Nacompetitie, hoofdklasse/eerste klasse- En weer kon FC Boshuizen het niet bolwerken tegen SJC. Net als bij de vorige thuiswedstrijd werd Boshuizen afgetroefd in slimmigheid en effectiviteit. De 0-1 nederlaag betekent dat het donderdag een hele zware klus wordt voor de Leidenaren om de hoop levend te houden de finale te bereiken voor een plek in de hoofdklasse.

De start had zo mooi kunnen zijn voor FC Boshuizen. Al in de vijfde minuut slalomde spits Mike Bekooij  langs enkele tegenstanders en schoot de bal in de uiterste hoek. Tot verbijstering en verontwaardiging van iedereen die Boshuizen een warm hart toedraagt, wees de scheidsrechter niet naar het midden, maar naar een plek in het strafschopgebied van SJC. Daar zou Michael Schouten hinderlijk buitenspel hebben gestaan. Hier werd een dikke streep door de droomstart van Boshuizen gehaald. Achteraf bezien was het vrijwel het enige wapenfeit van de kadebewoners in de eerste helft.

fcb 01-05-2016 034 (Small)

De defensie van SJC kwam niet serieus in de problemen en bleef gemakkelijk overeind. De bezoekers speelden hun bekende en geliefde tactiek: vanuit een gesloten defensie een degelijk spelletje op de mat leggen. Het heeft de ploeg geen windeieren gelegd want het is al langere tijd zo goed als onverslaanbaar. Ook nu weer wist het die ene kans te verzilveren die zich voordeed. Een kwartiertje voor rust belandde de bal op de lat boven Dennis van Rosendaal, de terugspringende bal werd op de paal geschoten, waarna opnieuw de paal werd geraakt. Het leer sprong voor de voeten van Raymond van Heijningen die er nu wel in slaagde de bal over de doellijn te krijgen. Een fikse tegenslag voor Boshuizen natuurlijk, dat een veldoverwicht had en de indruk had de betere ploeg te zijn.

fcb 01-05-2016 041 (Small)

In de tweede helft zakte Boshuizen weg. SJC zette heel vroeg druk en de thuisploeg leed daardoor veel balverlies. Zwakke passes, te lang wachten met het zoeken van een medespeler en ook nog eens de matig genomen vrije trappen op best goede plekken maakte het SJC lange tijd gemakkelijk. Dandy Steenvoorden van Van Heijningen excelleerden bij de bezoekers, maar ook zij konden niet zorgen voor de genadeklap. Een kwartier voor tijd stroopten de mannen van Steef Roodakkers de mouwen op en eindelijk leek er werkelijk een gelijkmaker in de lucht te hangen. Bekooij schoot in, maar zijn bal werd van de lijn gehaald en een kopbal van invaller Caicedo Mosquera ook al van de lijn gehaald. Uiteindelijk bleef de leidse equipe met lege handen staan. Het had de goede wedstrijd tegen Alphense Boys op eigen grond geen vervolg kunnen geven. De Noordwijkse opponent toonde zich deze middag volwassener.

fcb 01-05-2016 054 (Small)

Boshuizen kon wijzen naar het veldoverwicht, maar balbezit op zich is niet genoeg: daadkracht en op de juiste momenten kunnen toeslaan, daar ontbrak het aan. Donderdag krijgt de ploeg van Roodakkers nog een maal de kans om aan te tonen dat het beter is dan SJC. Boshuizen is aan zet zou je zeggen. Eerder in competitieverband zegevierde geelblauw wel in de kustplaats. Hoop doet leven.

Boshuizen-SJC 0-1. Van Heijningen 0-1.

Boshuizen: Van Rosendaal., Maachou, Armitage, Cabrera Ortega, Güngör, Arnoldus, Van Bommel (78. Caicedo Mosquera), Schouten, Kluivers, Bekooij, Fitz James.

SJC: Schelvis, Sloos, Verweij, Verhoek, Van Heijningen, Groot, Walter (90 + 3. Ruigrok), Steenvoorden (90 + 5. Zwagerman), Van Duyn, Van der Zalm, Tamimy (71. Broekhof).

Scheidsrechter: Westenbroek. Toeschouwers: 300.

Een interview met spits Mike Bekooij is te beluisteren op onze app!

Foto’s: met dank aan Shirley Verboon!