Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen lijkt zich andermaal op te maken voor een sterk seizoen. Ondanks het vertrek van diverse dragende spelers speelde de Leidse ploeg tot nu toe fris van de lever en dat resulteerde in een tweede plaats tot dusverre. Tegen DRL toonde de ploeg van Steef Roodakkers aan dat dit niet gebaseerd is op toevalstreffers of een dosis geluk. De opponent uit Rotterdam haalde halverwege adem bij een achterstand van 5-1. Dat de thuisploeg na de onderbreking gas terugnam, deerde niemand aan de Kade. Toch werd de marge nog iets vergroot naar 6-1. Zo bleef FC Boshuizen, niet toevallig, in het spoor van Leonidas. Die ploeg won nipt van CVV Zwervers.

boshuizen-drl_5154_091016

In de beginfase liet scheidsrechter Wagner meteen zien dat hij niet gediend is van praatjes. Dit mondde uit in de eerste tien minuten in twee gele kaarten. Daarnaast had de leidsman kennelijk gezien dat Mitchel Zandbergen hands had gemaakt bij een uittrap en dat leverde DRL een vrije trap op. Achmed Alouane benutte het buitenkansje gretig. Daarna bleef de arbiter van dienst op de achtergrond en kreeg FC Boshuizen praatjes. Kort na de 0-1 zorgde Brayan Caicedo Mosquera voor de gelijkmaker, ook al uit een vrije trap.

Het was de opmaat naar een gretig en overtuigend spelend FC Boshuizen. DRL voetbalde weldegelijk mee, maar was de bal vaak spoedig kwijt. De Leidse ploeg hield continue de druk erop en de ploeg uit de havenstad kon het allemaal niet belopen. Het duurde tien minuten voordat de derde goal van de middag een feit werd. De in de eerste helft zeer actieve en sterk acterende Mosquera rondde koeltjes af na een prima combinatie via Fouad Maachou, Ronnie de Roode en Mike Bekooij.

boshuizen-drl_5275_091016

Alouane was kort daarop dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging naast. De thuisploeg zette daarna weer aan en dat leverde onder meer een ‘kanonskogel’ op van de ook weer prima spelende Sean Armitage die uiteen spatte op de vuisten van Alihan Ulusoy. Uit de resterende hoekschop leek Bar Jan Neuteboom te scoren, maar dat feestje bleef uit.

Een minuut later was het echter al wel weer raak. Bekooij benutte zijn lichaam en haalde gedecideerd uit. De 3-1 was voor FC Boshuizen een teken om het gaspedaal nog verder in te drukken en DRL stevig bij de strot te pakken. Het leverde meteen nieuw succes op. Armitage zette Mosquera weg die de achterlijn haalde en vervolgens keurig af gaf op De Roode: 4-1.

DRL trachtte op adem te komen, maar kreeg die gelegenheid niet. Na een halfuur werd het liefst 5-1. Bekooij tekende voor zijn tweede treffer na goed voorbereidend werk van Bas Beijersbergen en De Roode. Op dat moment leek de gastheer onverdroten door te willen naar een monsterscore, maar tot aan de rust stokte de productie.

boshuizen-drl_4900_091016

Kort na rust viel er nog een treffer te noteren en dat was wederom een fraaie. De Roode legde venijn in een afstandsschot en de Rotterdamse doelman was volstrekt kansloos. Het thuispubliek hoopte op meer, maar geleidelijk aan werd de nummer twee minder accuraat en de echte drang verdween eveneens. Dat nam niet weg dat FC Boshuizen uiteindelijk kon terugkijken op een zeer sterk optreden. Gezegd moet wel worden dat DRL het bleef proberen en verre van gefrustreerd raakte van de forse achterstand. Dat zie je ook wel eens anders en dus is een compliment op zijn plaats. De grootste pluim mocht echter op de hoed van FC Boshuizen worden gestoken, want het elftal van Roodakkers blijft vooralsnog imponeren.

Opstelling FC Boshuizen: Zandbergen, Maachou, B J Neuteboom (Siere), J.Neuteboom, Armitage, Beijersbergen, Cabrera Ortega, Nomen, De Roode, Bekooij (Van Alphen), Caicedo Mosquera.

boshuizen-drl_5143_091016

Foto’s: met dank aan Hidde de Meij