HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseNog steeds geen overwinning voor Voorschoten ‘97

Nog steeds geen overwinning voor Voorschoten ‘97

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Het is nog niet het seizoen van Voorschoten ’97. Het team van trainer André Lourens ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen VV Brielle en dat betekende de vierde nederlaag op rij. In vijf wedstrijden verzamelde de ploeg pas één punt. ,,Ik word er onderhand wel moedeloos van. Ik wil nu eindelijk wel eens winnen. We zijn geen vriendenteam’’, stelt aanvaller Tim Koning, die het moeilijk kon bolwerken tegen de Brielse verdediging.
,,Dit had niemand verwacht. Aan het begin van het seizoen hadden we de doelstelling om ons sowieso te handhaven in deze klasse zonder degradatiezorgen met misschien wel uitzicht op de top zes, maar dat is gezien de stand iets te ambitieus. Tegen XerxesDZB onder meer zijn we compleet door het ijs gezakt.’’
De thuisploeg creëerde over de hele wedstrijd eigenlijk geen fatsoenlijke kans. ,,We zochten wel de ruimtes via de zijkanten, maar de eindpass was continu niet goed’’, stelde Lourens. ,,En dat moet wel goed zijn op dit niveau. Het gaat wel steeds beter hoor, maar we hebben ook niet de spitsen die de tegenstanders hebben rondlopen.’’
Voor de bezoekers opende Alex van Dommelen, een bekende in de Rotterdamse regio, halverwege de eerste helft de score na balverlies op het middenveld bij Voorschoten ’97, dat eigenlijk nog niet helemaal in de wedstrijd zat. Pas na rust drongen de gastheren aan, maar tot echte kansen leidde dat niet. Nadat Brielle-verdediger Elwin Spoel met nog ruim een kwartier te spelen zijn tweede gele kaart kreeg, lag er meer ruimte.
Maar in plaats van gebruik te maken van die ruimte gingen de Voorschotenaren juist op sommige momenten de lange bal spelen. Invaller Ceyhun Isik was het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn afstandsschot belandde op de binnenkant van de paal. Lourens vond dat zijn ploeg wel een gelijkspel had verdiend. ,,Het is ons niet gegund. Ik denk dat we de laatste twintig minuten alleen maar in de aanval waren. Een puntje had in de stand misschien niet zoveel uitgemaakt, maar wel op mentaal gebied.’’
De trainer ziet wel progressie bij zijn ploeg ondanks dat het creëren van kansen nog wel een verbeterpuntje is. ,,We krijgen veel minder kansen tegen. Iedere wedstrijd doen we het beter. En we hebben tot nu toe alleen maar tegen goede ploegen gespeeld. Nootdorp en Brielle, waar we van hebben verloren, staan nu eerste en tweede. Ik maak me absoluut geen zorgen. Het komt vanzelf wel goed.’’

Voorschoten ’97 – VV Brielle 0-1. 23. Van Dommelen 0-1. Rode kaart: 72. Spoel (Brielle, 2x geel). Scheidsrechter: Van den Helder. Toeschouwers: 250.
Voorschoten ‘97: Quax, Simonis, Koek (80. Isik), Apaydin, Bakker, Manuputty, Van Paasen (78. Looyestijn), Blazquez, Constancia (61. Chikhi), Koning.