Eerste klasse B (zaterdag)- Hoewel er nog drie wedstrijden gespeeld moeten worden, is Voorschoten’97 wel klaar met dit seizoen. Er was nog een minieme kans om te gaan voor de derde periodetitel, maar door de nederlagen tegen Zwaluwen’30 (3-1) en afgelopen zaterdag Argon (1-2) resteert er voor de ploeg van Dick-Jan Ente niets meer dan de sportieve plicht vervullen. Tegen de ploeg uit Mijdrecht liet Voorschoten’97 wel een grote kans lopen om te winnen van een topploeg.

Ente daarover: ,,Wanneer je ruim een helft tegen een tegenstander speelt met tien man, moet je in staat zijn om zo’n wedstrijd binnen te slepen. Na de rust kwamen we wel op 1-0, maar daarna zag je het vertrouwen weer teruglopen en werd het nerveus aan onze kant. Kennelijk zijn we dan niet in staat om de voorsprong vast te houden en dat is jammer, want er lagen zeker winstkansen.”

Die hadden kunnen worden vergroot wanneer Jim van der Krogt, even voor rust, had gescoord vanaf elfmeter. De veelscorende middenvelder was zelf gestuit, hetgeen de penalty opleverde en de uitsluiting van Jasper Werkhoven. Die beslissing werd hevig bestreden door de gasten, omdat er sprake zou zijn van acteerwerk. Hoe dan ook; Voorschoten’97 kwam dus niet op voorsprong en dus was het halverwege nog 0-0.

Na de pauze kreeg de thuisploeg toch waar het tot op dat moment recht op had. Wouter Pen mocht een doelpunt aan zijn totaal toevoegen en daarmee leek de titelkandidaat in last. Vanaf dat moment ging Voorschoten’97 echter achteruit lopen en riep het de zorgen over zichzelf af. Argon kwam tien minuten voor tijd op gelijke hoogte door Jesse Stange. In de slotminuut kroonde Fernando Piqué zich via een vrije trap tot matchwinnaar: 1-2.

Verdediger Steven Knijnenburg noemde de nederlaag onnodig en was ook de mening toegedaan dat zijn ploeg al vaker punten had vergooid. ,,Ik blijf er bij dat we met deze ploeg langer hadden moeten kunnen meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen. We zijn heel vaak niet minder geweest en zelfs beter dan andere ploegen, maar toch stonden we dan met lege handen. Nu hadden we Argon eigenlijk ook bij de strot, maar we hebben losgelaten.”

Knijnenburg zag het mis gaan na de pauze. ,,Richard Guffens werd als spits gewisseld en daarmee waren we ons aanspeelpunt kwijt. Ik denk dat we juist voor de 2-0 hadden moeten gaan. Het is voorts duidelijk dat we het als ploeg hebben laten liggen. Er lag een forse kans om te winnen.”

Ondertussen kijkt Voorschoten’97 al vooruit. Liefst driekwart van de selectie zal volgend seizoen niet meer te bewonderen zijn op Adegeest. Daar staat tegenover dat er veel nieuwe spelers het gezicht van de groengelen zullen gaan vormen. Ook Knijnenburg zal Adegeest verlaten. ,,Dat klopt. Weliswaar is dit pas recent bekend geworden, maar ik stond al veel eerder in contact met Noordwijk. Mijn beslissing stond eigenlijk al vast in november. Ik ben een ambitieuze speler en wil hogerop proberen te komen. Met de belangstelling van Noordwijk was ik uiteraard heel blij. Het is nu rond en ik heb onvoorstelbaar veel zin om me daar te bewijzen.”

Voor Voorschoten’97 is het vertrek van spelers als Knijnenburg, Kasper Michel, Jim van der Krogt en Simon Joubij een pijnlijke kwestie. De speler die zich onder tussenpaus Paul van der Zwaan sterk ontwikkelde en een vaste waarde werd in het eerste snapt de zorg bij de club. ,,Ik vind het ook heel jammer dat er zoveel spelers weggaan. Zoals gezegd  stond mijn beslissing al lang vast en daarna is het gaan rollen. Het een heeft echter niets met het ander te maken. Ik ga ook niet weg om de club of de trainer, laat dat duidelijk zijn. Ik heb hier drie jaar met heel veel plezier in de selectie gespeeld. Onder Van der Zwaan heb ik mij enorm door kunnen ontwikkelen en ik ben iemand die wil zien waar zijn plafond ligt. Hij heeft me heel veel geleerd en de rest moet nu uit mezelf komen. Dat is de intrinsieke motivatie. Ik hoop in elk geval dat er straks weer een leuke groep staat hier. Het is en blijft een leuke club en ik gun iedereen hier het beste.”