Eerste klasse B (zondag)- Na een moeizame reeks is FC Boshuizen 2016 dan toch nog geëindigd met een overwinning. Op bezoek bij OVV werd met 1-3 gewonnen, nadat deze wedstrijd eerder twee keer werd afgelast. De Leidse ploeg gaat mede door dit resultaat als nummer vier de winterstop in.

Middenvelder Bas Beijersbergen was uiteraard blij met de driepunter op de valreep. ,,Het is altijd lekker om met winst de winterstop in te gaan, zeker na een aantal wedstrijden waarin we geen overwinning konden boeken. Ik vond ons met name in de eerste fase van de eerste helft goed spelen, maar ook na de gelijkmaker bleven we de beter voetballende ploeg. Na de 1-2 was het net als bij de 0-1 wachten op meer goals van ons. Uiteindelijk prikten we de 1-3 binnen en daarmee was het wel klaar. OVV heeft nauwelijks kansen gekregen en wij hadden er juist meer kunnen maken. Het gevoel na deze pot is in elk geval meer dan okay. We doen nog volop mee voor de plaatsen twee, drie en vier en dat zou straks nacompetitie betekenen. Ook willen we voor een periodetitel gaan dus er zijn meerdere wegen die leiden naar een toetje.”

Mike Bekooij bekroonde het goede spel van de Leidse ploeg met de openingstreffer en daarna leken de bezoekers verder weg te lopen. Halverwege was het echter toch 1-1 nadat een afgeslagen corner werd binnen gewerkt door de thuisploeg. Na de onderbreking pikte de spits zijn tweede doelpunt van de middag mee en tenslotte zorgde de sterk ingevallen Mo Maatoug voor de bevrijdende treffer. De middenvelder verving Christian Ortega Cabrera, die geblesseerd naar de kant moest.

Beijersbergen: ,,Hoewel we sterker waren, moet je bij een 1-2 stand altijd waakzaam blijven. We kregen echter veel ruimte omdat zij moesten komen en het gevaar kwam dan ook van onze kant. Leuk dat Mo die 1-3 maakt. Voor hemzelf en voor de ploeg. Deze drie punten waren hard nodig om Alphense Boys en VELO niet te ver weg te laten lopen en om wat meer afstand te nemen naar de rest van het veld.”

De van Voorschoten’97 overgekomen speler, waar hij met grote regelmaat nog een kijkje gaat nemen, is klaar voor de winterstop. ,,We hebben nu twee weken vrij en op 5 januari gaan we weer starten. Er zijn nog steeds plannen om naar het buitenland te gaan op trainingskamp, maar het is nog onduidelijk of dat doorgaat. In elk geval heb ik er al weer zin in om straks lekker te gaan ballen en om te zien of we onszelf kunnen belonen met een prijs. Dat is zeker niet onmogelijk.”

Beijersbergen heeft het prima naar zijn zin aan de Boshuizerkade en ziet vooralsnog geen reden om aan een ander avontuur te denken na FC Boshuizen. De door Steef Roodakkers bij de club gehaalde speler heeft een beetje een dubbel gevoel over het vertrek van Steef Roodakkers aan het einde van het seizoen. ,,Hij heeft mij gehaald en van mij had hij zeker niet weg gehoeven. Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat spelers die drie of vier jaar met een trainer hebben gewerkt dat het dan ook een keer voorbij is. Van elke trainer leer je weer wat dus ik ben benieuwd wie er straks voor de groep staat. Ik weet dat de club druk doende is om een opvolger aan te stellen, maar ik heb nog geen namen opgevangen.”

Basisopstelling: M.Zandbergen, Mugisha, Armitage, Nomen, J.Neuteboom, Kluivers, Beijersbergen, Cabrera Ortega, Pengel, De Roode, Bekooij.