,,Een mooie lelijke overwinning”, werd er getwitterd. Hiermee werd de waarheid geen geweld aan gedaan. Ook niet in de ogen van trainer Hein van Heek. ,,Maar als je dit soort wedstrijden ook weet te winnen dan doe je het goed”, zo luidde de visie van de oefenmeester. In ieder gevel werd er in Rijswijk tegen Haaglandia/Sir Winston een nuttige 0-1 zege geboekt en hiermee blijven de Vogels goed mee doen in de kopgroep. Zo liepen de bewoners van de Koltuin twee punten in op Noordwijk, dat niet voorbij kwam (1-1) aan laagvlieger Sportlust’46. Van Heek: ,,Hier spelen is sowieso lastig in verband met de staat van het hoofdveld, maar we hebben het goed gedaan.”

HA 8 (Small)

 

Het gewonnen duel kwam bepaald niet in aanmerking voor het predicaat ‘sprankelend’. Verre van dat maar de Katwijkers leverden in ieder geval strijd om niet voor de derde keer op rij in competitieverband te verliezen. Zij troffen een opponent die een beetje al te mannelijk voetbal niet schuwde. Weliswaar begingen de roodwitten bij tijd en wijlen ook wat overtredingen, maar die van Rijswijkse zijde waren van een aanmerkelijk forser gehalte. Niels van Veen werd hiervan de dupe en mocht kort na zijn – achteraf beslissende – treffer ongewild het strijdtoneel verlaten.

HA 10 (Small)

De eerste helft, waarin de thuisclub vooral via de snelle rechterspits Karam Boukhari aanvankelijk enkele keren dreigend oogde, was rommelig en speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af. Het was Van Veen die met een gevaarlijke inzet doelman Steven Verstraten op zijn kwaliteiten beproefde. Deze bleek hij in huis te hebben. Voor het overige moest hij attent blijven bij enkele corners evenals collega Peter Messemaker. Derhalve brak tea-time met een ietwat bloedeloze 0-0 stand aan.

HA 12 0-1 (Small)

De eerste dreigende momenten na rust kwamen op naam van de thuisclub, maar de voeten van doelman Messemaker voorkwamen tot tweemaal toe een inslag in zijn domein. Hierna kwamen de mannen van Van Heek beter in hun spel en kwam er meer leven in de Katwijkse brouwerij. Het was Van Veen die een corner van Pepijn Kooij op waarde inschatte en vlak voor de grijpgrage handen van de Rijswijkse sluitpost fraai binnen knikte, 0-1. Het bleek de enige treffer te zijn die moest worden gekoesterd want een verruiming van de marge bleef achterwege. De Katwijkse defensie moest alert blijven voor de lange en diepe ballen van de gastheren. De taak werd naar behoren vervuld. Kort na de treffer van Van Veen vond een vrijwel identieke situatie aan de overzijde plaats, maar een gevaarlijke kopbal na een hoekschop vloog voorlangs.

HA 11 (Small)

En passent werd het treffen er niet vriendelijker op zonder echter uit de hand te lopen. De doelpuntenmaker was inmiddels strompelend het veld af ge gaan. Martijn Tjon-A-Noek nam de spitspositie in en invaller Martin Onderwater, van hem is ondertussen bekend dat hij de club gaat verlaten, ging links op de flank spelen. Er kwamen meer gevaarlijke situaties dan in de eerste helft uit voort maar een tweede treffer bleef uit. Messemaker voorkwam na een snelle uitbraak de gelijkmaker en werd behoorlijk geraakt maar kon verder. Het bleef echter spannend tot de laatste snik. Mitchel Beijersbergen probeerde het kort voor het scheiden van de markt nog uit een onmogelijke hoek, maar het leer suisde over.  De bevrijdende treffer bleef dus uit maar het eindsignaal van arbiter Elderson klonk al met al wel bevrijdend.

HA 16 (Small)

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope. Kevin Wijmer. Joey Zandbergen, Wouter Soomer, Pepijn Kooij, Pieter van den Breggen, Sander van der Horst (63. Rob Zandbergen), Mitchel Beijersbergen, Niels van Veen (65. Martin Onderwater), Martijn Tjon-A-Noek.