Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten’97 leed een 3-0 nederlaag tegen Deltasport en wacht nog steeds op de eerste overwinning. De ploeg van André Lourens lijkt het niet getroffen te hebben met de eerste serie wedstrijden tegen ploegen die meer te zoeken in het linkerrijtje. Verdediger Sem Simonis houdt er een andere mening op na. ,,Ik wil straks wel eens zien of die ploegen waarvan we nu verliezen dan ook weer winnen van ons. Wij zijn groeiende en het zit tot nu toe ook niet erg mee.”

In Vlaardingen liep Voorschoten’97 al rap achter de feiten aan. Volgens de trainer had het doelpunt nooit goedgekeurd mogen worden vanwege buitenspel. Simonis wilde zich niet bezig houden met het ja/nee-spelletje. ,,De scheidsrechter floot prima en we moeten nederlagen bij onszelf zoeken. De lezing was dat er nog een speler van ons aan de bal was geweest, maar dat weet ik niet. Feit is dat we gewoon slap begonnen en daar kwam ook de tweede goal uit voort.”

Voorschoten’97 had even zo goed ook kunnen scoren in die fase. De bezoekers kregen wat mogelijkheden en voetbalden behoorlijk mee. Richard Bakker kwam het dichtstbij een tegendoelpunt, maar zijn inzet belandde op de paal. Simonis: ,,We hebben nu al drie wedstrijden gehad waarin we achter komen, maar de mogelijkheden ook krijgen om snel wat terug te doen. Paal en lat verhinderden dat dus en we zijn wat ongelukkig in dat opzicht.”

Na de onderbreking probeerde Voorschoten’97 nog wel wat te forceren, maar het bleek niet bij machte. Ook niet nadat de thuisploeg met tien man kwam te staan. De rode kaart was er overigens een van bijzondere aard. Een speler moest gewisseld worden, maar uitte zijn ongenoegen aan het adres van zijn trainer. Trainer Ton Pattinama liet zichzelf ook niet onbetuigd gedurende de wedstrijd en dat maakte dat de gemoederen nogal eens hoog opliepen bij de gastheer. De scheidsrechter van dienst besloot de uitlatingen in elk geval niet te tolereren. Ondanks dat gegeven werd het vlak voor tijd nog 3-0.

Simonis wilde de nederlaag toch niet kansloos noemen. ,,Nee, want ik had het wel eens willen zien wanneer we beter zouden zijn gestart. In die zin mogen we dat onszelf kwalijk nemen. Ik vond dat we dit keer niet als team hebben geopereerd hebben en dan speel je sowieso een lastige wedstrijd tegen een ploeg met veel individuele kwaliteiten.”

Ondanks de drie nederlagen en een gelijkspel tegen Sportlust’46 ziet de verdediger genoeg perspectieven. ,,Zoals bekend hebben we een grotendeels nieuwe groep en ik vind dat we al goed naar elkaar zijn toegegroeid. Dat zie ik ook op de training en ik had niet verwacht dat we al zo ver zouden zijn. Er zit heus genoeg voetbal in de ploeg en we zullen echt wel onze punten gaan halen. Natuurlijk moeten successen niet te lang uitblijven, want dan heb je een probleem in deze klasse. Maar het is een leuke groep met leuke gasten en ik ervaar het team als heel plezierig.”

Dat laatste heeft vast ook te maken met het feit dat de trainer al vier keer koos voor de aan het woord zijnde speler. ,,Vorig seizoen speelde ik dan wel en dan weer niet. Nu krijg ik het vertrouwen en dat maakt dat ik zelf ook meer vertrouwen krijg. Ik doe mijn uiterste best op trainingen en in wedstrijden om de trainer te overtuigen dat het een juiste keuze is.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Quax, Simonis, Koek, Apaydin, Isik, Manuputty, Blazques, Bakker, Gashi, Constancia, Chikhi