FC Rijnvogels krijgt geen loon naar werken

Derde divisie- Huiswerk gedaan, hard gewerkt en in de omschakeling steeds dreigend. Het plan van aanpak werkte heel aardig en lijstaanvoerder FC Lisse had een lastige middag op De Kooltuin. Rijnvogels verdedigde verder van het eigen doel dan verwacht om de kracht van het Lisser middenveldspel met graag opkomende backs te ontregelen.

Dat lukte pas in de loop van de eerste helft, want de openingsfase was ontegenzeggelijk voor de bezoekers, die ook in deze fase vooral Peter Messemaker op hun weg vonden. Een briljante dieptepass van Jaap van Duijn, na een kwartier ingebracht voor de geblesseerde Jim Havenaar, zette Arno Dijkstra vrij voor doelman Van der Werff. Die ging horizontaal en Dijkstra liet gretig het beentje hangen. De Katwijkse topscorer liet zich deze keer de kans van elf meter niet ontnemen en knalde zelf de 1-0 tegen de touwen.

fcl-15-small

Waar scheidsrechter Keijl de bal wel op de stip legde bij de valpartij van Dijkstra had hij dat eerder kunnen doen bij een pittige tackle op Verhagen en na de 1-0 bij een onhandige duwfout van Van Eeuwijk op Kaya. Rijnvogels wist inmiddels raad met de machinerie van de koploper en dook naast de strafschopmomenten ook via de opkomende Bright Ampong en Ricardo de Vlugt dreigend op voor Van der Werff.

De gelijkmaker leek te komen van de voet van de sterk maar ongelukkig spelende Steven Olsthoorn. Zijn inzet van dichtbij, knap voorbereid door Van Eeuwijk, vond onderweg toch nog een Katwijks lichaam.

Het overtuigende Lisse moest na de hervatting met meer risico op zoek naar de gelijkmaker. Dat deed het ook en de 1-1 was snel gevallen als niet opnieuw Messemaker zich met talloze reddingen een grote sta-in-de-weg had getoond. Als het kon togen ook de gastheren ten aanval maar juist bij de aanvallers leek het beste er in de tweede helft van af.

fcl-5-small

Na ruim een uur spelen moest Messemaker dan toch capituleren op een vuurpijl van Van Eeuwijk, maar het geluk leek aan de zijde van de ervaren keeper toen de bal van de doellat terugsprong in het veld. De scheidsrechter wees echter gedecideerd naar het midden, op advies van zijn assistent die de bal over de lijn had gezien. Rijnvogels moest tandenknarsend de gelijkmaker accepteren.

De temporijke en aantrekkelijke wedstrijd leek op een remise af te stevenen totdat een overtreding van Joey Zandbergen zeven minuten voor tijd tot een vrije trap leidde op 25 meter van de goal. Van Eeuwijk dwong Messemaker nog maar eens tot een goede redding, maar de rebound werd door verdediger Roel de Goede langs de uitblinker gewerkt.

fcl-6-small

In een spannende slotfase probeerde Rijnvogels recht te zetten waar het zo hard voor had gestreden, maar de geroutineerde geel-blauwen wankelden wel maar vielen niet om, al hadden invaller Niels van Veen en Ricardo de Vlugt wel kansen op de 2-2. Verliezen van FC Lisse is geen schande en de koploper had recht op de overwinning, maar op De Kooltuin heerste toch het gevoel dat de thuisclub voor de moeite en het vertoonde spel meer beloning had verdiend.

FC Rijnvogels: Messemaker, Ampong, Wijmer (88. Van der Horst), J. Zandbergen, R. Zandbergen, Van der Breggen, De Vlugt, Kaya (79, Van Veen), Havenaar (14. Van Duijn), Dijkstra, Verhagen.

FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van Boxel, Zoontjes, De Goede, Rauws, Van Eeuwijk (89. Valk), Vermeulen, Monteny, Olsthoorn, Fokkema (75. Dompig).

fcl-20-small

 

Beluister hier de interviews met FC Rijnvogels trainer Hein van Heek en de Katwijkse doelman Peter Messemaker:

Foto’s: met dank aan Piet van Kampen