Torremolinos: goudgele stranden, een aangenaam zonnetje en koele drankjes, heerlijk ontspannen in Spanje. Zou je zeggen. Frans Stouten, technisch directeur en woordvoerder van FC Boshuizen hierover: ,,We gaan daar vier dagen op trainingskamp en met de nadruk op training. Het wordt geen vakantie. Laat dat duidelijk zijn. Eigenlijk gaan we daarheen met drie heldere doelen.

,,Daar is in de eerste plaats het hele voetbalgebeuren. We trainen daar serieus en spelen een oefenwedstrijd tegen Union Estepona Club de Fútbol momenteel spelend in de Tercera Division (derde divisie betaald voetbal). Dat zijn geen kleine jongens, maar wel heel leuk en een uitdaging om onze krachten mee te meten. Steef Roodakkers is wat dat betreft echt een jongen van de oude stempel: aanpakken dus. Vakantie vieren doe je maar in je eigen tijd, niet in die van FC Boshuizen.”

Anouar Hamdi Boshuizen za

Heldere taal van Stouten, die verder gaat: ,,Een tweede reden voor zo’n trainingskamp is natuurlijk het bevorderen van de saamhorigheid. Vergeleken met vorige jaren hebben we al een enorm hechte groep en zoiets als dit kan het alleen bevestigen en uitbouwen. Dan is er nog een derde reden waarom we de tijd heel nuttig kunnen besteden: het is een mooie gelegenheid om met de jongens te gaan praten over volgend seizoen. Wat willen ze? Wie blijft er en wie wil zijn heil elders gaan zoeken? We hebben zes talentvolle jongens mee van de tweede selectie. Zij kunnen aan ‘het grote werk’ ruiken en we hopen ze volgend jaar bij de eerste selectie te begroeten. Iedereen die FC Boshuizen kent, weet dat wij niet of nauwelijks kunnen betalen. Een onkosten- of reiskostenvergoeding en that’s it. Die hele reis is voor onze club ook niet te bekostigen. Gelukkig is onze nieuwe hoofdsponsor, ‘De Stand van Zaken’ administratie-belastingadviseurs, flink bijgesprongen anders hadden we dit niet kunnen doen. Jongens die bij ons willen voetballen doen dat niet voor de centen. Een reden is natuurlijk wel dat we op een hoog niveau voetballen, en volgend seizoen misschien nog een stapje hoger, maar ook omdat wij een springplank zijn voor voetballers met kwaliteiten.”

Vervolgend: ,, Garry Mendes Rodrigues is hier begonnen en heeft zich in de picture gespeeld. Dat is onze kracht. Sommige jongens met potentie benaderen ons zelf en wij hebben ook een lijstje via ons netwerk. We zijn al volop bezig met het nieuwe seizoen wat dat betreft. In het bedrijf Kaskon hebben we een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Het jaar mag dan wel net begonnen zijn, maar we zijn al bezig met het nieuwe seizoen. Een goed bestuur blikt vooruit. Eerst maar eens naar Spanje. Het lijkt me een boeiende en zinvolle trip te worden.”