Derde divisie- Net als vorige week leden de mannen van Hein van Heek een nipte 1-2 nederlaag. Het verschil met de week daarvoor was echter groot. Er werd nu een aantrekkelijke pot voetbal door beide teams op de mat gelegd en de toeschouwers kwamen aan hun trekken. Helaas voor het trouwe thuispubliek trokken hun favorieten wederom aan het kortste eind, 1-2.

vo-6-small

Trainer Hein van Heek had een geweldige wedstrijd gezien. Hij moest het doen zonder de geschorste doelman Peter Messemaker, architect Pieter van den Breggen (beiden geschorst) en de geblesseerde Joey Zandbergen. Desondanks leverde zijn aangepaste formatie een goede opvoering af. Kevin Wijmer was weer terug van een blessure. ,,We trokken ook vandaag de goede lijn weer door tegen een zeer goed voetballende ploeg maar het is jammer dat dit geen punten opleverde.”

Al met al was het een aantrekkelijk duel tussen twee teams die wilden voetballen. De Jonge Volendammers demonstreerden al snel dat het een goed voetballend team is. De thuisclub stelde daar een portie energie tegenover en kregen de eerste kans. De voorzet van Niels van Veen werd door Jaap van Duijn echter te gehaast over gepeerd. De wedstrijd oogde in balans maar die sloeg door naar de gastheren toen Jermano Lo-Fong-Sang net buiten de zestien een redelijk makkelijk gegeven vrije trap mocht nemen. Hij krulde het leer bekwaam in de bovenhoek achter de verraste doelman Teun Guijt, 0-1.

vo-14-small

De Vogels leken niet van slag en zochten de aanval. Het buitenspeldoelpunt van Arno Dijkstra na een inzet van Van Duijn werd echter terecht afgekeurd. Guijt werd bijna verrast door een verre inzet die hij nog maar net over de lat kon tikken. Enkele corners en scrimmages voor het Volendamse hok leverden geen gelijkmaker op.

In het tweede bedrijf kwamen de Vogels sterk uit hun nest. Een corner werd door Wijmer tegen de paal gekopt en het publiek veerde op. Uit een volgende hoekschop van Ricardo de Vlugt was het wel raak. Arno Dijkstra torende boven de Volendamse afweerlinie uit en kopte de gelijkmaker binnen achter de kansloze sluitpost Jordi van Stappershoef, 1-1. Het was in de beste fase van de thuisclub. Het was daarna helaas geen erop en er over, daarvoor was de opponent te goed. Zij namen na een perfect uitgevoerde aanval de leiding en hier was Enzo Stroo verantwoordelijk voor.

vo-19-small

Toch leken de Vogels nog niet kansloos. Een van de mooiste aanvallen via Bright Ampong en het schot van Romano van der Stoep werd prachtig door doelman Stappershoef gepareerd. Het spel golfde op en neer en bleef boeiend. Volendam had de marge kunnen verruimen maar Van Duijn vond, aan de andere kant, de keeper op zijn weg naar een mogelijke gelijkmaker. Doelman Guijt voorkwam in de spannende slotfase de 1-3 en het was bij het scheiden van de markt Van Duijn die een voorzet van Jop Verhagen te gehaast over schoot.

vo-15-small

Al met al een mooie voetbalmiddag waarin het team wat per saldo het beste voetbal liet zien toch ietwat gelukkig de winst naar zich toe trok. Een eventueel verdiend puntje voor de thuisclub zat er niet meer in.

FC Rijnvogels: Teun Guijt, Bright Ampong-Zweistra, Kevin Wijmer, Mart Spierdijk, Rob Zandbergen, Sander van der Horst (81. Ogür Kaya), Romano van de Stoep, Ricardo de Vlugt, Arno Dijkstra, Niels van Veen (76. Jop Verhagen), Jaap van Duijn.

Marcel van der Vijver sprak na afloop met Huig Hoek (assistent-trainer) en doelman Teun Guijt, hier te beluisteren: