Hoofdklasse B (zaterdag)- De vraag rijst of na de dip van drie nederlagen op rij de weg terug is gevonden door de formatie van trainer Hein van Heek. De oefenmeester zelf: ,,We hebben ons in ieder geval weer herpakt en daar ben ik blij mee.” Logisch, want na drie aaneengesloten verliespartijen werd het vertrouwen in eigen kunnen aangetast. Dit lijkt nu hersteld na de 4-1 overwinning op degradatiekandidaat Sportlust ’46. De driepunter kwam op tijd voor de moraal binnen het team dat zich na nog twee competitieduels voor de boeg gaat opmaken voor de nacompetitie.

SP 18 (Small)

Ook al vlogen de vonken er nog niet vanaf, er werd bij tijd en wijlen aardig gevoetbald. Opponent Sportlust ’46 wist wat er voor hen op het spel stond en wilde coûte que coûte een goed resultaat neerzetten om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Derhalve werd het een open duel waarin de gastheren uiteindelijk- en verdiend- aan het eind van de rit de drie punten in de wacht sleepten.

SP 10 (Small)

De mannen uit Woerden kwamen goed uit de startblokken en zorgden voor de eerste speldenprik in de Vogeldefensie. Zonder resultaat. De thuisclub nam vervolgens de regie over en dat betaalde zich uit door een vroege treffer van Rob Zandbergen, die de bal na die half geraakt te hebben toch achter de verraste doelman Wesley de Ruiter zag binnen vallen. De tegenstander leek niet geknakt en zocht vervolgens de aanval. Na een rommelige situatie in de zestien van de thuisclub beging Joey Zandbergen een overtreding die met geel werd bestraft en het leer werd door de goed leidende arbiter Heshuis op de kalkstip gedeponeerd. Robin Demeijer dacht het vonnis te voltrekken maar vond de uitstekende reagerende doelman Peter Messemaker op zijn weg naar succes. Vervolgens ontspon er zich een gelijk opgaand duel waarin eigenlijk geen team de baas over het middenveld bleek al waren de gastheren licht in het voordeel. Kort voor de thee namen de Vogels toch afstand. Een fraaie actie van Wouter Soomer leidde de 2-0 in. Zijn panklare voorzet kon door Niels van Veen eenvoudig niet worden gemist hetgeen hij ook niet deed, 2-0. De eerste van de drie treffers die hij vandaag zou noteren.

SP 14 PENALTY GESTOPT (Small)

Na de thee werd Martin Onderwater gewisseld voor Andreas Stam die na lang blessureleed de linksback positie van Wouter Soomer over nam. Soomer bleek ook als linkersptis de nodige kwaliteiten in huis te hebben. Met zijn snelheid en inzicht bereidde hij de treffer voor die via een vlot lopende aanval via Pepijn Kooij bij Niels van Veen terecht kwam en deze mocht voor de tweede keer de trekker over halen, 3-0. De buit leek binnen voor de thuisclub maar hoe anders werd het toen na een misverstand in de Rijnvogeldefensie Robin Demeijer de 3-1 op het scorebord noteerde. Het was het moment waarna het spel van de thuisclub rommeliger werd. Vanuit een fluwelen zetel lijkend moest het nu met minder aantrekkelijk voetbal de zaken weer op de rit zien te krijgen. Deze mindere fase werd overleefd en het was weer een snelle uitbraak over links waar Wouter Soomer na wederom een fraaie actie het leer voor de voeten van Niels van Veen legde. Van Veen faalde niet en liet De Ruiter voor de vierde keer vissen.

SP 21 (Small)

In de slotfase drong Sportlust ’46 nog fel aan maar doelman Messemaker etaleerde zijn vorm bij een vrije trap van Sercan Kurdal en even later pareerde hij een gevaarlijke inzet van dichtbij. Het bleef dus bij 4-1, een zege waar uiteindelijk niets op viel af te dingen. Het publiek, de trainer en de spelers waren weer eens tevreden.

Opstelling FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer, Joey Zandbergen, Wouter Soomer, Pepijn Kooij, Pieter van den Breggen, Rob Zandbergen, Martin Onderwater (46:) Andreas Stam), Niels van Veen, Martijn Tjon-A-Njoek.

SP 35 TIJDJE GELEDEN (Small)

Foto’s: met dank aan Piet van Kampen