FC Boshuizen kende vorig jaar een uitstekend seizoen. Promotie zat er net niet in omdat SJC de ploeg op het laatste moment in de nacompetitie de voet dwars zette bij de voorlaatste horde. Een combinatie van jong en oud, een ijzersterke as en snelle vleugelspelers maakte de ploeg van de Boshuizerkade een topper in de eerste klasse B. Trainer Steef Roodakkers moest  deze zomer lijdzaam toezien hoe een aantal sterkhouders vertrokken. Een pijnlijk, maar onafwendbaar gegeven.

,,Iemand als Mehmet Güngör gaat het bij Ter Leede proberen, Rick Arnoldus wil kijken of hij zich bij Katwijk in de basis kan voetballen en Lars van Bommel is teruggegaan naar zijn oude cluppie Valken’68, zoals Michael Schouten dat deed naar VVSB. Ik kan dat begrijpen hoe vervelend ik het ook vind voor FC Boshuizen. Daardoor lever je veel voetballend vermogen in. Natuurlijk kregen we ook spelers terug. Dat is toch vooral talent. Jongens op de top van het kunnen, zeg in de leeftijd van 24 tot 28 komen niet naar FC Boshuizen. Niet ideaal om een heel jaar structureel te presteren. Talent is wisselvallig. Dat zag ik dinsdag in de beker tegen Valken’68 : een heel matige eerste helft en een zeer goede tweede helft van bijvoorbeeld iemand als de 18-jarige Kauzi Nomen. Dat is een gegeven bij die jonge jongens. Rick Siere is nog zo’n jongen. Ik ben heel blij met zulke jonge spelers. Gaandeweg het seizoen wordt het stabieler hoop ik. Het is een noodzaak dat de ‘oudgedienden’ de jongens aan de hand nemen in het veld. Die mis ik nou net in deze periode.”

Vervolgend: ,,De gebroeders Neuteboom zijn aan het terugkomen van een blessure en Cabrera Ortega mis ik ook. Dat scheelt een slok op een borrel wat ervaring betreft. Bovendien zijn het mannen met veel overzicht, maar goed, ze zijn op de terugweg. Ook Fouad Maachou hoop ik snel weer op het veld te zien.”

Steef Roodakkers (archieffoto): ,,We hebben negentig minuten voor de winst gespeeld"

Inmiddels heeft FC Boshuizen twee bekerwedstrijden afgewerkt. Een gelijkspel tegen Foreholte zondag is genoeg om de volgende ronde te bereiken. ,,En daar gaan we voor. Ik wil zo ver mogelijk komen. De bekerwedstrijden worden gespeeld in een weekend waar verder niets op het programma staat. Zo blijf je in een ritme. Je hebt bovendien kans om tegen leuke, aansprekende tegenstanders te spelen. Het bekertoernooi betekent wat mij betreft een mooie bonus.”

Lang deed FC Boshuizen vorig jaar mee om de bovenste plaats. Uiteindelijk toonde IFC zich de beste ploeg en werd terecht kampioen. ,,Zo’n seizoen zullen we naar alle waarschijnlijkheid niet meer halen. Ik wil, ondanks dat we belangrijke spelers missen, toch een goede start maken. Punten pakken en dan doorgroeien naar stabiele prestaties is iets waar we naar toe moeten. Alphense Boys, Nieuwerkerk en ook weer VELO zijn volgens mij de te kloppen ploegen. Zij hebben ook een veel grotere bron om spelers uit te putten. FC Boshuizen heeft zes elftallen, Nieuwerkerk heeft veel meer dan duizend leden. Ze hebben wat dat betreft een voorsprong en dat geldt voor meer tegenstanders. FC Boshuizen kan laten zien dat een kleinere club ook hoge ogen kan gooien.”

Mutaties FC Boshuizen:

Gekomen: Rick Siere (Quick Boys), Ron de Roode (Quick Boys), Bas Beijersbergen (Voorschoten’97,za), Sammy Zandbergen (FC Rijnvogels), Mitchel Zandbergen (FC Rijnvogels), Mo Maatoug (Voorschoten’97, zo), Lorenzo Pengel (DRL), Rayvano van Alphen (GDA,zo).

Vertrokken: Michael Schouten (VVSB), Rick Arnoldus (Katwijk), Mehmet Güngör (Ter Leede), Soufiane Boukhidous (Voorschoten’97), Brayan Caicedo Mosquera (Spanje), Lars van Bommel (Valken’68).