Om nog enigszins kans te maken op de titel in de zondag eerste klasse B moest FC Boshuizen dit weekend winnen van CVV Zwervers, een van de drie tegenstanders waarvan eerder verloren was (2-0). In een doelpuntrijk duel werd die doelstelling behaald (5-3) waarna de Leidenaren nu klaar zijn met het reguliere seizoen en moeten afwachten hoe het vervolg van hun seizoen gestalte krijgt. Zowel de nacompetitie als een beslissingswedstrijd behoren nog tot de mogelijkheden maar daarvoor is de formatie van Steef Roodakkers wel afhankelijk van het resultaat van concurrent IFC uit bij DRL.

Als IFC verliest bij nummer zes DRL, dan zal een directe confrontatie tussen Boshuizen en de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht moeten uitwijzen wie zich tot kampioen van de eerste klasse B mag kronen. Maar als IFC gelijkspeelt of wint bij DRL, dan zijn de Leidenaren ‘veroordeeld’ tot het spelen van nacompetitie om alsnog promotie naar de hoofdklasse af te dwingen. Aanvaller Lars van Bommel van Boshuizen gaat van het laatste uit: ,,IFC gaat dit niet meer weggeven dus wij focussen ons op de nacompetitie.”

Even de doelman van IFC een handje helpen..
                             Even de doelman van IFC een handje helpen, in Leiden werd het in maart 2-2

Als eerste moest Boshuizen dus zelf winnen van Zwervers en dat lukte met enige moeite. Drie keer werd een voorsprong genomen en tot drie keer toe kwamen de Zwervers terug in de wedstrijd. Van Bommel: ,,Eigenlijk zijn we gestart met de gedachte ‘helaas, het is mislukt’. Dat komt natuurlijk door de geflatteerde nederlaag van vorige week tegen SJC, die zat nog wel in ons hoofd. Tegen Zwervers moesten we het in de eerste helft al afmaken. We komen drie keer op voorsprong maar elke keer gaven we de doelpunten te simpel weg. Een risicovolle inspeelpass die wordt afgestraft, een spits die te makkelijk mag draaien en schieten… Dat kan echt niet, we hadden veel korter moeten zitten. Erg zonde. Als aanvaller ga je je dan afvragen hoe vaak je moet scoren om te winnen. Maar uiteindelijk kan ik wel zeggen dat Zwervers weinig te vertellen had.”

 

Nota bene verdediger Bart-Jan Neuteboom had Boshuizen twee keer op voorsprong gezet maar telkens vocht Zwervers zich dus terug. Het was Van Bommel zelf die de 4-3 aantekende: ,,Uit de stuit tikte ik de bal binnen. Gelukkig voldeden we aan onze sportieve plicht en sleepten we de wedstrijd uiteindelijk naar onze kant toe. Maar ik vind het wel zonde dat we nog een paar kaarten pakten en er drie man geblesseerd zijn geraakt. Gelukkig staan we volgende week stil maar in de nacompetitie hebben we iedereen weer hard nodig.” De overige doelpunten kwamen op naam van Mehmet Güngör en Mike Bekooij.

Volgens Van Bommel is nacompetitievoetbal onvermijdelijk: ,,IFC heeft een heel volwassen en zakelijk elftal. Die gaan dit nooit meer weggeven, ik denk zelfs dat ze dik gaan winnen. Of ik bij DRL ga kijken? Nee, we wisten dat we dit weekend vrij waren dus ik ga een weekendje weg met familie. Even de koppies leegmaken en dan beginnen aan die nacompetitie. Als ik het goed begrijp wordt dat nog een hele opgave want er strijden meer dan twintig teams voor twee plaatsen in de hoofdklasse. Maar goed, als wij op deze manier promotie kunnen afdwingen laten we wel zien dat wij echt een hele goede ploeg hebben.”

Sowieso is de naar Valken ’68 vertrekkende speler tevreden over het seizoen. ,,Met 57 punten word je in elke eerste klasse kampioen”, stelt Van Bommel. ,,Wij hebben de pech dat we met IFC zijn ingedeeld. Desondanks is het een fantastisch seizoen voor ons geweest en ik ga mijn uiterste best doen in de nacompetitie ondanks dat ik aan het einde van het seizoen afscheid neem en terugga naar Valken.”

De rappe Van Bommel speelt volgend seizoen weer op 't Duyfrak
De rappe Van Bommel speelt volgend seizoen weer op ‘t Duyfrak

Ook voor de Valkenburgers wordt het nog spannend want als er niet gewonnen wordt van Neptunus-Schiebroek moet Valken nog via degradatiewedstrijden vechten om zich in de eerste klasse te handhaven. Van Bommel is daar echter niet mee bezig: ,,Ik kijk af en toe een wedstrijdje maar ik ben er niet mee bezig. Ik concentreer me op Boshuizen want ik wil hier het seizoen zo goed mogelijk hier aan de Boshuizerkade afsluiten. Dat neemt niet weg dat ik natuurlijk hoop dat Valken in de eerste klasse blijft. We hebben volgend jaar een mooie selectie en ik ken de trainer Arie van Duin goed, dus ik wil zeker in die eerste klasse blijven spelen. Maar eerst ga ik dus het seizoen hier netjes afmaken.”