zaterdag, april 20, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC RijnvogelsOefenvoetbal: FC Rijnvogels langs VVSB in attractief duel

Oefenvoetbal: FC Rijnvogels langs VVSB in attractief duel

-

De nog korte historie van de FC Rijnvogels leerde dat er in oefenwedstrijden tegen gerenommeerde tegenstanders altijd goede resultaten werden geboekt. Ook afgelopen zaterdag herhaalde de geschiedenis zich weer eens. In een vermakelijk duel werd VVSB op de Kooltuin met 4-3 verslagen.

Het was bepaald niet de minste tegenstander in de reeks oefenwedstrijden in de aanloop naar het nieuwe seizoen. VVSB heeft na het behalen van de halve finale van de KNVB beker historie geschreven en zich duidelijk geprofileerd op de nationale voetballandkaart. ,,Maar we staan weer met beide benen op de grond”, weet ook trainer Wilfred van Leeuwen van de succesvolle Noordwijkerhoutse formatie. Op de Kooltuin was zijn team al lang en breed terug van de roze wolk waarop het een paar maanden geleden verkeerde. Hij zag zijn manschappen met 4-3 verliezen. Het was voor de oefenmeester die aan zijn vierde seizoen bij ‘De BAVO’ is begonnen geen ramp. ,,Wij hebben een brede selectie en iedereen moet in deze periode een kans krijgen”, zo luidde zijn te pruimen visie. Bij de thuisclub ontbraken de geblesseerden Mitchel Beijersbergen, Bright Ampong, Pepijn Kooi en Mitchell Theuns. Desalniettemin beschikt de Kooltuinclub over een breed arsenaal van veelal gelijkwaardige spelers.

VV_10[1]

Van Leeuwen liet net als assistent-trainer Huig Hoek van de thuisclub zoveel mogelijk spelers minuten maken in een duel waarin beide teams het aanvallende voetbal wilden demonstreren. De gastheren waren er als eerste direct succesvol mee. Na vier minuten wist Thom de Vries het net achter doelman Richard van der Meer al te vinden. De voortvarende start van de thuisclub ebde langzaam weg en de bezoekers namen de regie over. Het resulteerde binnen een kwartier in een 1-2 voorsprong. Eerst was het Thomas Tavilla die vanuit een moeilijke hoek het leer achter doelman Peter Messemaker schoof en binnen no-time was het 1-2 na een vreemde klutsbal die uiteindelijk bij de vrijstaande Guido Pauw belandde. Deze had weinig moeite om de bal in het lege doel te schuiven.

VVSB kon echter niet doordrukken en de Vogels herpakten zich langzamerhand. De gelijkmaker was het gevolg van verkeerd uitverdedigen van de paarsgelen. Jaap van Duijn pikte de bal op en was winnaar in de een-tegen-een situatie met de Noordwijkerhoutse sluitpost, 2-2. Het evenwicht in de score was hersteld en ook de verhoudingen binnen de lijnen. Na subtiel aangeven van Jaap van Duijn kreeg Thom de Vries het leer aangespeeld en vanaf randje zestien kogelde hij via de onderkant van de lat keihard binnen. Op de granaatinslag had Van der Meer geen enkel verweer, 3-2.

Na de thee uiteraard twee -met name bij de Rijnvogels- andere teams binnen de arena. Het schouwspel bleef aantrekkelijk en de balans tussen de beide teams was volkomen in evenwicht. De score werd door weer Tavilla rechtgetrokken na een razendsnelle uitval. Daarna kansen over en weer, maar doelman Gert Jan Vlieland -na de pauze voor Peter Messemaker gekomen- verijdelde een aantal pogingen. Uiteindelijk waren de beste mogelijkheden voor de gedreven thuisclub. Er was echter een pingel voor nodig om weer aan de positieve kant van de score te komen.  Pieter van den Breggen werd binnen de zestien gevloerd en Romano van der Stoep mocht vanaf de kalkstip aanleggen. Hij deed dit feilloos door Van der Meer het verkeerde bos in te sturen, 4-3. Het betekende tevens de eindstand omdat doelman Vlieland bij een snelle uitbraak attent reageerde in een één tegen één situatie. Al met al een vermakelijke pot voetbal in de aanloop naar het echte werk. Over twee weken komt VVOG naar Katwijk toe, maar voor die tijd wordt er onder meer nog geoefend door de Vogels tegen Katwijk en FC Boshuizen.

VV_21[1]

 

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read