Eerste klasse B (zondag)- Zonder geluk vaart niemand wel. Soms zit het tegen, soms zit het mee. FC Boshuizen beleefde een zondag waarin het in elk geval niet tegen zat. De Leidse ploeg had het verdraaid lastig in en tegen Woerden en kwam zeker voor de pauze goed weg. Uiteindelijk wonnen de mannen van Steef Roodakkers wel weer (1-3) en daarmee is FC Boshuizen een van de drie ploegen die zich los hebben gemaakt van de rest van het veld. Het eveneens winnende Leonidas leidt de dans en Alphense Boys voegde ook drie punten toe aan het totaal. De nummer vier van de ranglijst staat al op zeven punten van de Leidenaren en zelfs al tien punten achter op de leidende Rotterdammers.

Mike Bekooij had een belangrijk aandeel in de zesde overwinning met twee treffers. De spits was wel zo eerlijk om te erkennen dat het ook minder had kunnen aflopen voor zijn ploeg. ,,Vooraf waren we uitgebreid gewaarschuwd voor deze ploeg en aan die woorden bleek niets gelogen. In de eerste helft leken zij veel meer gebrand om deze pot uit het vuur te slepen en ze voetbalden veel makkelijker. Ze kregen veel mogelijkheden en daar stelden wij weinig tegenover. Ik moet een pluim uitdelen voor de verdediging, want die hebben zich toch goed staande gehouden. Een achterstand bij rust was logisch geweest en dus kwamen we goed weg.”

In de rust was er grote ontevredenheid in de kleedkamer van de Leidenaren. ,,We waren het met elkaar eens dat het een zeer povere vertoning was van onze kant en dat we onze tweede plek moesten gaan waarmaken na de rust. In de tweede helft ging het zeker ook wel beter, maar ook Woerden heeft de kansen gehad om te scoren. Toch kwamen wij op voorsprong en dat maakte wel dat zij meer risico’s moesten gaan nemen en daar hebben we uiteindelijk van geprofiteerd.”

Sammy Zandbergen, die op de bank begon omdat hij nog niet geheel okselfris was, scoorde namens de bezoekers. De van FC Rijnvogels overgekomen middenvelder was Christian Cabrera Ortega komen vervangen vanwege een blessure voor de sterkhouder. Bij de treffer van Zandbergen waren Rayvano van Alphen en Bas Beijersbergen betrokken geweest.

20161016_140909-small

Bekooij: ,,Onze goal maakte bij hen frustraties los omdat ze eigenlijk op dat moment aan de goede kant van de score hadden moeten staan. Ze gingen alles op de aanval spelen en achterin een op een. En daar heb ik mijn kansen gegrepen. Bij een counter werd ik weggestoken door Zandbergen die een interceptie had. Er lag ruimte op links en ik was mijn tegenstander te snel af. Uiteindelijk kon ik afronden in de rechterhoek en toen hadden we dus opeens een 0-2 voorsprong.”

Het duurde evenwel maar erg kort of de 1-2 stond alweer op het scorebord. ,,Een makkelijk gegeven strafschop. Ik kon niet goed zien wat er precies gebeurde, maar de beslissing was hoe dan ook omstreden. Zij kregen vervolgens nog meer hoekschoppen dan ze daarvoor al kregen en ik vreesde dat de 2-2 zou vallen. Gelukkig mocht ik aan de andere kant nog een keer scoren en daarmee was het klaar. Weer kreeg ik een lange bal van achteruit en er zat effect aan die bal. De verdediger liet zich daardoor foppen en zo kon ik er weer van door. Mijn lobje was hun keeper te machtig. Heerlijk om zo de wedstrijd op slot te gooien.”

Een voorzichtige conclusie mag getrokken worden dat FC Boshuizen vermoedelijk weer om de bovenste plaatsen gaat mee spelen. Bekooij loopt daar niet voor weg. ,,Voorafgaand aan de competitie dacht ik dat we hooguit een vijfde plaats zouden kunnen halen met dit team. Zoals bekend was er het een en ander weggegaan, maar de vervangers doen het uitstekend. De trainer had het belang van deze wedstrijd aangestipt en dan is het geweldig dat het zo afloopt. Er is nu een gat naar de achtervolgers en wij moeten nu zorgen dat we de druk erop houden bij Leonidas. Het lijkt nu ernstig veel op het scenario van vorig jaar, waarin de titelkandidaten ook ver boven de rest eindigden.”

20161016_143024-small

Bekooij is aan zijn derde seizoen bezig, maar had ook al weg kunnen zijn uit Leiden. ,,Er waren geïnteresseerde clubs, maar ik vond het te vroeg om te vertrekken. Ik ben hier nog niet klaar en uitgegroeid en ook pas 21. Ik wil meer uit mezelf halen en mezelf verbeteren. Ik heb zeker de ambitie om het verder te schoppen en hoger te gaan spelen, maar hier speel ik in de basis en dan kan je jezelf ook naar een hoger plan tillen. Ik ben niet zo gehaast. Soms moet je meer tijd nemen om te verkassen. En wie weet kunnen we de stap voorwaarts maken met deze groep en kan het ook in Leiden nog leuker worden om te voetballen. Voorlopig concentreer ik me op ons team en we mogen tevreden zijn met hoe het nu gaat.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Van Rosendaal, Maachou, BJ Neuteboom, J.Neuteboom, Armitage, Nomen, De Roode, Beijersbergen, Van Alphen, Ortega, Bekooij.

Foto’s: Shirley Verboon