Hoofdklasse B (zaterdag)- De eerste nederlaag na de winterstop is een feit. Het gat met Quick Boys en Noordwijk is groter geworden maar de focus is nimmer op een kampioenschap gericht geweest. ‘Bij de eerste vijf eindigen’ was de doelstelling van trainer Hein van Heek die zijn manschappen zaterdagmiddag een van de mindere wedstrijden op de mat zag leggen. Met als eindcijfers een 2-1 nederlaag in het Rotterdamse bij Xerxes/DZB.

XE 8 (Small)

In de eerste helft creëerden de Vogels bar weinig. Slechts een geplaatste kopbal van Martijn Tjon-A-Njoek die van de doellijn werd gehaald was een aanvallend lichtpuntje. Voor het overige waren enkele corners waar doelman Mathijs Donatz wel raad mee wist de enige momenten waaruit misschien een doelpunt voort had kunnen komen. Aan de overzijde was Angelmo Vyent gevaarlijk, maar zag zijn (te) gehaaste schot voorlangs vliegen. Tot aan dat moment leek er voor de Vogels vooralsnog geen vuiltje aan de Rotterdamse lucht. Het leek van beide zeiden een aftastend eerste kwartier.

Kort daarop het moment waarop een ongelukkige handsbal van Joey Zandbergen binnen de zestien fataal werd. Arbiter Augustin had het van dichtbij niet waar genomen en liet doorspelen totdat zijn assistent -die er vaak naast zat in vermeende buitenspelsituaties- de vlag omhoog stak. Deze had de handsbal wel gezien en de bal ging alsnog op de kalkstip. Peter Messemaker koos de goede hoek na de inzet van Burak Dogan maar zag via zijn vingertoppen en de paal het leer weer het veld in ketsen precies voor de voeten van Dogan die in de rebound alsnog wist te scoren. Een vlijmscherpe uitval over links bracht Dave van der Steen in stelling en deze kon van dichtbij de 2-0 op het scorebord doen aanlichten. Het in de duels fellere Xerxes/DZB ging met deze comfortabele voorsprong half-time in.

XE 13 (Small)

De trouwe meegereisde Katwijkse aanhang zag er op dat moment weinig heil in. Een snelle tegentreffer zou perspectief kunnen bieden maar eerst moest Messemaker ingrijpen om de 3-0 en de knock out te voorkomen. Er kwam iets meer leven in de Katwijkse brouwerij maar het normale niveau werd niet gehaald. Lang gespeelde ballen kwamen niet aan en combinaties door het midden werden door de blauwwitte zebramuur ontzenuwd. Toch had het duel kunnen kantelen. Pieter van den Breggen zag zijn knal door Donatz gekeerd maar de rebound was niet aan Pepijn Kooij besteed. Van vijf meter knalde hij tegen de lat van een verlaten doel. De Vogels die nu meer druk gingen zetten kwamen tot de anschlustreffer. De voor Thomas Dijk ingekomen Martin Onderwater legde panklaar voor en Tjon-A-Njoek hield de hoop in de Katwijkse harten levend, 2-1.

XE 16 (Small)

Met nog een kwartier op de klok was er nog van alles mogelijk. De roodwitten werden dreigender en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Een aantal corners en mislukte afstandsschoten leverden nul komma nul op. Het zat er niet in vandaag. Na een mindere pot kunnen de Vogels zich nu gaan richten op het komende thuisduel tegen Heinenoord waarmee het nog iets heeft goed te maken.

Opstelling: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope (68. Thijs van Kruistum), Kevin Wijmer, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Pepijn Kooij, Sander van der Horst (78. Wouter Soomer), Mitchel Beijersbergen, Martijn Tjon-A-Njoek, Thomas Dijk (61. Martin Onderwater).

XE 21 2-1 (Small)