Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen heeft geen fout gemaakt op bezoek bij rode lantaarndrager Wateringseveld. De Leidenaren keerden met een 0-3 zege op zak huiswaarts, een uitslag die geensziens geflatteerd was. Trainer Steef Roodakkers blikt tevreden terug op een in zijn ogen reguliere overwinning. ,, Het speloverwicht was heel erg groot. Wij waren alleen maar in de aanval constant en zij hebben alleen maar verdedigd. Deze uitslag was dik en  dik verdiend.”

Boshuizen, waar Mehmet Gungor dit keer ontbrak,  is verwikkeld in een zeer spannende titelrace en gaat al enige tijd nek-aan-nek met concurrent IFC. Een misstap in Den Haag konden Roodakkers en zijn mannen zich dus niet veroorloven. Daar heeft het zondagmiddag ook geen moment naar uit gezien. Vanaf minuut 1 had Boshuizen overwicht en zag dit na ruim een kwartier beloond worden. Mike Bekooy werkte een vrije trap van Rick Arnoldus binnen en de 0-1 was een feit. Een stand die tot de rust zou blijven staan.

De tweede helft toonde grotendeels hetzelfde spelbeeld. Toch was het lange tijd wachten op de 0-2, waardoor het de thuisclub enigszins in leven hield. Uiteindelijk was het Jesper Neuteboom die voor de bevrijdende tweede treffer zorgde, toen hij een corner met het hoofd binnen knikte. Niet de eerste keer dit jaar dat één van de gebroeders Neuteboom Boshuizen op het juiste spoor zet met het hoofd. Even later was het Arnoldus die de eindstand op het scorebord schoot en zo meer recht bracht in de score gezien de onderlinge verhoudingen.

Ondanks het lange uitblijven van de 0-2 twijfelde Roodakkers geen moment aan een goede afloop. ,, Het was echt wachten op de tweede goal. Ik heb me daar ook geen zorgen over gemaakt, want ik geloof niet dat zij echt het niveau daarvoor hadden. Ze hadden één speldenprikje vlak na rust. Het blijft dan wel listig, maar goed… Dan valt die 0-2 en dan is het helemaal klaar.”

Helaas voor de Leidenaren maakte ook IFC geen fout. Roodakkers: ,, Ja, we hadden toch gehoopt dat zij punten zouden laten liggen tegen VOC (red: nummer drie op de ranglijst). Toch een topwedstrijd voor beide clubs. Het gaat naar de nummer drie is nu dertien punten, maar het verschil met IFC is erg klein. Nog negen wedstrijden, waarvan zes thuis. We moeten gewoon blijven winnen, hopen dat IFC punten gaat verspelen en hopen dat we tegen hen een topwedstrijd spelen.” Volgende week staat eerst een thuiswedstrijd tegen lage middenmoter Poortugaal op het programma voor de Boshuizenaren. Overigens maakte de club recent bekend dat ook Cristian Cabrera Ortega aan blijft volgend seizoen. De middenvelder is daarmee de nummer zeven die heeft getekend. Daar staat het vertrek van Lars van Bommel, flankaanvaller, tegenover.

Basisopstelling FC Boshuizen: Van Rosendaal, Armitage, J.Neuteboom, BJ Neuteboom, Kluivers, Schouten. Cabrera Ortega, Arnoldus, Van Bommel, Bekooij, Maachou.