Gisteravond, zie de foto, plaatste FC Rijnvogels zich voor de volgende ronde van de beker. Met moeite weliswaar, maar Groene Ster kon het in elk geval niet bolwerken in de verlenging. Ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd had trainer Hein van Heek vier wissels doorgevoerd. Pieter van der Breggen was niet langer geschorst en nam de plaats in van Rob Zandbergen, terwijl voorin Niels van Veen zijn plek heroverde ten opzichte van Thom de Vries, die echter vanwege privé-omstandigheden sowieso niet aanwezig kon zijn. Jim Havenaar speelde in de plaats van Jop Verhagen en Peter Messemaker had een ATV-dag tussen de palen en werd vervangen door Teun Guijt, die niet vaak op de proef werd gesteld. Het duurde dus lang voordat de hoofdklasser tegen het canvas sloeg, maar het midweekse succesje werd met beide handen aangegrepen door Van Heek en Co.

DS 22 (Small)

Aanstaande zaterdag reist de Kooltuin-equipe af naar Heemskerk om daar het duel aan te gaan met een oude bekende, ODIN ’59. Een aantal jaren geleden toen de teams nog in West 1 ingedeeld waren, speelden zij leuke duels tegen elkaar. Nu acteren beide elftallen als promovendus in de derde divisie. De geelblauwen debuteerden beter dan de Vogels want zij dwongen in de uitwedstrijd bij Capelle, reeds jarenlang topklasser, een 1-1 gelijkspel af. De Katwijkers moesten op de Kooltuin de eer aan VVOG laten. Bepaald geen gelukkige start. Om na twee duels niet met lege handen te staan zal het team aan de bak moeten. Dat er binnen de selectie van het vlaggenschip voldoende kwaliteit aan boord is mag bekend zijn. Het zal zich echter moeten uitbetalen als het niet alleen om het spel maar ook om de knikkers gaat. Dat de leren knikker dit keer de goede kant uit mag rollen is de wens van de fans die afgelopen zaterdag teleur waren gesteld, maar die na woensdagavond weer een glimlach terug kregen.

Nog even dit over Odin’59: de club versterkte zich met 14 spelers, slechts zes spelers zochten hun heil elders. Twee spelers stopten bij de geelblauwen. Twee spelers in de selectie van trainer Richard Plug speelden eerder bij FC Lisse: Nigel Hardenberg en Cerillio Cijntje.