Derde divisie- Aan de goede serie van de laatste weken is een einde gekomen. De Vogels leden op eigen bodem een onnodige 1-2 nederlaag. Waarom onnodig? ,,Omdat als we met elf man hadden gespeeld deze wedstrijd hadden kunnen winnen”, betreurde trainer Hein van Heek achteraf.

cap-7-small

Ach, dat kun je natuurlijk nooit met zekerheid zeggen maar in principe zou de oefenmeester gelijk kunnen hebben. Het valt niet te staven omdat reeds na tien minuten doelman Peter Messemaker met rood mocht vertrekken. ,,Ik heb nog nooit rood gehad”, baalde de doelman achteraf. Het was een rare situatie waarin hij verzeild raakte. Er leek na een afgeslagen aanval niets aan de hand. ,,Maar die speler duwde mij achterover waarna ik een trappende beweging maakte”, analyseerde hij achteraf. De stand was toen al vroeg in de wedstrijd 0-1 voor de bezoekers na een hoekschop die door Kay Fens werd ingekopt. ,,Deze had er natuurlijk nooit in gemogen”, baalde Van Heek nog na. De trainer had het gelijk aan zijn hand want de verdedigers waren bepaald niet alert toen Fens van drie meter zo maar binnen mocht koppen.

Het was even een domper maar er zou niets aan de hand zijn geweest. De Vogels startten immers voortvarend en hadden na drie minuten al een penalty verdiend toen Bright Ampong binnen de zestien omver werd gelopen. Arbiter Vries had een andere bril op dan het thuispubliek. Geen mogelijke 1-0 dus maar kort daarna 0-1. Op zich geen ramp maar die voltrok zich kort daarna toen Messemaker de fout inging. Teun Guyt nam de plaats onder de lat in en aanvaller Niels van Veen werd hiervan de dupe. Guyt zou zich later in het duel met enkele geweldige reddingen onderscheiden en werd de Man van de Wedstrijd.

cap-13-0-1-small

Het ondertal aan Vogels knokte zich terug. Romano van der Stoep zag zijn pegel via de lat het veld in kaatsen maar de verdiende gelijkmaker kwam op naam van Pieter van der Breggen, die na een afgeslagen corner kort voor de thee de 1-1 op het scorebord bracht. Na een vloeiende aanval leek Van der Stoep de 2-1 op zijn pantoffel te hebben, maar trof doelman Bradley van der Meer op zijn weg naar een eventueel succes. Aan de overzijde was collega Guyt tot tweemaal toe de reddende Katwijkse engel.

cap-19-1-1

De vraag diende zich aan of het tiental roodwitten het vol zouden kunnen houden. Doch de numerieke minderheid deed zich voelen. Op het middenveld kwamen de gastheren duidelijk een mannetje tekort. Na een stief kwartier viel dan ook de 1-2 toen Olaf van der Sande een voorzet van Tim Vincken –de ex- Feijenoorder- van dichtbij hoog in de touwen joeg, 1-2.  Opnieuw moest het tiental de jacht op de gelijkmaker openen. Maar inherent aan het weer stapelden er zich donkere wolken op boven de Kooltuin. Ondanks de inzet en ijver zat er een remise niet meer in. Het is dat doelman Guyt in de slotfase nog een paar voortreffelijke reddingen in huis had anders was de score hoger op gelopen. Nu bleef de schade beperkt tot 1-2. Maar schade is schade en die kon niet meer gerepareerd worden.

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Bright Ampong-Zweistra, Mart Spierdijk, Sonny ten Hoope, Rob Zandbergen (81. Ogur Kaya), Pieter van der Breggen (88. Jop Verhagen), Romano van der Stoep, Ricardo de Vlugt, Arno Dijkstra, Niels van Veen (14. Teun Guyt), Jaap van Duijn.

Beluister hier een vraaggesprek van Remco Mentink met de meest besproken speler van FC Rijnvogels op deze zaterdag: