het geheel wat weg door vooral veel balverlies aan beide kanten. Dezelfde Zandbergen was het die in de 14e minuut op avontuur ging. Hij kwam heel ver en ook nog eens in kansrijke positie, maar er volgde in het strafschopgebied een struikelpartij, waarbij het de vraag was of hier een strafschop op zijn plaats zou zijn geweest.

sn-14-2-0-small

Daarop volgde een hele serie hoekschoppen voor de Rijnvogels en was het raak bij de vijfde. Via via kreeg Ricardo de Vlugt de bal en door zijn uithaal werd het 3-0. De bezoekers kregen hierna nog wel kansen, maar de meesten waren toch voor de Rijnvogels met onder meer De Vlugt (voorlangs) en Havenaar. Toch wist ONS na een half uur de eer te redden door een plotseling doelpunt in een onoverzichtelijke situatie van Ramos. Verder dan enkele weggeven hoekschoppen kwamen de wat aandringende Snekers niet meer. De punten bleven zodoende in Katwijk en zo kunnen de “Vogels” met het nodige zelfvertrouwen de clash volgende week tegen buurman Quick Boys tegemoet zien. Van Heek vindt zijn ploeg nu terug op de veertiende plaats en dat betekent een winst van drie posities ten opzichte van vorige week.

sn-18-small

FC Rijnvogels-ONS BOSO Sneek 3-1 (2-0). 16. Dijkstra 1-0, 19. Dijkstra 2-0, 63. 3-0 de Vlugt. 73. Ramos 3-1.

FC Rijnvogels: Messemaker, J. Zandbergen, R. Zandbergen, De Vlugt, Wijmer, van der Breggen, Dijkstra, Verhagen (Van Veen), Havenaar, van der Stoep (Kaya), Ampong.

ONS BOSO Sneek: Huisman, v.d.Veen, Stevens (Strengholt), de Boer (Werumeus Buning), Ramos, de Vries, Van Eeken (Oosterbaan), Roosenburg, Kampstra, Gonzales, Zimmerman.

Foto’s: met dank aan Piet van Kampen