FC Boshuizen doet dit seizoen volop mee om de prijzen. De eerste periode ging al naar de Leidenaren en het heeft er alle schijn van dat de titelrace zal gaan tussen IFC en de ploeg van Steef Roodakkers en Ronald van Wattum. Dus wellicht is de veroverde periodetitel straks niet meer van importantie. Mocht de Leidse club geen eerste worden dan kan de nacompetitie nog soelaas bieden voor een terugkeer in de hoofdklasse. Vorige week werd duidelijk dat de samenwerking tussen de club en hoofdtrainer Roodakkers en assistent-trainer Van Wattum zal worden gecontinueerd.

Roodakkers: ,,Het heeft even geduurd, maar we zijn er goed uitgekomen. Daar ben ik persoonlijk heel blij mee, want ons werk hier is zeker nog niet af. De spelersgroep heeft ook enthousiast gereageerd op ons aanblijven en in die sfeer is het prima werken. Waarom een en ander nog niet eerder rond was? Uiteraard hebben wij als staf ook wensen en moet je rekening houden met een stap voorwaarts richting de hoofdklasse. Op zich is dat geen vastgestelde doelstelling geweest, maar gezien het feit hoe we er voor staan kan het wel gebeuren. Daar moet je dan op anticiperen. Wij weten ook wel dat het financieel niet haalbaar is om vier of vijf toppers te halen, maar het zou zonde zijn wanneer al het opgebouwde werk straks in elkaar dondert.”

In dat laatste opzicht heeft Roodakkers een positief gevoel over de toekomst. ,,Het is natuurlijk zaak dat de huidige groep zoveel mogelijk bij elkaar blijft. Er is veel kwaliteit aan boord. Wij hebben spelers die al eerder in de hoofdklasse speelden en dat niveau aan kunnen. Anderen kunnen dat stapje zeker maken om ook te kunnen spelen op dat niveau. Het merendeel heeft de intentie om te blijven en van daaruit kunnen we dus samen naar een hoger niveau toe werken. Uiteraard moeten we het eerst zien te halen, maar het kan in elk geval.”

Roodakkers is ook van mening dat de club mee moet in de vaart der volkeren. ,,Dat is niet eenvoudig en dat realiseren we ons. Maar er wordt druk aan gewerkt en dat is een prima signaal. De technische staf wordt uitgebreid en er komt een nieuwe voorzitter. Deze club timmert dus aan de weg en zo kunnen we onze doelen bereiken. Wanneer we met zijn allen creatief zijn dan kan FC Boshuizen vooruit. We zijn er als staf trots op wat we al hebben bereikt. Dus is het heel prettig dat er nu zekerheid is dat we door kunnen pakken.”