Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen was voor de wedstrijd tegen VOC de ploeg met de minste doelpunten tegen. Slechts negen keer moest de Leidse goalie de bal uit het net halen. VOC was de club met de minste goals voor: elf uit negen wedstrijden. De 3-3 eindstand zal dus best verbazing wekken. Doelman Mitchell Zandbergen kan wel een verklaring geven voor  het ongewone aantal van drie tegendoelpunten voor zijn club.

,,We speelden vandaag met een ander systeem dan we gewend waren. Ons 3-5-2 werkte echter niet bij VOC dat 4-4-2 speelde. Toch hadden we er deze week extra op getraind, maar VOC wist onze tactiek te ontregelen. Ze kregen veel te veel ruimte. Dat is een. Verder was het een gebrek aan scherpte in alle linies wat ons de das om deed. Waar we normaal best meedogenloos kunnen zijn speelden we nu te gemakzuchtig. Soms moet je een bal gewoon kunnen weg rammen en dat lieten we na. Dat was ons tweede mankement en het ontbreken van Bart Jan Neutboom scheelde ons ook nog eens  veel kopkracht. Het was niet des Boshuizens wat we vandaag lieten zien.”

Het begon allemaal best goed voor de Leidenaren toen Sean Armitage uit een corner raak kopte. De gelijkmaker was eigenlijk typerend voor het FC Boshuizen bij VOC: de gastheren werd weinig in de weg gelegd zodat het karwei simpel was voor een der voorwaartsen van de Rotterdammers. Een ziedende knal van Sammy Zandbergen uit een vrije trap bracht de bezoekers weer op voor sprong, ‘een absolute wereldgoal’ volgens zijn naamgenoot. De 2-2 en 3-2 waren ook weer weggevertjes in de ogen van de goalie. ,,Het was vandaag onze dag duidelijk niet. We mochten nog van geluk spreken dat Jesper Neuteboom uit een corner vijf minuten voor tijd de 3-3 inkopte. We hadden zelfs kans op een vierde, maar ik had het eerder al over een gebrek aan scherpte.”

Voor Zandbergen persoonlijk was het ook een teleurstellende dag. De keeper kreeg geen kans zijn (uitstekende) kwaliteiten  te tonen. ,,Het waren stuk voor stuk uitgespeelde kansen waarbij VOC de kans en tijd kreeg de bal tegen de touwen te krijgen. Als keeper zijn dat ondankbare situaties, je voelt je machteloos.”

FC Boshuizen liet zo de kans liggen om drie punten dichterbij het verliezende Alphense Boys te komen. Volgende week komt VELO op bezoek dat een plaatsje lager op de ranglijst staat. Om de derde plaats te behouden en veilig te stellen moet de Leidse club minimaal gelijk spelen. ,,Zo slap als vandaag zullen we dit seizoen niet meer spelen”, stelt Zandbergen. Bart Jan Neuteboom zal waarschijnlijk weer in de basis terugkeren, maar daar staat dan weer de afwezigheid van zijn broer Jesper tegenover: hij kreeg in de laatste minuten geel en is geschorst. Trainer Steef Roodakkers en zijn mannen zullen zonder twijfel een les geleerd hebben tegen VOC.

VOC-FC Boshuizen 3-3 (2-2). Armitage 0-1, VOC 1-1, Sammy Zandbergen 1-2, VOC 2-2, VOC 3-2, Jesper Neuteboom 3-3.

Basisopstelling FC Boshuizen: Mitchell Zandbergen, Armitage, Nomen, De Roode, Sammy Zandbergen, Beijersbergen, Kluivers, Bekooij, Jesper Neuteboom, Cabrera Ortega, Pengel.