Hoofdklasse B (zaterdag)- In de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie hadden de Rijnvogels graag met een overwinning het seizoen willen afsluiten, maar in een open duel met Zwaluwen kwam de thuisclub niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Zeker geen zogenaamde salonremise want beide teams gingen voor de drie punten. Voor Zwaluwen stond het sein al lang op veilig en voor de gastheren al vele malen langer. Dus kon er vrijuit worden gebald. Voor de vogels betekende de puntendeling een vierde plaats in de eindrangschikking waar voor het seizoen al een dikke handtekening zou worden geplaatst.

ZW 12 (Small)

Het was derhalve geen plichtmatig optreden met het tweeluik in de nacompetitie in het vooruitzicht. Na afloop werd bekend dat de tweekamp tussen de Rijnvogels en ACV uit Assen zal worden uitgevochten. Een team met een behoorlijke reputatie als het om titels ging. De Katwijkers kunnen als relatieve nieuwkomer in het hogere amateurniveau daar nog niet op bogen dus kunnen onbevangen aan het toetje van de competitie beginnen. Zonder de lang geblesseerde Mitchel Beijersbergen en de inmiddels ook zwaar geblesseerde Pepijn Kooij. Beiden zullen vanaf de zijlijn moeten toezien hun hun maatjes het er vanaf gaan brengen.

ZW 21 (Small)

Het duel tegen Zwaluwen had al snel een voorsprong voor de Vogels kunnen opleveren, maar Martin Onderwater knalde over. Zwaluwen had het antwoord snel klaar, maar zocht de verkeerde kant van de paal. Het duel raakte in balans, al trapten de bezoekers diverse malen in de buitenspelval. Na ruim een kwartier namen de gastheren de leiding. Thomas Dijk- terug van een lange blessure – bediende Martijn Tjon-A-Njoek op maat en met een geplaatst schot liet hij doelman Marvin van Tienen kansloos.

ZW 10, 1-0 (Small)

De thuisclub bleef gretig en wilde meer. Na een vlot lopende aanval was de omhaal van Tjon-A-Njoek bijna goed voor de tweede treffer maar de inzet ging voorlangs. Het was wel een applausje waard. De verdubbeling van de marge bleef uit en werd uiteindelijk genivelleerd na een snelle counter. Jason Tjien-Fooh trok de zaken weer recht. Toch hadden de Vogels met een 2-1 voorsprong mogen gaan rusten. Het was wederon Thomas Dijk die met een identieke actie als voordien Rob Zandbergen in stelling bracht maar het chocoladebeen van Rob (zijn rechter) kreeg de voet niet lekker tegen de knikker en knalde van dichtbij over. Doelman Peter Messemaker moest zijn kunnen nog tonen om een achterstand te voorkomen.

ZW 14 TE LAAT (Small)

Na de thee leken de Zwaluwen aanvankelijk de beste papieren in de hand te hebben maar konden dit niet in rendement omzetten. Het werd wederom een gelijk opgaand duel waarin Onderwater een vrije trap rakelings naast zag scheren en Tjon-A-Njoek tot twee keer toe de uitstekende sluitpost Van Tienen op zijn weg vond. Vooral de laatste inzet van A-Njoek werd met een prachtige parade verwerkt. Beide teams bleven voor de overwinning gaan die er uiteindelijk niet kwam. De 1-1 mag als terechte uitslag worden bestempeld. Op nu naar Assen om het seizoen nog een behoorlijk leuk staartje te geven. Met een hopelijk goede uitgangspositie zal de apotheose op De Kooltuin misschien wel de geschiedenisboeken in gaan. Nog even afwachten dus.

ZW 18 (Small)

En hierbij een podcast namens mediapartner RTV Katwijk met trainer Hein van Heek: